• Vianočná besiedka

          • „Láska, tá len v srdci býva. Ak ju v sebe nájdeme, Vianoce mať budeme.“

            A my, žiaci prvého stupňa, sme ju rozdávali v podobe básničiek, pesničiek, scénok a tančeka všetkým našim blízkym, ktorí sa prišli pozrieť na našu vianočnú besiedku, ktorá sa konala 19. 12. 2018 v budove prvého stupňa. Ukázali sme, že máme naozaj dobré srdiečka, lebo sme sa na záver navzájom obdarovali malými darčekmi. Tak, ako to už pri aktivite Trieda triede býva zvykom.

          • Predvianočný deň plný aktivít

          • Posledný školský deň pred Vianocami sme si užili naozaj plnohodnotne. Hneď ráno sme absolvovali emotívnu a zaujímavú prednášku o slovenskom velikánovi poetického neba Milanovi Rúfusovi, ktorého tvorba oslovuje čitateľov najrôznejšieho veku. A veru, aj žiaci museli súhlasiť, že pán Rúfus si zaslúži svoje nezastupiteľné miesto v srdciach všetkých milovníkov poézie.

            Potom sme spevom a vinšami slávnostne otvorili brány Čaviarničky Zámočky, v ktorej si žiaci, učitelia či zamestnanci školy mohli pochutnať na sladkom koláči a dôsledne pripravenom čaji. Tento jedinečný projekt (podľa vzoru Čaviarničky Drabky na ZŠ Drábová v Košiciach) je zaujímavý najmä tým, že si žiaci všetko pripravili bez nejakej výraznejšej pomoci. Veríme, že toto príjemné spestrenie bežného školského dňa žiaci a učitelia uvítajú aj inokedy a dokážu nám, že dať si zásteru nie je hanba.

            Aktivitami nabitý deň sme nakoniec ukončili veľkým športovým turnajom tried. Poéziou, koláčikom a pohybom sme sa tak všetci naladili na blížiace sa vianočné sviatky. Želáme teda všetkým, aby tohtoročné sviatky boli predovšetkým pokojné, pokorné a v kruhu svojich najbližším.

            A ako by to bolo, keby sa k predvianočnej atmosfére nepridali aj žiaci z krúžku Audiovizuálna tvorba. Tí si totiž už tradične pripravili špeciálne predvianočné video, ktorým sa lúčia s aktuálnym kalendárnym rokom. Zároveň si tak mohli vyskúšať prácu s kľúčovaním a so zeleným pozadím a zistiť, aké náročné je byť dobrým rozprávačom príbehov. Veď, posúďte sami: https://www.youtube.com/watch?v=l8QpZGkEI04&t=182s.

          • Exkurzia v Bratislave

          • 30. novembra sa žiaci ôsmeho a deviateho ročníka našej školy zapojili do súťaže Čo vieš o Európskej únii organizovanej Spojenou školou v Detve. Siedmi najlepšie umiestnení boli za svoje úsilie a vedomosti odmenení  výletom do Bratislavy. 17. decembra sme tak v Bratislave navštívili budovu Národnej rady Slovenskej republiky, kde si vypočuli prednášku o politickom systéme našej krajiny. Prednáška bola okorenená o rôzne zaujímavosti z pôsobenia poslancov v Národnej rade SR a o vzájomnú diskusiu. Výlet sa zakončil prehliadkou vychýrených bratislavských vianočných trhov.

          • Okresné kolo v basketbale žiakov ZŠ

          • Dňa 11. 12. 2018 sa žiaci 7., 8. a 9. ročníka zúčastnili okresného kola v basketbale žiakov ZŠ. Podujatie sa konalo v telocvični Základnej školy Obrancov mieru v Detve a zúčastnilo sa ho 6 družstiev zo základných škôl v našom okrese. V skupine „A“ štartovali tímy 1. ZŠ Detva, 3. ZŠ Detva a ZŠ Školská Hriňová. Skupinu „B“ tvorili družstvá zo 4. ZŠ Detva, ZŠ Hriňová Krivec a ZŠ Jána Drdoša Vígľaš. V skupine sa hralo systémom „každý s každým“ s hracím časom zápasov 2x10 minút.

