• Medailová žatva v atletike

          • Dňa 17. 5. 2019 sa naši žiaci 7., 8. a 9. ročníka zúčastnili Obvodného kola v atletike starších žiakov a žiačok v Detve.

            Naši atléti počas piatkových pretekov vybojovali rekordné množstvo medailí a niekoľko ďalších hodnotných umiestnení. Dievčenský štafetový tím (4 x 60 m) v zložení Adriana Luptáková, Júlia Tuhárska, Michaela Šusteková a Nina Machalová obsadil smolné 4. miesto, keď ho od medaily delilo pol sekundy. Náš štafetový tím bol však tak ako vlani najmladší zo zúčastnených škôl. V behu na 300 m mala smolu aj Nina Machalová, ktorá obsadila štvrtú priečku. Lepšie sa v tejto disciplíne darilo Miške Šustekovej, ktorá dobehla tretia a získala bronz. Z našich dievčat bola najúspešnejšia Katka Kajanová, ktorá v hode kriketovou loptičkou skončila na 3. mieste a vo vrhu guľou získala striebornú medailu.

            Naši chlapci predviedli v Detve vynikajúce výkony. Adrián Babic skončil v hode kriketovou loptičkou siedmy a vo vrhu guľou obsadil nepopulárne štvrté miesto, pričom ho od bronzu delilo pár centimetrov. Miroslav Beňo získal v skoku do diaľky striebornú medailu. Najúspešnejší sme boli v šprintérskych disciplínach. V behu na 300 m získal striebro Erik Svitaň, v behu na 60 m skončil Miroslav Beňo tretíErik Svitaň dokonca zvíťazil a získal zlatú medailu. Vybojoval si tak postup do krajského kola, kde bude 23. 5. 2019 reprezentovať našu školu v Štiavničkách v Banskej Bystrici. Svoju rýchlosť potvrdili chlapci aj v štafete na 4 x 60 m, keď v zložení Miroslav Beňo, Ján Ľupták, Adrián Babic a Erik Svitaň ziskali najcennejší kov za prvé miesto.

            Za skvelé výkony a slušné vystupovanie počas celého dňa si naši mladí atléti zaslúžia veľkú pochvalu.

          • McDonald´s cup v Detve

          • V piatok 26. 4. 2019 sme sa zúčastnili Okresného kola v minifutbale žiakov a žiačok základných škôl – McDonald´s cupu.

            Na turnaji štartovalo sedem škôl nášho okresu. Zápasy sa odohrali na štadióne MFK Detva, na ktorom organizátori vytvorili dve minifutbalové ihriská.

            Družstvá boli rozdelené do dvoch skupín. V skupine “A” štartovali družstvá ZŠ Školská Hriňová, ZŠ Obrancov mieru Detva, ZŠ Kukučínova Detva a ZŠ Jána Drdoša Vígľaš. V skupine “B” hrali  ZŠ J.J. Thurzu Detva, ZŠ A. Vagača Detva a ZŠ Kriváň. V skupine sa hralo systémom každý s každým a proti sebe nastupovali družstvá v poli s počtom 4 hráči plus jeden brankár. Víťazi skupín odohrali finálový zápas a tímy, ktoré skončili v skupine na druhom mieste, hrali zápas o celkové tretie miesto. Hrací čas zápasov bol 2x7 minút. V zápasoch musela byť na ihrisku vždy aspoň jedna žiačka.

            Naše družstvo malo tak ako vlani na súpiske najviac dievčat spomedzi všetkých súťažiacich škôl. V zápasoch sme na ihrisku mali niekoľkokrát viac ako jedno dievča a v poslednom súboji sa naraz objavili na ihrisku všetky štyri naše dievčatá.

            V prvom zápase sme podľahli favoritovi zo ZŠ Obrancov mieru Detva. V druhom zápase sme porazili družstvo ZŠ Kukučínova Detva, v treťom zápase sme zvíťazili nad ZŠ Školská Hriňová a postúpili do zápasu o konečné tretie miesto. V ňom sme sa stretli so súperom zo ZŠ J. J. Thurzu Detva. Naši hráči odohrali o jeden zápas v skupine viac ako súper, navyše v rýchlom slede za sebou, čo zapríčinilo, že nám chýbali potrebné sily a zápas sme prehrali. Obsadili sme tak nepopulárne 4. miesto. Víťazom turnaja sa stalo družstvo zo ZŠ Kriváň.

