• Lampiónový sprievod

          • Dňa 29. 10. 2019 sa vo večerných hodinách na našom školskom dvore postupne rozsvecovali lampióniky rôznych tvarov a farieb. V okolí školy sa následne šíril detský džavot a iskričky v detských očkách hovorili samy za seba. Prišli sme sa spoločne potešiť a vypustiť si aj balóniky šťastia. Naši spolužiaci v ČAVIARNIČKE mali pre všetkých účastníkov pripravené maškrtky a teplý čajík.

          • Mladí cyklisti a kolobežkári pozorne počúvali a výborne jazdili

          • Aj napriek počasiu, ktoré nám veľmi nevyšlo, Dopravné ihrisko v Detve nás srdečne privítalo a ponúklo nám, niekoľkým malým cyklistom, kolobežkárom, nadšencom, jednoducho žiakom 1. až 4. ročníka, možnosť vyskúšať si jazdu zručnosti. A vôbec nám nevadilo, že mrholilo. Naučili sme sa, že v daždivom počasí treba jazdiť pomaly a opatrne. No nás najviac bavilo samotné bicyklovanie a kolobežkovanie. Každý mladý cyklista si s ujom inštruktorom zopakoval všetky pravidlá cestnej premávky a dopravné značky. Takto pekne strávané dopoludnie nás veľmi potešilo.

          • Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice

          • Každoročne je štvrtý pondelok v októbri venovaný knihe z príležitosti Medzinárodného dňa školských knižníc. Tento deň, 28. 10. 2019, bol výnimočný hlavne tým, že sme ho spojili s ďalšou, pre našu školu výnimočnou udalosťou – slávnostným otvorením Integrovanej školskej knižnice. Pedagógovia pripravili pre žiakov, a zároveň aj spolu s nimi, zaujímavé dopoludnie s rôznou úrovňou tvorivosti, fantázie i náročnosti. V rámci témy ,,Inšpirujúci žiaci, tvorivá myseľ: 145. výročie narodenia Jozefa Gregora Tajovského" so žiakmi čítali, počúvali, pozerali a porovnávali, diskutovali. Zároveň stretli pani spisovateľku Silviu Bystričanovú a mohli sa jej opýtať, čo ich zaujímalo. Aktivity boli veľmi pestré a určite prispeli k vytváraniu pozitívneho vzťahu ku knihám, školskej knižnici, k čítaniu a k poznávaniu nového. Každý zo zúčastnených získal pekné zážitky a veľa poučného si z podujatia aj odniesol. Hlavná téma celého spoločného podujatia ,,Inšpirujúci žiaci, tvorivá myseľ“ bola naplnená. Všetci prežili krásny a výnimočný čitateľský deň.

          • Záložka do knihy spája školy

          • Naša škola sa zapojila do 10. ročníka česko-slovenského projektu pre základné školy Záložka do knihy spája školy: List za listom – baví ma čítať. Všetci naši žiaci pod vedením pedagógov sa s veľkým zápalom a chuťou pustili do vyrábania záložiek. Realizácia tohto projektu sa na našej škole stretla s obrovským úspechom. Žiaci vyrábali záložky pre kamarátov z partnerskej školy s použitím rôznych techník. Spolu vytvorili a poslali do ZŠ s MŠ Drahovce 176 kusov. So záložkami sme poslali aj list pre pedagógov a žiakov. Inšpiráciou na tvorbu záložiek bol spisovateľ J. G. Tajovský a jeho diela, taktiež súčasní autori. Tešíme sa, že práve takéto akcie podporujú záujem detí siahnuť po knihe a začítať sa do zaujímavých príbehov. A vložiť si darovanú záložku od kamaráta z iného kúta Slovenska do obľúbenej knihy, bol pre žiakov neopísateľný pocit. Tešíme sa, že sme sa aj my podieľali na krásnom projekte nielen na hodinách slovenského jazyka. Vďaka patrí všetkým žiakom i pedagógom, ktorí pomohli naplniť a šíriť ušľachtilý cieľ projektu.