            Naši chlapci v prvom zápase porazili Hriňovú Krivec. V druhom zápase smolne o jediný bod podľahli 4. ZŠ Detva, čo ich pripravilo o finálový zápas. V zápase o tretie miesto naši sklamaní hráči nezachytili úvod zápasu, a i keď sa postupne na súpera z 1.ZŠ Detva bodovo dotiahli, nestačilo to na obrat a prehrali. Víťazom sa stali žiaci ZŠ Školská Hriňová.

            O dva dni 13. 12. 2018 sa konal turnaj v basketbale žiačok na rovnakom mieste. Turnaja sa zúčastnili žiačky základných škôl 3. ZŠ Detva, 4. ZŠ Detva, ZŠ Školská Hriňová a ZŠ Jána Drdoša Vígľaš. Hralo sa systémom každý s každým" a hrací čas bol 2x10 minút.

            Naše dievčatá podali v každom zápase bojovný výkon, no napriek tomu prehrali všetky tri zápasy. Víťazom sa stali žiačky ZŠ Školská Hriňová.

            Chlapci aj dievčatá tak zhodne obsadili konečné 4. miesto, čo najmä v prípade chlapcov veľmi mrzí. Za predvedené výkony a vzorné správanie si však naši žiaci a žiačky zaslúžia pochvalu.

          • Vianočné tvorivé dielne

          • 7. decembra sa po vyučovaní žiaci 1. A a 2. A vybrali do Zvolena na vianočné tvorivé dielne.

            Čakali ich tam lesné pedagogičky, s ktorými si vyrobili krásne vianočné ozdoby - svietniky, pozdravy, rôzne postavičky, lampášiky. A veru, deťúrence ukázali, že majú šikovné ručičky.

            Ďakujeme, pani Ing.Veronika Jaloviarová!

          • Hľadali sme Mikuláša v divadle

          • My, žiaci 1. stupňa, sme sa  vybrali hľadať Mikuláša do Divadla Jozefa Gregora Tajovského vo Zvolene. Po krásnej rozprávočke O troch krásach sa nám to aj podarilo. Mikuláš prišiel medzi nás aj s košom plným sladkostí. Deti mali veľkú radosť, o čom svedčili aj šťastné úsmevy na ich tváričkách.

          • Okresné kolo vo florbale

          • Dňa 7. 12. 2018 sa naši mladší žiaci zúčastnili okresného kola vo florbale. Turnaja, konajúceho sa v telocvični Základnej školy Obrancov mieru v Detve, sa zúčastnilo 5 základných škôl nášho okresu: ZŠ Kukučínova Detva, ZŠ Obrancov mieru Detva, ZŠ J. J. Thurzu Detva, ZŠ Školská Hriňová a ZŠ Jána Drdoša Vígľaš. Družstvá hrali systémom každý s každým. Hrací čas zápasov bol 2x7 minút.

            Naši chlapci prehrali tri zápasy proti súperom z Detvy, porazili tím z Hriňovej a skončili na konečnom štvrtom mieste. Víťazom turnaja  sa suverénne stalo družstvo 3. ZŠ Detva, ktoré vyhralo všetky zápasy.

            Víťazovi blahoželáme a žiakom našej školy za dobré výkony a vzorné správanie ďakujeme.