            Víťazovi blahoželáme a našim dievčatám a chlapcom ďakujeme za skvelú reprezentáciu školy!

          • Vyskúšali sme si život v minulosti

          • Dňa 15. a 16. 4. 2019 sme boli v Remeselnom dome v Očovej, kde sme tkali, vyrábali hrnčeky, vyšívali krivou ihlou, plietli korbáče a urobili sme si aj pravý syr. Bolo nám veľmi dobre a veľa sme sa dozvedeli o živote v minulosti a o remeslách v našom regióne.

          • Na koho myslíš, keď si pripínaš narcis?

          • Dňa 11. apríla 2019 sa konala zbierka Ligy proti rakovine - Deň narcisov. Zbierky sa ako dobrovoľníčky zúčastnili aj naše žiačky Nina Machalová, Kristína Kubíniová, Michaela Šusteková a Emma Poliaková. V našej základnej škole a obci Vígľaš vyzbierali krásnu sumu 387,71 €. Peniaze boli prevedené na účet Ligy proti rakovine. Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli do našej pokladničky alebo formou sms.

          • Mladý Európan o Európe

          • Dňa 22. 3. 2019 sa naša škola zapojila do súťaže MLADÝ EURÓPAN JUNIOR, ktorá sa konala v Spojenej škole v Detve. Žiaci siedmeho ročníka (Jaroslav Ľupták, Lucia Kravecová a Zuzana Jaloviarová) vytvorili trojčlenný tím a súťažili v troch súťažných kolách, ktoré boli zamerané na poznanie Európskej únie. Kolá pozostávali z vedomostného testu, zo zvukových či hudobných ukážok a zo skladania obrazu prostredníctvom puzzle. Napriek tomu, že sa súťažilo v konkurencii žiakov deviateho ročníka, náš trojlístok obstál veľmi dobre a preukázal tak veľký potenciál do budúceho ročníka. Súťaž žiakov bola doplnená prednáškou slovenského europoslanca Ivana Štefanca o fungovaní a prínose Európskej únie. Za svoje úsilie budú všetci žiaci odmenení výletom po Slovensku, ktorý organizuje Spojená škola v Detve.

          • Zmerali sme si sily v audiovizuálnej tvorbe

          • 20. marec 2019 bol pre siedmich statočných z našej školy (Nina Pirošová, Júlia Tuhárska, Lucia Kravecová, Jakub Kapec, Jakub Ľupták, Ondrej Adamík a Katarína Žiaková) slávnostným dňom. S veľkými očakávaniami sa totiž zúčastnili slávnostného vyhodnotenia celoslovenskej súťaže v audiovizuálnej a multimediálnej tvorbe Zlatá klapka 2019 v Bratislave, kde mali možnosť porovnať svoju tvorivú činnosť s ďalšími nadšencami audiovízie z celého Slovenska.

            Práce a príspevky žiakov sa síce dostali medzi nominované tituly (Katka Žiaková bola nominovaná v kategórii Dievčenský herecký výkon pred kamerou - film AWAKEN, Ninka Pirošová a Julka Tuhárska boli nominované v kategórii Moderátorka - reportáž LAMPIÓNOVÝ SPIREVOD a Ondrej Adamík bol nominovaný v kategórii Moderátor - reportáž DEŇ ZEME NAŠIMI OČAMI), na víťazstvo to však nestačilo. Aj napriek tomu, že žiaci nepremenili nominácie na víťazstvo a nezopakovali tak úspech z minulého roka, odniesli si cenné skúsenosti (najmä z účasti na odbornom seminári), ktoré môžu uplatniť pri ďalšej kreatívnej tvorbe.