          • Bojovnosť na regionálnom kole vo futsale

          • Dňa 29. 10. 2019 sa naši žiaci, víťazi okresného kola v Detve, zúčastnili regionálneho kola vo futsale žiakov základných škôl, ktorý sa konal v Krupine. Na turnaji okrem nášho družstva štartovali víťazi okresných kôl Krupina a Zvolen. V okrese Krupina sa najviac darilo hráčom ZŠ E. M. Šoltésovej Krupina a postupujúcim z okresu Zvolen sa stal tím zo ZŠ J. Alexyho Zvolen. Na turnaji odohrali družstvá zápasy každý s každým s hracím časom 2x12 min.
            Naši chlapci v prvom zápase proti favoritovi zo Zvolena nezvládli záver zápasu a prehrali. Druhý zápas s domácim tímom z Krupiny bol vyrovnaný a mal sa skončiť remízou 3:3, ale domáci rozhodca si vyložil futsalové pravidlá po svojom a naši žiaci inkasovali neregulárny gól po uplynutí času. Výsledná remíza by i tak neovplyvnila celkové poradie a naši chlapci skončili na turnaji tretí. Víťazom sa stalo družstvo zo Zvolena, ktorému blahoželáme a našim chlapcom ďakujeme za pekné účinkovanie.

          • Prvenstvo vo futsale

          • Dňa 24. 10. 2019 sa naši žiaci 6., 8. a 9. ročníka zúčastnili okresného kola vo futsale žiakov základných škôl. Účastníci turnaja boli rozdelení do dvoch skupín. Všetky zápasy sa odohrali v športovej hale v Detve. V skupine „A“ štartovali družstvá škôl - ZŠ A. Vagača Detva, ZŠ Detvianska Huta, ZŠ Kukučínova Detva a ZŠ Kriváň. V skupine „B” súťažili tímy ZŠ J. J. Thurzu Detva, ZŠ Obrancov mieru Detva, ZŠ Školská Hriňová a ZŠ Jána Drdoša Vígľaš. Družstvá, ktoré v skupine skončili na druhom mieste hrali zápas o tretiu priečku a víťazi skupín si zmerali sily vo finálovom zápase o celkového víťaza turnaja. Hrací čas zápasov bol 2x7 minút.

            Naši chlapci v úvodnom zápase skupiny remizovali s tímom ZŠ Obrancov mieru Detva. Dobrý výkon ich motivoval a naladil na víťaznú vlnu. Vo zvyšných zápasoch v skupine jasne porazili súpera z Hriňovej aj zo ZŠ J. J. Thurzu Detva a postúpili do finále. V ňom nedali žiadnu šancu hráčom zo ZŠ Vagača Detva a vybojovali tak 1. miesto v okresnom kole!

            Víťazstvom na turnaji si zabezpečili postup do regionálneho kola, ktoré sa uskutoční už v utorok 29. 10. 2019 v Krupine.

            Za vzorné správanie a zisk prvého miesta im patrí veľká pochvala.

          • Krásny úspech v umeleckom prednese (Timravina studnička)

          • Dňa 23. 10. 2019 sa naši recitátori, Dominika Šumná z 2. A, Peter Murín, Peter Jaloviar, Linda Bystrianská a Nataša Slosiariková z 3. A, postavili pred publikum 1. stupňa a krásne predniesli texty, ktoré boli súčasťou školského kola súťaze v umeleckom prednese Timravina studnička. Dvaja z nich, Peter Murín a Dominika Šumná, postúpili do vyššieho (okresného) kola súťaže, ktoré sa konalo dňa 25. 10. 2019 v Detve. Sme veľmi radi, že práve z okresného kola súťaže si Peter Murín vybojoval krásne 1. miesto, a postúpil tak do celoslovenského kola v Lučenci. Všetkým zúčastneným súťažiacim ďakujeme za pekný zážitok, no a postupujúcemu Peťkovi držíme palce!

          • Svetový deň výživy

          • Svetový deň výživy bol vyhlásený na 20. globálnej konferencii FAO (Organizácia spojených národov pre výživu a poľnohospodárstvo) v novembri 1979 v Ríme. Odvtedy sa 16. október každoročne pripomína vo viac ako 150 krajinách sveta vrátane Slovenska. A preto sme sa aj my, žiaci prvého stupňa, rozhodli niečo urobiť pre svoje zdravie. Celý týždeň od 14. do 18. októbra sme začali rannými rozcvičkami, ktoré sa nám veľmi páčili. V triedach sme sa s pani učiteľkami rozprávali o význame zdravej stravy a vyrobili sme si aj papierové košíky s ovocím a zeleninou, tekvičky a nástenku.