          • Mikulášske korčuľovanie

          • Aj tento rok sme sa rozhodli, že mikulášsky deň oslávime aktívnejšie ako inokedy. Korčuliarskym maratónom na ľade. Žiaci druhého stupňa našej základnej školy opäť navštívili Zimný štadión v Detve, aby rozkorčuľovali svoje usedené, školou ubolené kĺby. Odmenou nám za to boli ich úsmevy, jasot a vyštípané líca. A ako by to bolo, keby neprišiel aj Mikuláš. Spolu s čertom a anjelom nám priniesli predovšetkým dobrú náladu a smiech. Veď v našej škole máme len samé dobré deti! No nie? Atmosféru z korčuľovania si môžete pozrieť aj v našom krátkom príspevku: https://www.youtube.com/watch?v=MBLxJU3lM3Y&feature=youtu.be.

          • Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice

          • Už v mesiaci október (22. októbra 2018) naša škola zorganizovala sériu aktivít, ktorých cieľom bolo zábavnou formou podporiť u žiakov pozitívny a trvalý vzťah ku knihe, školskej knižnici a k čítaniu. Do celoslovenského projektu Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice sa zapojilo 213 školských knižníc v základných a v stredných školách s celkovým počtom 41 926 účastníkov. Tohtoročná téma, ktorá reagovala na oslavy storočnice vzniku Česko-Slovenska, tak ponúkla veľa možností, ako žiakom prvého a druhého stupňa netradične priblížiť odkaz spoločnej česko-slovenskej histórie a zároveň v nich podporiť hlad po nových poznatkoch.

            Po hodnotení odbornej komisie tak naša škola nakoniec získala veľmi sympatické 17. miesto. Veľké poďakovanie preto patrí nielen našim učiteľom, ale v neposlednom rade aj našim žiakom, ktorí svojím nadšením prispeli ku krásnej atmosfére pri pripravených aktivitách.   

          • Spevom a hudbou k ochrane prírody

          • Dňa 12. 11. 2018 sme v našej škole zažili netradičné spestrenie vyučovania. Umelecká agentúra H.A.N. art, v spolupráci s Ministerstvom kultúry, si pre nás pripravila environmentálne hudobno-vzdelávacie predstavenie s názvom Komu sa nelení, tomu sa zelení.

            Cieľom 60-minútového programu s videoprojekciou bolo pútavou a zábavnou formou priblížiť deťom aktuálnu environmentálnu tému, akou je ochrana zložiek životného prostredia. Dvaja sympatickí páni (Mgr. art. Ondřej Daniš a Rainer Pethe) v jednotlivých tematických blokoch priblížili najpálčivejšie otázky o  vode (význam vody, kolobeh vody, ochrana jej čistoty, ohrozovanie vôd, pitná voda u nás a vo svete) a o odpade (odpad a príroda, princípy a spôsoby hospodárenia s odpadmi, druhy odpadu, likvidácia, triedenie, recyklovanie odpadu), ktoré vhodne dopĺňali populárnymi piesňami. Aj takýmto spôsobom tak bolo možné podporiť deti k tvorbe a ochrane životného prostredia a posilniť ich pocit zodpovednosti vo vzťahu k prírode. Ďakujeme.

          • Okresné kolo vo florbale

          • Dňa 7. 11. 2018 sa žiačky 7., 8. a 9. ročníka zúčastnili okresného kola vo florbale žiačok ZŠ. Podujatie sa konalo v Mestskej športovej hale v Detve a zúčastnili sa ho 4 družstvá zo základných škôl nášho okresu. Okrem našej školy boli účastníkmi turnaja ZŠ Kukučínova Detva, ZŠ Obrancov mieru Detva a ZŠ J. J.Thurzu Detva. Turnaj sa odohral systémom „každý s každým“ s hracím časom zápasov 2x10 minút.

            Naše dievčatá sa od zápasu k zápasu zlepšovali a po prehrách so ZŠ J. J.Thurzu a ZŠ Kukučínova remizovali v treťom zápase so súperom zo ZŠ Obrancov mieru Detva. V tomto zápase boli lepšie, ale nepremenené gólové príležitosti ich pripravili o celkovú bronzovú priečku.

            Víťazom okresného kola sa stalo družstvo ZŠ J. J. Thurzu Detva.

