• Šaliansky Maťko hostil kultúrnosť i kvalitu

          • Ľudová či autorská povesť nie je len dôkazom kultúrnosti národa, je tiež jeho duchovným, nehmotným dedičstvom. Veľmi dobre si teda uvedomujeme, že odovzdávanie tohto živého odkazu našich predkov je pre dnešného mladého človeka viac než prínosné. Obohacuje ho o súvislosti historicko-geografických reálií jednotlivých regiónov, o mravné hodnoty národa, o poznanie potreby dobra. A nie je nič krajšie, ako keď sa tento odkaz odovzdáva tak, ako sa to dialo po generácie, ústnym podaním.

            Dňa 26. 1. 2024 sme boli svedkom toho, ako niekoľko mladých ľudí interpretovalo toto posolstvo, a to hneď v podobe prvotriedneho umeleckého prednesu. Okresného kola interpretačnej súťaže Šaliansky Maťko sa tak zúčastnili aj traja naši žiaci (Nina Zdenka Matušková z 3. A, Marek Kravec z 5. A a Peter Murín zo 7. A) a ukázali, že im interpretačný umelecký prejav nie je cudzí, že im nie je cudzie toto národné dedičstvo. S hrdosťou tiež môžeme skonštatovať, že zo súťaže si svoje prvenstvo odniesol Peter Murín, ktorý nás aj vďaka presvedčivému interpretačnému výkonu bude ďalej reprezentovať v krajskom kole súťaže. Srdečne gratulujeme a všetkým ďakujeme nielen za to, že šíria dobré meno našej školy, ale predovšetkým za to, že šíria kultúrnosť svojho národa!

          • Na korčuliach v každom počasí

          • Aj napriek tomu, že počasie nám nevyšlo podľa predstáv, sme sa 24. 1. 2024 zabavili, vytešili a vyšantili do zblaznenia. Niektorí si zlepšili techniku korčuľovania, iní prekonávali rekordy. Sme dôkazom toho, že aj za zlého počasia sa dá športovať. Športu zdar!!

          • Brusel odpovedal

          • V decembri 2023 naši žiaci vytvorili projekty o Európskej únii a jej vplyve na ich každodenný život. Rozhodli sme sa, že tieto projekty spolu s vianočným prianím zašleme prezidentke Európskej komisie pani Ursule van der Leyen do Bruselu. Dňa 22. januára 2024 sme dostali list od pani prezidentky, v ktorom nám poďakovala za naše projekty a zaželala nám veľa šťastia, úspechov a nekonečných možností do našej budúcnosti. Držme sa teda jej slov - Keep dreaming big and making a positive impact. 

          • Spoločné popoludnie na ľade

          • Žiaci 3. A triedy spoločne so žiakmi z krúžku Loptové hry sa na nedostatok pohybu naozaj nemôžu sťažovať. Možnosť vymeniť telocvičňu za Spartak Arénu v meste Hriňová, dosýta si užiť ľadovú plochu a rozhýbať svoje celé telo mali naši žiaci 17. januára 2024. Prekonaný strach z prvých krokov, kĺzavého pohybu, jazdy vpred, brzdenia, korčuľovania a samozrejme aj pádov - to všetko bolo súčasťou našich super zážitkov. Teší nás, že sme spoločne strávili čas na ľadovej ploche.

          • Gratulujeme víťazke

          • Dňa 17. 1. 2024 sa v CVČ Trend Detva konalo okresné kolo olympiády v anglickom jazyku. Našu školu reprezentovali žiaci Nikola Farbiaková zo 7. A triedy a Michal Vrba z 8. A triedy. Miško v kategórii ôsmakov a deviatakov obsadil pekné 5. miesto a získal cennú skúsenosť do ďalšieho roka. V kategórii 1A Nikolka Farbiaková zvíťazila a postupuje do krajského kola súťaže. Gratulujeme víťazke a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

          • Príbeh kamzíka odhalený

          • Perfektný deň v Lesníckom a drevárskom múzeu vo Zvolene prežili naši druháci. Pútavou prehliadkou sa dozvedeli mnohé zaujímavosti zo života kamzíkov a ďalších obyvateľov lesa.

          • S dobrým pocitom do nového roka

          • Aj keď je už dávno po Vianociach a naplno sa rozbehli bežné každodenné radosti a starosti nového roka, sme radi, že naša predvianočná "škatuľková" iniciatíva splnila svoj krásny účel a my sme rozjasnili srdcia mnohých osamelých seniorov a seniorek.  

            V mene občianskeho združenia Koľko Lásky sme nedávno obdržali poďakovanie za to, že sa Základná škola s materskou školou vo Vígľaši stala dôležitou súčasťou zbierky Koľko Lásky sa zmestí do krabice od topánok v roku 2023.

