• Boli masky, veľký bál, bol to super karneval

          •  

             

            Od Fašiangov do Veľkej noci, 

            vinšujem vám kratšej noci, 

            cez deň slnka teplého 

            a zdravíčka pevného! 

            Fašiangy sa krátia, 

            viac sa nevrátia! 

             

            Dňa 13. 2. 2024 sa do školských lavíc 1. stupňa usadili rozprávkové bytosti: princezné, lesné víly, indiáni, rytieri... Krásna výzdoba chodby avizovala, že karneval bude v plnej paráde. A veru aj bol. Naši žiaci od prváčikov až po štvrtákov sa od rána učili v karnevalových maskách. Hneď po naobedovaní sa začala pravá karnevalová zábava. Celá chodba  sa premenila na čarovnú rozprávku, v ktorej rozprávkové bytosti prevzali svoju "moc". Karnevalovým maskám nechýbala kreativita ani originalita, pestrosť farieb a využitie rôznych materiálov pri ich zhotovovaní. Chceme poďakovať rodičom za ich spoluprácu. Bolo skutočne veselo. Zábavné súťaže striedali tanečné kolá, "masky" tancovali, predvádzali sa, súťažili a spievali. Všetci dostali sladkú odmenu. VeľĎAKUJEM patrí pani vychovávateľkám ŠKD, ktoré toto krásne popoludnie pripravili. Na karnevale je vždy skvelá zábava a celý náš deň bol nezabudnuteľný. Už teraz sa tešíme, že sa aj o rok opäť prenesieme do sveta rozprávok, tanca a zábavy. 

            Boli masky, veľký bál, bol to super karneval! 

          • História nám nie je cudzia

          • 5. 2. 2024 sme sa s výpravou piatich žiakov zúčastnili okresného kola dejepisnej olympiády. Z výsledku sme potešení. Podarilo sa nám ukoristiť jedno 3. miesto (Peter Murín - VII. A) a jedno 2. miesto (Petra Nina Macháčková). Petra nás bude reprezentovať aj v krajskom kole súťaže, preto jej už teraz prajeme veľa nezlomnej vôle pri príprave. Pôsobenie našich žiakov tak môžeme hodnotiť ako úspešné, za čo im veľmi pekne ďakujeme.

          • Ako sme si odkladali na maškrty

          • Vedeli ste, že budova NBS v Banskej Bystrici je postavená z LEGA? Takúto informáciu a mnohé ďalšie zaujímavosti zo sveta peňazí sa 30. 1. 2024 dozvedeli naši druháci a štvrtáci. Zistili, ako funguje výmenný obchod, ako odhaliť pravosť peňazí, akú bohatú históriu má samotná banka. Dnes už však vedia predovšetkým to, že príjmy musia byť vyššie ako výdavky a vždy je dobré mať našetrenú rezervu, hoci aj na maškrty.

          • Rozpačitý začiatok, sebavedomý záver - aj taký je basketbal

          • Dňa 23. 1. 2024 sa žiačky 7. až 9. ročníka zúčastnili okresného kola v basketbale žiačok. Turnaja, ktorý sa  konal v ZŠ Obrancov mieru v Detve, sa zúčastnili štyri školy – ZŠ Obrancov mieru Detva, ZŠ J. J. Thurzu Detva, ZŠ s MŠ Hriňová a naša škola. Naše neskúsené družstvo, zložené prevažne zo žiačok siedmeho ročníka, nezačalo turnaj dobre a hladko podľahlo súperovi zo 4. ZŠ Detva. Po úvodnej prehre sa dievčatá rozohrali a začali predvádzať výborné výkony. V druhom zápase len tesne podľahli víťazovi turnaja z Hriňovej a v treťom zápase už prelomili streleckú smolu a jednoznačne prevýšili dievčatá z domácej 3. ZŠ Detva. Náš tím tak obsadil konečné tretie miesto. Za výkony a správanie patrí našim basketbalistkám pochvala.