            O deň neskôr sa okresného kola vo florbale žiakov ZŠ zúčastnili aj naši chlapci. Turnaja sa zúčastnilo 8 základných škôl nášho okresu. Družstvá boli rozdelené do dvoch skupín. V skupinách sa hralo systémom každý s každým". Hrací čas zápasov bol 2x7 minút. V skupine A si sily zmerali školy – ZŠ Obrancov mieru Detva, ZŠ Kriváň, 1. ZŠ Hriňová a ZŠ Jána Drdoša Vígľaš. V skupine B bojovali tímy základných škôl ZŠ Kukučínova Detva, ZŠ A. Vagača Detva, ZŠ J. J.Thurzu Detva a ZŠ Hriňová Krivec.

            Naši chlapci dva zápasy prehrali a jeden remizovali, a nepostúpili tak zo skupiny do bojov o medaily. Prvé miesto si vybojovali žiaci ZŠ Obrancov mieru Detva, keď vyhrali všetky svoje zápasy.

            Víťazom blahoželáme a našim chlapcom a dievčatám patrí pochvala za predvedenú hru, snahu, bojovnosť a vzorné správanie.

          • Záložka do knihy spája školy

          • Do 9. ročníka česko-slovenského projektu Záložka do knihy spája školy: Rozprávky, bájky, povesti a príbehy nepoznajú hranice sa z našej ZŠ  Jána Drdoša vo Vígľaši zapojili všetci žiaci, spolu odoslali do ZŠ s MŠ Trstín  188 záložiek.

            Deti pracovali s veľkým zanietením a záložkové darčeky sa podarili. Každý rok nám práca na záložkách prináša nové a  príjemné pocity, skvelé zážitky a veľa krásnych chvíľ. Tešíme sa, že  naše záložky potešia kamarátov v Trstíne. Výmena záložiek prispela k nadviazaniu nových priateľských kontaktov medzi partnerskými školami, otvorila ďalšie možnosti spolupráce, u žiakov podporila rozvoj ich kreativity, fantázie, manuálnej zručnosti, zušľachtila ich morálne hodnoty, zábavnou formou ich pritiahla ku knihám, podporila ich vzťah k čítaniu a veľakrát posilnila aj ich dobrý vzťah ku školskej knižnici.

            Pridanou hodnotou celého projektu bolo oživenie vyučovacieho procesu, podpora medzipredmetových vzťahov. Tešíme sa, že vymenené záložky sa objavia v rozčítaných knihách  a pri čítaní kníh zažijú žiaci radostný pocit. Tým záložky splnia to, k čomu sú určené.

          • Lampiónový sprievod

          • Na konci októbra sa v našej škole už tradične pripomína ušľachtilý čin biskupa Martina, posla svetla. Podľa legendy sa vojak Martin v jeden chladný večer podelil o svoj plášť so žobrákom a stal sa symbolom dobroty a svetla. Na jeho počesť sa každoročne konajú lampiónové sprievody v krajinách po celom svete.

            Dňa 26. 10. 2018 sa pri tejto príležitosti stretli rodičia, starí rodičia, deti a strašidlá na lampiónovom sprievode, aby tak spoločne prežili krásny večer vo svetle lampiónov, strašidiel a dobrej nálady. Atmosféru sprievodu si môžete pripomenúť aj prostredníctvom krátkej reportáže, ktorú si pre vás pripravili žiaci krúžku audiovizuálnej tvorby. Video zároveň predstavuje našu školu (v anglickom jazyku) žiakom družobnej školy v Paríži, s ktorou bola nadviazaná spolupráca prostredníctvom prebiehajúceho projektu eTwinning. Všetkým zúčastneným ďakujeme a tešíme sa na ďalšie stretnutie.  