          • Športový týždeň so strieborným úspechom našich dievčat

          • Dňa 8. 10. 2019 sa žiačka Natália Szépová zúčastnila Krajského kola v cezpoľnom behu v Žiari nad Hronom. V konkurencii bežkýň z celého kraja sa jej nepodarilo dosiahnuť výsledok v prvej desiatke.

            V stredu, 9. 10. 2019, sa žiaci 5. 6. a 7. ročníka zúčastnili okresného kola v malom futbale mladších žiakov základných škôl – Školský pohár Slovenskej sporiteľne. Účastníci turnaja boli rozdelení do dvoch skupín po tri tímy. Obe skupiny odohrali svoje zápasy na ihrisku ZŠ J. J. Thurzu Detva. V silnejšej skupine „A“ štartovali družstvá škôl - ZŠ Obrancov mieru Detva, ZŠ Kriváň a ZŠ Jána Drdoša Vígľaš. V skupine „B“ - ZŠ Kukučínova Detva, ZŠ Školská Hriňová a ZŠ J.J. Thurzu Detva.

            Družstvá, ktoré v skupine skončili na druhom mieste odohrali zápas o konečné tretie miesto a víťazi skupín si zmerali sily vo finálovom zápase. Hrací čas zápasov bol 2x10.

            Naši žiaci bojovali proti favorizovaným tímom, ale prehrali obe stretnutia. V zápase o tretie miesto zvíťazilo družstvo z Kriváňa nad hráčmi zo ZŠ Kukučínova Detva a finále bolo jednoznačnou záležitosťou ZŠ Obrancov mieru Detva, keď svojho súpera z Hriňovej rozdrvili 10:0.

            O dva dni neskôr sa rovnakého turnaja s rovnakou organizáciou zúčastnili aj dievčatá. V skupine „A“ sa stretli družstvá škôl -  ZŠ Kukučínova Detva, ZŠ Obrancov mieru Detva a ZŠ Jána Drdoša Vígľaš. V skupine „B“ hrali tímy ZŠ J. J. Thurzu Detva, ZŠ Školská Hriňová a ZŠ Detvianska Huta. Naše dievčatá v skupine porazili oboch súperov a postúpili do finale. V ňom sa stretli s tímom z Detvianskej Huty, a napriek výbornému výkonu im tesne podľahli. Obsadili tak konečné, ale skvelé druhé miesto.

            Víťazom oboch turnajov a našim dievčatám blahoželáme a všetkým žiakom našej školy ďakujeme za slušné vystupovanie a reprezentáciu školy!

          • Hubárske dobrodružstvo

          • V dňoch 3. a 4. 10. 2019 sme sa boli my, žiaci 1. stupňa, pozrieť v Lesníckom a drevárskom múzeu vo Zvolene, aby sme sa naučili niečo nové o hubách. Videli sme veľa húb, ktoré môžeme nájsť počas vychádzok v lese, ale i na lúkach. Dozvedeli sme sa, ako správne huby poznávať a zbierať. Poskladali sme si aj hubové puzzle a nakreslili niektoré huby. 

          • Striebro z Horehronských hier

          • Dňa 2. 10. 2019 sa naši žiaci zúčastnili 59. ročníka atletických pretekov Horehronské hry, ktoré sa uskutočnili na štadióne Štiavničky v Banskej Bystrici. Našu školu reprezentovali Nina Machalová (beh na 60 m a 300 m), Michaela Šusteková (60 m a 300 m), Natália Szépová  (300 m) a Erik Svitaň (60 m a 300 m). Naši žiaci si zmerali sily so súťažiacimi z celého Banskobystrického kraja, z ktorých mnohí sa venujú atletike na klubovej úrovni. Naše dievčatá podali pekné výkony a dosiahli umiestnenia do 15. miesta.

            Veľký úspech však dosiahol Erik Svitaň, keď v obidvoch disciplínach skončil na skvelom druhom mieste. V behu na 60 metrov mu len tesne ušla zlatá medaila kvôli nevydarenému štartu.

            Našim športovcom patrí pochvala za výbornú reprezentáciu školy a slušné správanie.                    