          • S múzeom do lesa

          • Dňa 20. 3. 2019 sa naša škola zúčastnila regionálnej prírodovednej súťaže, ktorá prebiehala v Lesníckom a drevárskom múzeu vo Zvolene. Naše súťažné družstvo tvorila trojica žiačok - Simona Fábryová, Lucia Žiaková a Zuzana Jaloviarová. Dievčatá bojovali zo všetkých síl. V konkurencii ôsmich škôl sa umiestnili na peknom treťom mieste a odniesli si domov hodnotné ceny. Dievčatám gratulujeme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

          • Úspechy aj na poli umeleckého prednesu

          • 20. marec 2019, deň, keď sa konalo okresné kolo súťaže v umeleckom prednese Hviezdoslavov Kubín, priniesol krásnu správu v podobe úspechu nášho najmladšieho súťažiaceho. Peter Murín (II. B) si zaslúžene vybojoval 1. miesto v I. kategórii, a bude tak našu školu reprezentovať v regionálnom kole súťaže. Veľmi pekné a vyvážené výkony podali aj ostatní súťažiaci -  Hana Valkošáková (IV. A), Adam Muhlberger (V. A), Timea Bartková (VI. A), Katarína Kajanová (VIII. A) a Monika Luptáková (IX. A), ktorí do okresného kola postúpili zo školského kola súťaže. To sa uskutočnilo už 13. marca 2019 a bolo vyhodnotené v pondelok 18. marca 2019.

          • Regionálna výchova spájala školy z celého Slovenska

          • Dňa 15. 3. 2019 sa v Základnej škole Jána Drdoša vo Vígľaši konalo stretnutie členov celoslovenského Združenia škôl s rozšíreným vyučovaním regionálnej výchovy a ľudovej kultúry. Školy, ktoré majú vo svojom vzdelávacom programe v rámci disponibilných hodín vyučovací predmet REGIONÁLNA VÝCHOVA, sa venujú problematike regionálnej výchovy už niekoľko rokov a vzájomne si odovzdávajú svoje vedomosti a skúsenosti na spoločných stretnutiach.

            Hlavným bodom programu stretnutia bola prezentácia výučby regionálnej výchovy v tunajšej škole. Po krátkej prehliadke priestorov školy a malom občerstvení nasledoval kultúrny program, ktorý si pripravili žiaci pod vedením pani učiteľky Mgr. Ľudmily Farbiakovej. Nakoniec sa slova ujal p. učiteľ regionálnej výchovy Mgr. Martin Baláž, aby oboznámil a priblížil prítomným kolegom vyučovanie regionálnej výchovy v našej škole.

            „Cieľom predmetu je pripraviť podmienky na ochraňovanie a podporu tradičnej ľudovej kultúry, jej uchovanie a zvýšenie úcty a posilnenie vedomia spoločnosti v jej význame. Oboznámiť žiakov s históriou, geografiou, tradíciami, kultúrou, zaujímavosťami regiónu, významnými osobnosťami, ľudovým umením a kultúrnym dedičstvom našich predkov,“ povedal M. Baláž.

            Pani riaditeľka PaedDr. Dagmar Budincová zdôraznila, že snahou učiteľov Základnej školy Jána Drdoša je rozvíjať u žiakov poznanie o výnimočnosti a jedinečnosti regiónu, v ktorom žijú, vyrastajú a pôsobia. Pomáhajú tak žiakom správne pochopiť vlastnú existenciu, pôvod, kultúru a špecifiká známeho prostredia pôsobiaceho na našu osobnosť zvonku. Štúdiom regionálnej výchovy umožňujeme lepšie pochopiť fungovanie svojho okolia a aktívne, plnohodnotne sa podieľať na dianí v ňom, ďalej vychovať slušných rozhľadených občanov, vážiacich si a rozvíjajúcich vlastné kultúrne dedičstvo, podporovať pocit spolupatričnosti a dôležitosti vlastnej aktivity v rámci verejného pôsobenia. Jednou z prioritných funkcií je vybudovať u žiakov zmysel pre propagáciu hodnôt rozvíjajúcich regionálny potenciál mimo svojho primárneho územia.

            Na záver riaditeľka školy vyjadrila presvedčenie, že vyučovací predmet regionálna výchova bude v blízkej budúcnosti zaradený k povinným predmetom Štátneho vzdelávacieho programu, lebo len cez poznanie minulosti môžeme prichádzať k uvedomeniu si vlastnej identity, vzťahu k svojmu rodisku a uchovaniu kultúrneho dedičstva našich predkov.

          • Zdieľajte a hlasujte za našich finalistov!

          • Celonárodná čitateľsko-výtvarná súťaž Čitateľský oriešok pozná svojich finalistov! A sú medzi nimi aj naši žiaci. Hlasovať za naše originálne kresby môžete na priložených odkazoch. Ale pozor! Čas máte iba do 25. 3. 2019. Tak neváhajte, zdieľajte, hlasujte a lajkujte!