          • Chuť žiť

          • Dňa 25. 10. 2018 sa na pôde školy pre žiakov 2. stupňa uskutočnil preventívny workshop Chuť žiť, ktorý je súčasťou celoslovenskej edukačnej kampane. Projekt sa venoval aktuálnej téme porúch príjmu potravy a bol vedený liečenou anorektičkou, ktorej príbeh bol odborne dopĺňaný poznatkami od psychiatrov, psychológov, zdravotníkov a nutričných špecialistov. Uvedomujeme si totiž, že aj zo zdanlivo nevinnej kontroly stravy sa môže stať veľký problém. Žiaci sa tak interektívnou formou dozvedeli o tom, aké sú dôsledky diéty v mladom veku či aké sú mýty a fakty o poruchách príjmu potravy. Veríme, že workshop nenásilne poukázal na nebezpečenstvá nesprávneho stravovania a vhodne kreoval žiacke postoje k témam porúch príjmu potravy.

          • Naši chlapci opäť prví

          • Dňa 19. 10. 2018 sa naši žiaci 8. a 9. ročníka zúčastnili okresného kola vo futsale žiakov základných škôl. Účastníci turnaja boli rozdelení do dvoch skupín. Všetky zápasy sa odohrali v športovej hale v Detve.

            V skupine „A“ štartovali družstvá škôl - ZŠ A. Vagača Detva, ZŠ J. J. Thurzu Detva, ZŠ Detvianska Huta a ZŠ Jána Drdoša Vígľaš.

            V skupine B” súťažili tímy ZŠ Obrancov mieru Detva, ZŠ Kukučínova Detva a ZŠ Školská Hriňová. Družstvá, ktoré v skupine skončili na druhom mieste, hrali zápas o tretiu priečku a víťazi skupín si zmerali sily vo finálovom zápase o celkového víťaza turnaja. Hrací čas zápasov bol 2x7 minút.

            Naši chlapci v skupine vyhrali nad ZŠ Vagača Detva aj nad ZŠ J. J. Thurzu Detva a remizovali so súperom zo ZŠ Detvianska Huta. Zisk siedmich bodov zabezpečil našim futsalistom prvé miesto v skupine a postup do finále.

            V zápase o tretie miesto zvíťazila ZŠ Detvianska Huta nad ZŠ Kukučínova, keď po bezgólovom výsledku rozhodli o víťazovi strely z pokutového kopu. Penalty rozhodli aj o celkovom víťazovi, keďže v riadnom hracom čase sa finálový duel medzi ZŠ Školská Hriňová a ZŠ Jána Drdoša Vígľaš skončil remízou 1:1. Naši žiaci si tak po nedávnom úspechu vo veľkom futbale pripísali ďalšie turnajové víťazstvo a postúpili do regionálneho kola vo futsale.

            Za vzorné správanie a zisk prvého miesta im patrí veľká pochvala.

          • Školský pohár Slovenskej sporiteľne

          • Dňa 10. 10. 2018 sa naše žiačky 5. 6. a 7. ročníka zúčastnili okresného kola v malom futbale žiačok základných škôl – Školský pohár Slovenskej sporiteľne. Účastníci turnaja boli rozdelení do dvoch skupín. Skupina „A“ odohrala svoje zápasy systémom každý s každým na ihrisku ZŠ J. J. Thurzu Detva a skupina „B“ na futbalovom štadióne v Detve. V skupine „A“ štartovali družstvá škôl - ZŠ Vagača Detva, ZŠ J. J. Thurzu Detva, ZŠ Detvianska Huta a ZŠ Jána Drdoša Vígľaš. V skupine „B“ - ZŠ Kukučínova Detva, ZŠ Obrancov mieru Detva, ZŠ Školská Hriňová.

            Družstvá, ktoré v skupine skončili na druhom mieste odohrali zápas o konečné tretie miesto a víťazi skupín si zmerali sily vo finálovom zápase. Hrací čas zápasov bol 2x7 resp. 2x10 minút.