          • Didaktické hry v prírode

          • Dňa 4. 9. 2019 sme sa my, žiaci 1. stupňa, počas dvoch vyučovacích hodín teoreticky pripravovali na didaktické hry v prírode. Riadili sme sa podľa vopred pripraveného plánu. Počas praktickej časti (6. 9. 2019) sme na vychádzke poznávali zeleň v okolí školy – zopakovali sme si učivo z prvouky, z prírodovedy a učili sme sa orientovať v mieste školy a jej okolí. 

            Osvojovali sme si poznávanie svetových strán podľa slnka a prekonávaním prírodných prekážok sme rozvíjali svoju pohybovú aktivitu  v náročnejšom teréne. Na záver sme si odbehli štafetový beh. Didaktické hry v prírode splnili svoj cieľ a my sme sa opäť naučili niečo nové.

          • Pohľad späť, pohľad vpred

          • Milí priatelia a podporovatelia komunitného učenia,  milí priaznivci Roots & Shoots,
            od jari do jesene sme toho stihli dosť. Bez vás všetkých (žiakov, učiteľov, lektorov, pani riaditeľky, pána starostu, sponzorov, rodičov, predstaviteľov  ŽSR a dobrovoľníkov) by program Roots & Shoots Slovakia nemohol fungovať, a preto vám veľmi ďakujeme. Spoliehame sa však na vašu podporu aj v novom školskom roku a sme pripravení dokázať vám, že si ju zaslúžime.

            My, žiaci, sme úspešne obhájili svoj projekt Šanca pre vlaky a teraz (v októbri) nastal čas dotiahnuť ho do zdarného konca. Ešte predtým si však krátko pripomeňme naše dosiahnuté úspechy:

            Vytvorenie projektu a funpage Čučorjetki R&S - odkaz na stránku

            Úspešné obhájenie projektu Šanca pre vlaky - odkaz na fotogalériu

            Propagačné video - odkaz na propagačné video

            Účasť na žiackej konferencii v Piešťanoch - odkaz na katalóg projektov, odkaz na video z konferencie

            Propagácia projektu v masových médiách - odkaz na video v Správach RTVS (00:34:57), odkaz na článok v MY Zvolen

            Cieľom našich snáh je však úspešná realizácia projektu, ktorú plánujeme už v priebehu októbra. Veríme, že sa nám aj s vašou pomocou podarí tento zámer naplniť. Už čoskoro sa preto ozveme s aktuálnymi informáciami a termínmi rekonštrukcie.

          • Naši žiaci vybojovali bronz

          • Dňa 24. 9. 2019 sa naši žiaci 6. až 9. ročníka zúčastnili okresného kola vo veľkom futbale. Turnaj, ktorého sa zúčastnilo 6 základných škôl nášho okresu, sa konal na futbalovom štadióne MFK Detva. Družstvá boli rozdelené do dvoch skupín a hralo sa systémom každý s každým. Hrací čas zápasov bol 2 x 20 minút.

            V skupine „A“ bojovali o priamy postup z prvého miesta do finále tímy základných škôl 1. ZŠ Hriňová, ZŠ Detvianska Huta a ZŠ Jána Drdoša Vígľaš. Naši futbalisti v prvom zápase napriek veľkej prevahe nedokázali streliť gól, a tak len remizovali so súperom z Detvianskej Huty 0:0. V druhom zápase nestačili na tím z Hriňovej, ktorému podľahli. V skupine obsadili druhé miesto a postúpili do zápasu o bronz. Víťazom skupiny sa stalo družstvo 1. ZŠ Hriňová.

            V skupine „B“ si sily zmerali školy - 1. ZŠ Detva, 3. ZŠ Detva a 4. ZŠ Detva. V tejto skupine sa najviac darilo družstvu 4. ZŠ Detva, ktoré vyhralo oba zápasy a postúpilo do finále.

            Súperom našich chlapcov v boji o tretie miesto bolo družstvo z 1. ZŠ Detva. Našim žiakom sa podarilo zvíťaziť, a vybojovať si tak pekné tretie miesto. Finále zvládli lepšie chlapci z Hriňovej a zaslúžene sa tešia z prvého miesta.

            Víťazovi blahoželáme, našim žiakom gratulujeme a udeľujeme pochvalu za pekné výkony a tradične vzorné správanie.

          • Plavecký výcvik

          • V dňoch  17. 9. 2019 – 20. 9. 2019 absolvovali žiaci IV. A (11 žiakov) a VII. A (13 žiakov) Základnej školy Jána Drdoša Vígľaš plavecký výcvik, ktorý sa uskutočnil v hoteli Tenis vo Zvolene.