          • Zvládli sme základy bieleho športu na výbornú

          • V dňoch 8. 1. 2024 – 12. 1. 2024 absolvovali žiaci našej školy lyžiarsky výcvik. Ten sa uskutočnil v obci Donovaly, kde v ubytovni Hotel Vesel mali naši mladí lyžiari zabezpečené ubytovanie i stravu. Hlavná časť kurzu sa realizovala na svahoch strediska Park Snow Donovaly. V úvode výcviku sa žiaci rozdelili do troch výkonnostných skupín a pod vedením lyžiarskych inštruktorov – ped. zamestnancov našej školy - sa niektorí žiaci učili základy lyžovania a tí žiaci, ktorí už mali prvé „kroky“ bieleho športu za sebou, sa zase v lyžovaní zdokonaľovali. Posledný deň výcviku už všetci žiaci ovládali základy lyžovania a je potešiteľné, že mnohí sa z úplných začiatočníkov v priebehu výcviku posunuli do skupiny pokročilých a naučili sa nielen zložitejšie oblúčiky, ale aj jazdu vzad, v drepe či otočky na lyžiach. V stredu poobede sme všetci absolvovali výlet lanovkou na vrchol Novej Hole, odkiaľ sa nám naskytol krásny výhľad na pohoria Kremnické vrchy, Nizke Tatry či Vysoké Tatry. Výcvik sa po všetkých stránkach vydaril, nikto sa nezranil a naše deti opäť potvrdili, že na každej školskej akcii patria vždy k najslušnejším žiakom.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Vígľaš 436
        • Riaditeľka školy: 045/5380228; Školská jedáleň : 045/5380301
        • 962 02 Vígľaš Slovakia
        • ŠDK: balaz.m@zsviglas.sk
        • IČO: 54856418
        • DIČ: 2121807435
        • No-one, s.r.o. IČO: 47 519 029 Sídlo: Frankovská 1/F, 831 01 Bratislava Telefón: +421 905 701050 E-mail: gdpr@no-one.sk
        • Všeobecné právne podmienky Prístupom na webovú stránku zsviglas.edupage.org a prehliadaním jej obsahov dávate súhlas s uvedenými podmienkami. Ak s týmito podmienkami nesúhlasíte, neotvárajte, prosím našu webovú stránku! Všeobecné informácie Správca stránky vyvinul maximálne úsilie v záujme zabezpečenia toho, aby všetky informácie, uverejňované na webovej stránke a podstránkach webovej adresy zsviglas.edupage.org, boli správne a platné v momente ich uvedenia na týchto stránkach. Napriek tomu správca ani výslovne, ani implicitne neručí za informácie, poskytované prostredníctvom tejto webovej stránky a vyhradzuje si právo kedykoľvek, bez predchádzajúceho oznámenia vykonať úpravy a opravy. Správca nezodpovedá za žiadne nepresnosti alebo nedostatky na tejto webovej stránke. Akékoľvek rozhodnutie, založené na informáciách uvedených na webovej stránke zsviglas.edupage.org patrí do výlučnej zodpovednosti používateľa. Správca nepreberá zodpovednosť za žiadne straty alebo škody, vyplývajúce z prístupu k webovej stránke alebo jej informáciám, resp. z ich neprístupnosti alebo ich použitia. Správca nepreberá žiadnu zodpovednosť za obsah web serverov tretích strán, na ktoré existujú prepojenia z tohto web servera. Správca nezodpovedá za tie prípadné škody, straty a náklady, ktoré vzniknú následkom používania webovej stránky, jej prípadnej nefunkčnosti, nesprávneho fungovania, prevádzkovej poruchy, nepovolenej zmeny údajov kýmkoľvek, ani za škody pochádzajúce z oneskorenia prenosu informácií, pôsobenia počítačového vírusu, poruchy linky alebo systému, alebo z iných podobných príčin. Autorské práva Na webovej stránke zsviglas.edupage.org, akýkoľvek uvedený obrazový, zvukový či textový obsah, resp. ich umiestnenie sú chránené v zmysle autorského zákona. Ich akékoľvek použitie je možné výlučne len s predchádzajúcim výslovným písomným súhlasom správcu. Pri preberaní a šírení údajov z webovej stránky zsviglas.edupage.org a jej podstránok musí byť uvedený ako zdroj informácií zsviglas.edupage.org a príslušný elektronický súbor nesmie byť v tejto súvislosti obsahovo ani inak pozmeňovaný. Dovoľujeme si Vás upozorniť, že používanie v protiklade s uvedenými podmienkami, resp. od nich odlišné môže mať za následok občianskoprávne, trestnoprávne a autorskoprávne postihy. Správca bude vystupovať proti každému porušeniu práv, o ktorom získa informácie. Ochrana osobných údajov Pri vypĺňaní formulárov môžu byť požadované niektoré informácie, ktoré môžu byť potrebné na vybavenie požiadaviek používateľov stránky. Správca okrem týchto vedome poskytnutých údajov nespracováva ani nezískava žiadne ďalšie informácie o používateľovi.
      • Prihlásenie