            Naše dievčatá v skupine podľahli tímu zo ZŠ J. J. Thurzu Detva aj družstvu zo ZŠ Detvianska Huta a zvíťazili nad ZŠ A. Vagača Detva. V skupine tak obsadili tretie miesto a nepostúpili do zápasu o medaily. V zápase o tretie miesto boli úspešné hráčky ZŠ Kukučínova Detva a prvé miesto si vybojovali dievčatá zo ZŠ Detvianska Huta.

            O deň neskôr sa rovnakého turnaja s rovnakou organizáciou zúčastnili aj chlapci. V skupine „A“ sa stretli družstvá škôl -  ZŠ J. J. Thurzu Detva, ZŠ Školská Hriňová, ZŠ Obrancov mieru Detva a ZŠ Jána Drdoša Vígľaš. V skupine „B“ hrali tímy ZŠ Vagača Detva, ZŠ Detvianska Huta, ZŠ Kriváň  a ZŠ Kukučínova Detva.

            Naši žiaci proti favorizovaným tímom. Príkladne bojovali, ale prehrali všetky tri stretnutia. Tretie miesto obsadilo mužstvo zo ZŠ Kriváň a víťazom sa suverénne stal tím zo ZŠ Obrancov mieru Detva.

            Víťazom oboch turnajov blahoželáme a našim žiakom ďakujeme za slušné vystupovanie a snahu!

          • Naši žiaci víťazmi okresného kola vo futbale

          • Dňa 26. 09. 2018 sa naši žiaci 7., 8. a 9. ročníka zúčastnili okresného kola vo veľkom futbale. Turnaj, ktorého sa zúčastnilo 7 základných škôl nášho okresu, sa konal na futbalovom štadióne MFK Detva. Družstvá boli rozdelené do dvoch skupín a hralo sa systémom každý s každým. Víťazi skupín sa stretli vo finále v boji o celkové prvé miesto a tímy, ktoré obsadili v skupine druhú pozíciu hrali zápas o konečné tretie miesto. Hrací čas zápasov v skupinách bol 2 x 15 minút. Zápasy o tretie miesto a finále sa hrali 2 x 10 minút.

            V skupine A hrali tímy základných škôl 1. ZŠ Detva, 3. ZŠ Detva, ZŠ Slatinské Lazy a ZŠ Jána Drdoša Vígľaš. Víťazom skupiny sa stalo družstvo z našej školy, keď chlapci postupne porazili všetkých súperov (1. ZŠ Detva pomerom 5:1, ZŠ Slatinské Lazy 1:0 a 3. ZŠ Detva 3:0).

            V skupine B si sily zmerali školy - 1. ZŠ Hriňová, 4. ZŠ Detva a ZŠ Detvianska Huta. V tejto skupine sa najviac darilo družstvu 1. ZŠ Hriňová, ktoré porazilo oboch svojich súperov a postúpilo do finále.

            V zápase o bronz, po remízovom výsledku v riadnom hracom čase, rozhodol až penaltový rozstrel. Viac šťastia mali chlapci z 1. ZŠ Detva a po výhre nad ZŠ Slatinské Lazy obsadili tretie miesto.

            Vo finále si naši hráči s prehľadom poradili s 1. ZŠ Hriňová aj napriek množstvu zahodených šancí. Po výsledku 1:0 sa tak zaslúžene tešili z víťazstva v celom turnaji!

            Za skvelé predvedené výkony a slušné správanie si naši žiaci zaslúžia poďakovanie a pochvalu.

          • Exkurzia Kysihýbeľ

          • 14. septembra 2018 sa žiaci a pani učiteľky 1. stupňa odviezli autobusom do Lesníckeho arboréta Kysihýbeľ neďaleko Banskej Štiavnice. Čakali nás tam lesné pedagogičky so zaujímavými aktivitami, prostredníctvom ktorých sme sa dozvedeli mnohé zaujímavosti a vyskúšali si aj svoje zručnosti a obratnosť. Po skončení nás čakalo chutné občerstvenie a milé darčeky.