            Kurzu sa zúčastnili žiaci pod vedením pedagogických zamestnancov školy. Výcvik sa realizoval v spolupráci s Akadémiou plávania Beruška. Inštruktori plávania z Berušky viedli celý plavecký výcvik. Medzi našimi žiakmi boli plavci aj neplavci, a tak si ich inštruktori rozdelili do troch výkonnostných skupín. Začiatočníci sa zoznámili s vodou a spoznávali zákonitosti vodného prostredia. Ich cieľom bolo zvládnuť základné plavecké zručnosti - dýchanie, ponáranie a orientácia pod vodou, vznášanie a splývanie. Na záver kurzu dokázali preplávať určenú vzdialenosť spôsobmi kraul a prsia.

            Dve pokročilejšie skupiny sa venovali trom plaveckým spôsobom – prsia, kraul, znak a zdokonaľovali najmä plavecký spôsob prsia a kraul. V posledný deň výcviku čakali našich plavcov preteky v plávaní ľubovoľným plaveckým štýlom.

            Z kurzu si žiaci odnášajú kopu zážitkov, najrýchlejší plavci diplom a všetci absolventi medailu.

          • Uplietli sme to spolu

          • Dňa 14. 6. 2019 sa členovia Žiackej rady vydali na púť do ďalekých Piešťan, aby v rámci Žiackej konferencie Uplietli sme to spolu prezentovali výsledky realizácie projektu Šanca pre vlaky (Roots & Shoots), ktorý zastrešuje nadácia Green Foundation a Inštitút Dr. Jane Goodallovej. Projekt „Šanca pre vlaky“ vznikol na základe podnetov obyvateľov obce Vígľaš, ktorí neboli spokojní so stavom miestnej vlakovej stanice, ktorá leží na spojnici vlakového spojenia ZVOLEN - KOŠICE. Vlaková stanica je využívaná nielen našou školou, ale aj širokou verejnosťou. Vzhľadom na fakt, že v obci Vígľaš sa nachádza aj množstvo pútavých historických, technických či kultúrnych pamiatok, je vlaková stanica častokrát prvé miesto, ktoré vidí návštevník/turista po príchode do obce. Stav vlakovej stanice však nie je prijateľný a už vôbec nie príťažlivý. Naši žiaci sa preto rozhodli daný priestor skrášliť a čiastočne zrenovovať prostredníctvom komunitného projektu Roots & Shoots.

            Ide o celosvetový program pre aktívnych ľudí alebo skupiny ľudí, ktorí chcú zmeniť svet zmenou malej časti svojho okolia. Program spája desiatky tisíc ľudí zo 130 štátov celého sveta, a my patríme k nim. Hlavným zámerom nášho zásahu je obnoviť funkčnosť vlakovej stanice, jej celoročné využitie a vytvoriť z nej bezpečný, pokojný, príťažlivý a reprezentatívny priestor, ktorý bude slúžiť nielen obyvateľom obce, ale aj návštevníkom z iných miest. Realizáciou projektu by tak žiaci chceli prispieť k rozvoju cestovného ruchu a podporiť prestíž obce. A nerobia to iba pre seba. Rekonštrukcia čakárne pozitívne neovplyvní iba kvalitu nášho cestovania, teda cestovanie žiackych kolektívov a učiteľov, ale vlakovú stanicu využívajú aj samotní obyvatelia obce Vígľaš. Čakáreň vlakovej stanice slúži tiež cestujúcim z iných miest - návštevníkom, turistom, obyvateľom okolitých obcí a miest, ktorí do Vígľaša prichádzajú za prácou. Robia to teda aj pre Vás.

            Po prvých konzultáciách s úradmi už majú prisľúbenú pomoc od pána starostu, Ing. Róberta Záchenského, ktorému sa ich projektový zámer a plán realizácie veľmi páčil. So žiadosťou o povolenie a prípadnú pomoc sa žiaci obrátili aj na Oblastné riaditeľstvo ŽSR vo Zvolene. S predstaviteľmi "železníc" sa tak žiaci dohodli nielen na finálnej podobe samotnej realizácie, ale aj na finančnej podpore a asistencii pri pomocných prácach či materiálnom zabezpečení.