            Ako milé gesto poďakovania nám bolo udelené aj čestné ocenenie "Škola s dobrým srdcom". 

            Tešíme sa, že aj vďaka nám bola zbierka úspešná a potešila desaťtisíce seniorov po celom Slovensku. Spoločne sme to dokázali!

            Nech je pre nás toto ocenenie pripomenutím, že aj malá pomoc dokáže naozaj veľa, keď je dlhodobo udržateľná a jednotná.

          • Ozoboty rozjasnili predvianočný čas

          • December sa v Krajskej knižnici Ľudovíta Šúra vo Zvolene niesol v duchu programovania. Odskúšali si to aj žiaci 4. A. Rozkošný ozobot Evo ich nielen rozosmial, ale hlavne naučil trpezlivosti, kritickému mysleniu a kreativite pri vytváraní dráh.

          • Učenie nás baví

          • December prajný bol, aj s množstvom zábavy,

            projekty vesmírne s chuťou sme stavali,

            aj v kine boli sme šťastní a hraví,

            je to fakt, učenie vážne nás baví...

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Vígľaš 436
        • Riaditeľka školy: 045/5380228; Školská jedáleň : 045/5380301
        • 962 02 Vígľaš Slovakia
        • ŠDK: balaz.m@zsviglas.sk
        • IČO: 54856418
        • DIČ: 2121807435
        • No-one, s.r.o. IČO: 47 519 029 Sídlo: Frankovská 1/F, 831 01 Bratislava Telefón: +421 905 701050 E-mail: gdpr@no-one.sk
        • Všeobecné právne podmienky Prístupom na webovú stránku zsviglas.edupage.org a prehliadaním jej obsahov dávate súhlas s uvedenými podmienkami. Ak s týmito podmienkami nesúhlasíte, neotvárajte, prosím našu webovú stránku! Všeobecné informácie Správca stránky vyvinul maximálne úsilie v záujme zabezpečenia toho, aby všetky informácie, uverejňované na webovej stránke a podstránkach webovej adresy zsviglas.edupage.org, boli správne a platné v momente ich uvedenia na týchto stránkach. Napriek tomu správca ani výslovne, ani implicitne neručí za informácie, poskytované prostredníctvom tejto webovej stránky a vyhradzuje si právo kedykoľvek, bez predchádzajúceho oznámenia vykonať úpravy a opravy. Správca nezodpovedá za žiadne nepresnosti alebo nedostatky na tejto webovej stránke. Akékoľvek rozhodnutie, založené na informáciách uvedených na webovej stránke zsviglas.edupage.org patrí do výlučnej zodpovednosti používateľa. Správca nepreberá zodpovednosť za žiadne straty alebo škody, vyplývajúce z prístupu k webovej stránke alebo jej informáciám, resp. z ich neprístupnosti alebo ich použitia. Správca nepreberá žiadnu zodpovednosť za obsah web serverov tretích strán, na ktoré existujú prepojenia z tohto web servera. Správca nezodpovedá za tie prípadné škody, straty a náklady, ktoré vzniknú následkom používania webovej stránky, jej prípadnej nefunkčnosti, nesprávneho fungovania, prevádzkovej poruchy, nepovolenej zmeny údajov kýmkoľvek, ani za škody pochádzajúce z oneskorenia prenosu informácií, pôsobenia počítačového vírusu, poruchy linky alebo systému, alebo z iných podobných príčin. Autorské práva Na webovej stránke zsviglas.edupage.org, akýkoľvek uvedený obrazový, zvukový či textový obsah, resp. ich umiestnenie sú chránené v zmysle autorského zákona. Ich akékoľvek použitie je možné výlučne len s predchádzajúcim výslovným písomným súhlasom správcu. Pri preberaní a šírení údajov z webovej stránky zsviglas.edupage.org a jej podstránok musí byť uvedený ako zdroj informácií zsviglas.edupage.org a príslušný elektronický súbor nesmie byť v tejto súvislosti obsahovo ani inak pozmeňovaný. Dovoľujeme si Vás upozorniť, že používanie v protiklade s uvedenými podmienkami, resp. od nich odlišné môže mať za následok občianskoprávne, trestnoprávne a autorskoprávne postihy. Správca bude vystupovať proti každému porušeniu práv, o ktorom získa informácie. Ochrana osobných údajov Pri vypĺňaní formulárov môžu byť požadované niektoré informácie, ktoré môžu byť potrebné na vybavenie požiadaviek používateľov stránky. Správca okrem týchto vedome poskytnutých údajov nespracováva ani nezískava žiadne ďalšie informácie o používateľovi.
      • Prihlásenie