            Ďakujeme pani Ing. Veronike Jaloviarovej a jej kolegyniam za pozvanie a zorganizovanie milého podujatia.          

          • Obvodné kolo v ľahkej atletike žiakov 1., 2., 3., 4., 5. a 6. ročníka ZŠ

          • Dňa 14.6.2018 sa naši žiaci 5. a 6. ročníka zúčastnili obvodného kola v atletike žiakov v Detve. Našu školu reprezentovalo päť chlapcov a osem dievčat. Výborné výsledky medzi chlapcami dosiahli – Denis Dekoninck v hode kriketkou (7. miesto) a Ján Michálik v behu na 60m (8. miesto). Úspešnejšie boli naše dievčatá, ktoré v štafete na 4x60m získali v zložení – Zuzana Jaloviarová, Helena Pongoóvá, Nina Machalová a Júlia Tuhárska - 3. miesto. Dobré výsledky dosiahli Daniela Horniaková v hode kriketkou (8. miesto), Zuzana Jaloviarová v skoku do diaľky (7. miesto). Smoliarkou dňa bola naša najlepšia atlétka Nina Machalová, keď jej v behu na 60m ušla strieborná pozícia len o jednu stotinu sekundy a v behu na 600m skončila o pár desatín sekundy na štvrtom mieste. Našich žiakov chceme pochváliť za skvelé výkony a ukážkovo vzorné správanie počas celého dňa.

            O deň neskôr 15.6.2018 sa atletických pretekov zúčastnili naši najmenší žiaci z 1. stupňa. Našu školu reprezentovalo 29 detí z 1. až 4. ročníka. Mali sme viacero umiestnení v prvej desiatke a najhodnotnejšie výkony dosiahli - Maroš Radič v behu na 50m (8. miesto), Nikola Farbiaková v behu na 50m (7. miesto), Alex Šelc, Teo Machala a Linda Bystrianska v skoku do diaľky (6. miesto), Karin Kopcsáková v behu na 400m (6. miesto), Nela Klimová v hode kriketovou loptičkou (5. miesto), Pavol Ľupták v behu na 50m (5. miesto), Tomáš Kajan v behu na 50m (8. miesto) a v skoku do diaľky (2. miesto), Peter Záchenský v skoku do diaľky (3. miesto), Alex Šimo v skoku do diaľky a v behu na 50m (zhodne 2. miesto) a Juraj Dianiška v behu na 50m obsadil 3. miesto a v skoku do diaľky získal najcennejšiu, zlatú medailu. Za pekné výkony a slušné vystupovanie si naši najmladší športovci zaslúžia pochvalu.

          • Obvodné kolo v atletike starších žiakov ZŠ

          • Dňa 05.06.2018 sa naši žiaci 7., 8. a 9. ročníka zúčastnili obvodného kola v atletike starších žiakov v Detve. Výborný výsledok dosiahli chlapci v štafete na 4x60m v zložení - Jakub Machalík, Miroslav Beňo, Branislav Ľupták a Peter Mičo, keď skončili na treťom mieste. Tretie miesto získal v behu na 1000m Peter Mičo. V behu na 300m sa Branislav Ľupták umiestnil na peknom piatom mieste. V behu na 60m si delené siedme miesto spolu vybojovali Peter Mičo a Jakub Machalík, keď zabehli rovnaký čas. Adrián Babic v hode kriketkou a vrhu guľou obsadil zhodne výborné ôsme miesto. V skoku do diaľky sa najviac darilo Miroslavovi Beňovi, ktorý obsadil ôsmu priečku. Dievčenské družstvo sme mali spomedzi všetkých škôl najmladšie, keďže súťažili len žiačky 7. 8. ročníka. V konkurencii starších súperiek dosiahli pekné výsledky. V štafete skončili na 6. mieste, keď pri behu našej pretekárke spadla do dráhy súperka, spomalila ju a obrala dievčatá o lepší čas a umiestnenie. Dievčatá obsadili v behu na 60m a 300m (Nina Machalová, Michaela Šusteková), v skoku do diaľky (Tímea Gondová), v hode kriketkou a vrhu guľou (Katarína Kajanová) niekoľko výborných umiestnení v prvej osmičke, čo je s výhľadom pre budúci rok povzbudivé.