            Zuzana Jombíková - HLASUJ

            Linda Bystrianska - HLASUJ

          • Spomínali sme

          • Dejiny sú svedkami času, svetlom pravdy, živou pamäťou, učiteľkou života a poslom minulosti. Aj preto sme považovali za dôležité, aby sme si spolu s predstaviteľmi obce pripomenuli pohnuté udalosti spred sedemdesiatich štyroch rokov. Vígľašania sa v tom čase aktívne zapájali do Slovenského národného povstania a medzi zajatými povstaleckými vojakmi a partizánmi odvlečenými do nemeckých zajateckých táborov boli aj dve desiatky občanov Vígľaša. Pri oslobodzovaní obce spod nacistického područia (ktoré bolo zavŕšené ráno 25. februára 1945) padlo nielen 186 sovietskych, 32 rumunských a 28 nemeckých vojakov, ale aj siedmi občania Vígľaša. Pri pietnej spomienke sme tak všetci spoločne spomínali na obdobie, keď sa o slobode smelo len šepkať a pripomenuli si dôležitosť našich dejinných udalostí pre súčasné generácie.  

          • Pasovanie prvákov

          • Hurá, zvládli sme všetky úlohy, ktoré si pre nás pripravili Smajlíci a stali sa z nás právoplatní žiaci našej školy. Stalo sa to vo štvrtok 21. februára 2019. Po splnení úloh sme slávnostne  zložili prvácky sľub, Smajlíci nás odmenili pasovacím dekrétom, knižkou, sladkou maškrtkou a my sa už teraz tešíme na ďalšie spoločné podujatia.

          • Kalinovo hostilo stolnotenisový turnaj

          • V stredu 20. 2. 2019 sa naše žiačky Miška Šusteková, Katarína Kajanová, Lucia Žiaková a Silvia Gáborová zúčastnili Krajského kola turnaja v stolnom tenise v Kalinove. Na turnaji štartovalo 10 víťazov okresných kôl nášho kraja. Účastníci turnaja boli rozdelení do troch skupín, v ktorých sa hralo systémom každý s každým.

            Naše dievčatá odohrali svoje zápasy v skupine „C“, kde ich súperkami boli žiačky z Veľkého Krtíša a domáce favoritky z Kalinova. V prvom zápase sme boli Veľkému Krtíšu vyrovnaným súperom a prehrali sme 4:2. Proti domácim hráčkam podali naše hráčky bojovný výkon, ale nakoniec im podľahli a zo skupiny do ďalších bojov nepostúpili.

            Dievčatá oproti minulému roku zanechali lepší dojem, zlepšili sa výkonnostne a v celkovom hodnotení sa posunuli vyššie na celkové 8. miesto v celom Banskobystrickom kraji. Víťazom turnaja sa stalo družstvo ZŠ M. R. Štefánika Žiar nad Hronom.

            Víťazovi gratulujeme a našim dievčatám za výbornú reprezentáciu školy ďakujeme!

          • Valentín v škole

          • Dobré srdce s dobrou hlavou je vždy dobrá kombinácia, a preto sme sa so srdiečkami na líčkach aj my, žiaci 1. stupňa, celý deň učili, spievali, kreslili a počítali. Príjemný spôsob, ako stráviť čas v škole, nemyslíte?

          • Dievčatá po roku opäť víťazne

          • Dňa 13. 2. 2019 sa naši žiaci a žiačky druhého stupňa zúčastnili okresného kola v stolnom tenise. Turnaj sa konal v telocvični Základnej školy Obrancov mieru v Detve. Na podujatí štartovali družstvá škôl - ZŠ Obrancov mieru Detva, ZŠ Kukučínova Detva, ZŠ Jána Drdoša Vígľaš, ZŠ A. Vagača Detva, ZŠ J. J. Thurzu Detva a ZŠ Školská Hriňová.

            V súťaži chlapcov štartovalo 6 družstiev, ktoré boli rozdelené do dvoch trojčlenných skupín. Naši chlapci v skupine “B“ porazili družstvo ZŠ Obrancov mieru, podľahli tímu zo ZŠ A. Vagača Detva a postúpili zo skupiny do boja o celkové tretie miesto. V zápase o bronz prehrali s družstvom J. J. Thurzu Detva, a obsadili tak konečné štvrté miesto. Víťazom sa stali chlapci zo ZŠ Kukučínova Detva.

