• Opäť v škole

          • Stíchlo pole, zavial vietor,
            škola brány otvára.
            Všetkých žiakov veľkých, malých,
            do náručia zvoláva.
            Vôňu poľa, šelest lesov
            nesieme si v pamäti.
            Teraz zas nám do lavice
            jasné slnko zasvieti.
            A pre pánov učiteľov
            pozdrav z našej záhradky.
            To sú kvietky, čo sme z jari
            sami siali na hriadky.
            Zazvoň krajom, naša pieseň,
            nech zvie mesto, dedina,
            že pre všetky šťastné deti
            školský rok dnes začína.

             

            Elena Čepčeková: Opäť v škole

          • Leto plné hier, aktivít a zážitkov

          • V dňoch 1. 7. až 8. 7. a 22. 8. až  26. 8.2022 organizovala naša základná škola Denný tábor (v dvoch uvedených turnusoch), na ktorom čakal prihlásených žiakov týždeň plný pestrého programu.

            V prvom termíne sme zažili veľa zábavy, smiechu a hier. Náš tábor sa začal v škole. Prvý deň sme súťažili a hľadali pirátsky poklad. V druhý deň nášho tábora sme sa vláčikom odviezli do Lučenca, kde sme navštívili synagógu a mestský park. Náš výlet sme zakončili vynikajúcim obedom a zmrzlinkou. Veľký výlet sme si urobili do Starého Smokovca. Tam sme zažili kopec zábavy v Tricklandii a v Dinoparku. Ďalším a nezabudnuteľným výletom bol výlet na Masarykov dvor. Tu sme sa povozili na koníkoch a vybláznili sa vo wellness centre. Posledný deň nášho tábora sme zakončili v našej školičke. Tu sme si pripravili súťaže, opekali sme špekačky a na záver každý dostal sladkú pozornosť a diplom. Na prvý prázdninový týždeň nikdy nezabudneme.

            VIAC FOTOGRAFIÍ z 1. turnusu NÁJDETE V ODKAZE - KOMPLETNÁ GALÉRIA 1

            Rovnako pestrý bol aj program druhého turnusu. Prvýkrát sme sa po prázdninách zvítali v pondelok v našej škole. Pripravená už pre deti bola Športová olympiáda, pri ktorej si decká vyskúšali streľbu zo vzduchovky a vyrobili si originálne tričko. Na záver dňa bol každý športovec ocenený hodnotnými medailami. V utorok sme sa vydali na celodenný výlet do Banskej Bystrice. Tu, vo Vile Dominika Skuteckého, deti spoznali krásu jeho diela a zažili prostredníctvom tvorivých dielní a zážitkového učenia atmosféru Benátok. V stredu nás čakal výlet do Vydrovskej doliny pri Čiernom Balogu. Lesnícky skanzen a jazda naozajstným vláčikom poháňaným parnou lokomotívou bol pre deti nezabudnuteľným zážitkom. Do poslednej chvíle nám prialo aj počasie, športový beh do autobusu nám však už odpustiť nemohlo. Vo štvrtok sme navštívili Podpolianske múzeum v Detve, kde sme si prezreli zaujímavú výstavu. Deti upútali vystavené hudobné nástroje, píšťaly, fujary či kroje. Súčasťou našej návštevy boli aj tvorivé dielne, kde si deti osvojili základy plstenia a vyrobili malú spomienku na toto zaujímavé predpoludnie. V popoludňajšom čase sme v našej školskej kuchynke piekli sladké dobroty. No a piatok bol v znamení rozprávok. Deti v maskách čakali rôzne zábavné hry na túto tému, tombola či kino s pukancami. Stihli sme vyskúšať aj nové ihrisko v Detve. Rozlúčili sme sa s hrejivým pocitom pri srdci, že sme voľný čas počas letných prázdnin pomohli „našim deťom“ vyplniť zábavne a zmysluplne.

            VIAC FOTOGRAFIÍ z 2. turnusu NÁJDETE V ODKAZE - KOMPLETNÁ GALÉRIA 2.

            Tešíme sa na Vás všetkých v septembri!!!

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Vígľaš 436
        • Riaditeľka školy: 045/5380228; Školská jedáleň : 045/5380301
        • 962 02 Vígľaš Slovakia
        • ŠDK: balaz.m@zsviglas.sk
        • IČO: 54856418
        • DIČ: 2121807435
        • No-one, s.r.o. IČO: 47 519 029 Sídlo: Frankovská 1/F, 831 01 Bratislava Telefón: +421 905 701050 E-mail: gdpr@no-one.sk
        • Všeobecné právne podmienky Prístupom na webovú stránku zsviglas.edupage.org a prehliadaním jej obsahov dávate súhlas s uvedenými podmienkami. Ak s týmito podmienkami nesúhlasíte, neotvárajte, prosím našu webovú stránku! Všeobecné informácie Správca stránky vyvinul maximálne úsilie v záujme zabezpečenia toho, aby všetky informácie, uverejňované na webovej stránke a podstránkach webovej adresy zsviglas.edupage.org, boli správne a platné v momente ich uvedenia na týchto stránkach. Napriek tomu správca ani výslovne, ani implicitne neručí za informácie, poskytované prostredníctvom tejto webovej stránky a vyhradzuje si právo kedykoľvek, bez predchádzajúceho oznámenia vykonať úpravy a opravy. Správca nezodpovedá za žiadne nepresnosti alebo nedostatky na tejto webovej stránke. Akékoľvek rozhodnutie, založené na informáciách uvedených na webovej stránke zsviglas.edupage.org patrí do výlučnej zodpovednosti používateľa. Správca nepreberá zodpovednosť za žiadne straty alebo škody, vyplývajúce z prístupu k webovej stránke alebo jej informáciám, resp. z ich neprístupnosti alebo ich použitia. Správca nepreberá žiadnu zodpovednosť za obsah web serverov tretích strán, na ktoré existujú prepojenia z tohto web servera. Správca nezodpovedá za tie prípadné škody, straty a náklady, ktoré vzniknú následkom používania webovej stránky, jej prípadnej nefunkčnosti, nesprávneho fungovania, prevádzkovej poruchy, nepovolenej zmeny údajov kýmkoľvek, ani za škody pochádzajúce z oneskorenia prenosu informácií, pôsobenia počítačového vírusu, poruchy linky alebo systému, alebo z iných podobných príčin. Autorské práva Na webovej stránke zsviglas.edupage.org, akýkoľvek uvedený obrazový, zvukový či textový obsah, resp. ich umiestnenie sú chránené v zmysle autorského zákona. Ich akékoľvek použitie je možné výlučne len s predchádzajúcim výslovným písomným súhlasom správcu. Pri preberaní a šírení údajov z webovej stránky zsviglas.edupage.org a jej podstránok musí byť uvedený ako zdroj informácií zsviglas.edupage.org a príslušný elektronický súbor nesmie byť v tejto súvislosti obsahovo ani inak pozmeňovaný. Dovoľujeme si Vás upozorniť, že používanie v protiklade s uvedenými podmienkami, resp. od nich odlišné môže mať za následok občianskoprávne, trestnoprávne a autorskoprávne postihy. Správca bude vystupovať proti každému porušeniu práv, o ktorom získa informácie. Ochrana osobných údajov Pri vypĺňaní formulárov môžu byť požadované niektoré informácie, ktoré môžu byť potrebné na vybavenie požiadaviek používateľov stránky. Správca okrem týchto vedome poskytnutých údajov nespracováva ani nezískava žiadne ďalšie informácie o používateľovi.
      • Prihlásenie