            Za pekné výkony a slušné vystupovanie si naši mladí atléti zaslúžia pochvalu.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Vígľaš 436
      • Riaditeľka školy: 045/5380228; Školská jedáleň : 045/5380301
      • 962 02 Vígľaš Slovakia
      • ŠDK: balaz.m@zsviglas.sk
      • IČO: 54856418
      • DIČ: 2121807435
      • No-one, s.r.o. IČO: 47 519 029 Sídlo: Frankovská 1/F, 831 01 Bratislava Telefón: +421 905 701050 E-mail: gdpr@no-one.sk
      • Všeobecné právne podmienky Prístupom na webovú stránku zsviglas.edupage.org a prehliadaním jej obsahov dávate súhlas s uvedenými podmienkami. Ak s týmito podmienkami nesúhlasíte, neotvárajte, prosím našu webovú stránku! Všeobecné informácie Správca stránky vyvinul maximálne úsilie v záujme zabezpečenia toho, aby všetky informácie, uverejňované na webovej stránke a podstránkach webovej adresy zsviglas.edupage.org, boli správne a platné v momente ich uvedenia na týchto stránkach. Napriek tomu správca ani výslovne, ani implicitne neručí za informácie, poskytované prostredníctvom tejto webovej stránky a vyhradzuje si právo kedykoľvek, bez predchádzajúceho oznámenia vykonať úpravy a opravy. Správca nezodpovedá za žiadne nepresnosti alebo nedostatky na tejto webovej stránke. Akékoľvek rozhodnutie, založené na informáciách uvedených na webovej stránke zsviglas.edupage.org patrí do výlučnej zodpovednosti používateľa. Správca nepreberá zodpovednosť za žiadne straty alebo škody, vyplývajúce z prístupu k webovej stránke alebo jej informáciám, resp. z ich neprístupnosti alebo ich použitia. Správca nepreberá žiadnu zodpovednosť za obsah web serverov tretích strán, na ktoré existujú prepojenia z tohto web servera. Správca nezodpovedá za tie prípadné škody, straty a náklady, ktoré vzniknú následkom používania webovej stránky, jej prípadnej nefunkčnosti, nesprávneho fungovania, prevádzkovej poruchy, nepovolenej zmeny údajov kýmkoľvek, ani za škody pochádzajúce z oneskorenia prenosu informácií, pôsobenia počítačového vírusu, poruchy linky alebo systému, alebo z iných podobných príčin. Autorské práva Na webovej stránke zsviglas.edupage.org, akýkoľvek uvedený obrazový, zvukový či textový obsah, resp. ich umiestnenie sú chránené v zmysle autorského zákona. Ich akékoľvek použitie je možné výlučne len s predchádzajúcim výslovným písomným súhlasom správcu. Pri preberaní a šírení údajov z webovej stránky zsviglas.edupage.org a jej podstránok musí byť uvedený ako zdroj informácií zsviglas.edupage.org a príslušný elektronický súbor nesmie byť v tejto súvislosti obsahovo ani inak pozmeňovaný. Dovoľujeme si Vás upozorniť, že používanie v protiklade s uvedenými podmienkami, resp. od nich odlišné môže mať za následok občianskoprávne, trestnoprávne a autorskoprávne postihy. Správca bude vystupovať proti každému porušeniu práv, o ktorom získa informácie. Ochrana osobných údajov Pri vypĺňaní formulárov môžu byť požadované niektoré informácie, ktoré môžu byť potrebné na vybavenie požiadaviek používateľov stránky. Správca okrem týchto vedome poskytnutých údajov nespracováva ani nezískava žiadne ďalšie informácie o používateľovi.
    • Prihlásenie