            Dievčenského turnaja sa zúčastnili dve školy. Naše dievčatá v zložení Michaela Šusteková, Lucia Žiaková a Silvia Gáborová si s prehľadom poradili so súperkami zo ZŠ Obrancov mieru Detva. Obhájili tak vlaňajšie prvenstvo v okresnom kole a opäť postúpili do krajského kola, ktoré sa bude konať 20. 2. 2019 v Kalinove.

            Naši žiaci si za predvedené výkony a slušné správanie zaslúžia pochvalu!

          • Keď Gašparko sviatok mal, usporiadal karneval

          • A aj nám, žiakom prvého stupňa, pripravili pani učiteľky nádherný karnevalový deň (8. 2. 2019), ktorý sa niesol v znamení dobrej nálady, pesničiek a učenia sa v maskách. Naše prestávky tiež stáli za to! Tancovali sme, súťažili sme, a to do neskorých poobedných hodín, kým nám stačili sily. Musíme uznať, bolo naozaj veselo. 

            Snehulienka a sedem trpaslíčok

          • Zvučné hlasy bojovali v súťaži Šaliansky Maťko

          • Dňa 22. 1. 2019 sa rozozvučali hlasy našich žiakov 1. stupňa a 2. stupňa. S veľkou chuťou sa ujali svojej úlohy a predniesli krásne slovenské povesti, s ktorými plánovali zabojovať v okresnom kole súťaže Šaliansky Maťko.

            V I. kategórii súťažili:

              II. A - Linda Bystrianská, Nela Klímová, Peter Jaloviar, Martina Veličová, Tobias Gajdoš

              II. B – Peter Murín, Nikola Farbiaková, Nataša Slosiariková

              III. A – Viktória Moravčíková, Nela Strhárska, Kristína Gáborová

            V II. kategórii súťažili :

              IV. A – Barbora Luptáková, Hana Valkošáková

            V III. kategórii súťažili :

              VII. A – Natália Szépová, Daniela Fáberová

            Vyhrať však môže iba jeden. V okresnom kole nás tak boli reprezentovať Peter Jaloviar, Barbora Luptáková a Daniela Fáberová, ktorí, žiaľ, aj napriek krásnym výkonom, neobsadili víťaznú priečku. 

            Všetkým ale patrí veľké poďakovanie!

          • Úspechy z olympiád

          • Dňa 16. januára 2019 sa žiaci našej školy - Jakub Mašlej, Nina Pirošová, Júlia Tuhárska a Andrej Velič, zúčastnili okresného kola Olympiády v anglickom jazyku v Detve. Úspešnou žiačkou bola Nina Pirošová, ktorá sa umiestnila na 4. mieste.

            Dňa 17. januára 2019 sa tiež konalo okresné kolo Olympiády v nemeckom jazyku, kde náš žiak Andrej Velič obsadil 2. miesto, a postúpil tak do krajského kola v Banskej Bystrici.

            Všetkým zúčastneným ďakujeme a víťazom srdečne gratulujeme!

          • Druhí v bedmintone

          • Dňa 24. 1. 2019 sa naši žiaci a žiačky 8. a 9. ročníka zúčastnili okresného kola v bedmintone. Účastníci turnaja hrali systémom každý s každým v športovej tenisovej hale v Detve. Na podujatí štartovali družstvá škôl - ZŠ Školská Hriňová, ZŠ Jána Drdoša Vígľaš, ZŠ A. Vagača Detva a ZŠ J. J. Thurzu Detva.

            V súťaži dievčat naše hráčky v prvom zápase nestačili na súperky z Hriňovej. V druhom zápase však porazili protivníka zo ZŠ A. Vagača Detva, a obsadili tak konečné druhé miesto.

            V chlapčenskej časti turnaja si naši žiaci poradili so súpermi zo ZŠ Školská Hriňová a ZŠ J. J.Thurzu Detva. V rozhodujúcom zápase narazili naši chlapci na súpera zo ZŠ A. Vagača Detva. V napínavom a vyrovnanom stretnutí o víťazovi (za nerozhodného stavu 1:1) rozhodovala až záverečná štvorhra. V nej mali viac šťastia hráči z Detvy a po tesnom výsledku 2:1 vyhrali celý turnaj, čo im zabezpečilo postup do krajského kola. Naši žiaci tak rovnako ako dievčatá obsadili konečné druhé miesto.

            Víťazným tímom gratulujeme a všetkých našich žiakov chválime za výbornú reprezentáciu školy!

          • Modré z neba v Krupine

          • V predvianočnom období sme sa aj my, žiaci 2. A triedy, rozhodli potešiť našu bývalú spolužiačku a navštívili sme ju v jej novej škole v Krupine. A veruže sa nám to aj podarilo. Láska a dobrota zaplavila každého z nás a v očkách sa nám zaleskli slzičky šťastia.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Vígľaš 436
      • Riaditeľka školy: 045/5380228; Školská jedáleň : 045/5380301
      • 962 02 Vígľaš Slovakia
      • ŠDK: balaz.m@zsviglas.sk
      • IČO: 54856418
      • DIČ: 2121807435
      • No-one, s.r.o. IČO: 47 519 029 Sídlo: Frankovská 1/F, 831 01 Bratislava Telefón: +421 905 701050 E-mail: gdpr@no-one.sk
      • Všeobecné právne podmienky Prístupom na webovú stránku zsviglas.edupage.org a prehliadaním jej obsahov dávate súhlas s uvedenými podmienkami. Ak s týmito podmienkami nesúhlasíte, neotvárajte, prosím našu webovú stránku! Všeobecné informácie Správca stránky vyvinul maximálne úsilie v záujme zabezpečenia toho, aby všetky informácie, uverejňované na webovej stránke a podstránkach webovej adresy zsviglas.edupage.org, boli správne a platné v momente ich uvedenia na týchto stránkach. Napriek tomu správca ani výslovne, ani implicitne neručí za informácie, poskytované prostredníctvom tejto webovej stránky a vyhradzuje si právo kedykoľvek, bez predchádzajúceho oznámenia vykonať úpravy a opravy. Správca nezodpovedá za žiadne nepresnosti alebo nedostatky na tejto webovej stránke. Akékoľvek rozhodnutie, založené na informáciách uvedených na webovej stránke zsviglas.edupage.org patrí do výlučnej zodpovednosti používateľa. Správca nepreberá zodpovednosť za žiadne straty alebo škody, vyplývajúce z prístupu k webovej stránke alebo jej informáciám, resp. z ich neprístupnosti alebo ich použitia. Správca nepreberá žiadnu zodpovednosť za obsah web serverov tretích strán, na ktoré existujú prepojenia z tohto web servera. Správca nezodpovedá za tie prípadné škody, straty a náklady, ktoré vzniknú následkom používania webovej stránky, jej prípadnej nefunkčnosti, nesprávneho fungovania, prevádzkovej poruchy, nepovolenej zmeny údajov kýmkoľvek, ani za škody pochádzajúce z oneskorenia prenosu informácií, pôsobenia počítačového vírusu, poruchy linky alebo systému, alebo z iných podobných príčin. Autorské práva Na webovej stránke zsviglas.edupage.org, akýkoľvek uvedený obrazový, zvukový či textový obsah, resp. ich umiestnenie sú chránené v zmysle autorského zákona. Ich akékoľvek použitie je možné výlučne len s predchádzajúcim výslovným písomným súhlasom správcu. Pri preberaní a šírení údajov z webovej stránky zsviglas.edupage.org a jej podstránok musí byť uvedený ako zdroj informácií zsviglas.edupage.org a príslušný elektronický súbor nesmie byť v tejto súvislosti obsahovo ani inak pozmeňovaný. Dovoľujeme si Vás upozorniť, že používanie v protiklade s uvedenými podmienkami, resp. od nich odlišné môže mať za následok občianskoprávne, trestnoprávne a autorskoprávne postihy. Správca bude vystupovať proti každému porušeniu práv, o ktorom získa informácie. Ochrana osobných údajov Pri vypĺňaní formulárov môžu byť požadované niektoré informácie, ktoré môžu byť potrebné na vybavenie požiadaviek používateľov stránky. Správca okrem týchto vedome poskytnutých údajov nespracováva ani nezískava žiadne ďalšie informácie o používateľovi.
    • Prihlásenie