            A teraz už zostáva iba jediná otázka. Ak toto dokázali žiaci, deti, čím ste ochotní a schopní prispieť vy? Každá dobre mienená rada, prísľub pomocnej ruky, nezištný dar či finančný príspevok pomôže naplniť naše spoločné ciele. Tak neváhajte a pridajte sa k nám. Zastavte sa u nás v škole, napíšte nám mail (tvvnoviny@gmail.com) alebo komentár do vytvorenej FUNPAGE (Čučorjetki R&S) a spoločne ukážme, ako sa pre dobrú vec vieme spojiť.

          • Krásne výsledky z ľahkej atletiky

          • Dňa 11. 6. 2019 sa naši žiaci 5. - 7. ročníka zúčastnili Obvodného kola v atletike žiakov v Detve. Našu školu reprezentovalo šesť chlapcov a osem dievčat. Najhodnotnejší výsledok medzi chlapcami dosiahla štafeta na 4 x 60 m, keď skončila na 5. mieste.

            Dievčatá boli, tak ako vlani, úspešnejšie. V štafete na 4 x 60 m, v zložení Adriana Luptáková, Zuzana Jaloviarová, Silvia Gáborová a Helena Pongoóvá, finišovali na skvelom druhom mieste, keď ich od zlata delila len jedna stotina sekundy! V behu na 600 m si po bronzový kov dobehla Terezka Pálenkášová a v rovnakej disciplíne skončila Silvia Gáborová na peknom 5. mieste. V behu na 60 m sa Adriana Luptáková umiestnila na šiestom mieste. Smolné štvrté miesto si v skoku do diaľky pripísala Zuzana Jaloviarová.

            aO deň neskôr, 12. 6. 2019, sa atletických pretekov zúčastnili aj naši najmenší žiaci z 1. stupňa. Školu reprezentovalo 24 detí z 1. až 4. ročníka. Mali sme viacero umiestnení v prvej desiatke, a tak spomenieme len tie najlepšie výkony.

            Medzi prváčikmi získal Dominik Dianiška v behu na 50 m bronzovú medailu za 3. miesto, Isabell Knoblauch sa umiestnila na 4. mieste v behu na 50 m a Michaela Drdošová skončila v skoku do diaľky piata.

            Medzi druhákmi sa najviac darilo Alexovi Šimovi a Linde Bystrianskej, keď obaja získali strieborné medaily. Alex za beh na 50 m a Linda za hod kriketovou loptičkou. Nikola Farbiaková v behu na 50 m obsadila nepopulárne 4. miesto.

            V súťaži tretiakov pretekal náš najúspešnejší atlét Peter Záchenský, ktorý vybojoval v behu na 50 m striebro a v skoku do diaľky suverénne zlato. Natália Lišková v hode kriketkou zaknihovala siedmy najlepší výkon súťaže.

            Medzi štvrtákmi nám chýbali dve najlepšie atlétky Peťka Macháčková a Barbora Ľuptáková, a tak dievčatá reprezentovala Hanka Valkošáková. Tá v hode kriketovou loptičkou aj v skoku do diaľky obsadila miesta v prvej desiatke. Z chlapcov bol najúspešnejší Tomáš Kajan, keď v behu na 50 m skončil na piatom mieste a v skoku do diaľky si vyskákal striebornú medailu.

            Za pekné výkony a slušné vystupovanie si naši športovci zaslúžia pochvalu.

          • Divočina, šport aj zábava

          • Divočina volá, zálesácka škola, tanec, šport a dobrá zábava nás veru v Sebechleboch čakala. Zo Školy v prírode v Sebechleboch (od 20. 5 2019 do 24. 5. 2019) sme si my, prváčikovia a druháčikovia, doniesli veľa krásnych zážitkov. Veď posúďte sami!

          • Týždeň plný športových súťaží

          • Minulý týždeň (20. 5. – 24. 5. 2019) naši žiaci absolvovali viacero športových podujatí.

            V utorok do Vígľaša zavítali hostia z Kriváňa a Slatinských Lazov, s ktorými si naši chlapci zmerali sily v malom futbale. Slatinské Lazy porazili v prvom zápase Kriváň a v druhom zápase náš tím, a postúpili tak do okresného kola.

            Vo štvrtok 23. 5. 2019 sa Erik Svitáň, víťaz Okresného kola v behu na 60 m, zúčastnil Krajských majstrovstiev v atletike. Pretekom, ktoré sa konali na štadióne v Banskej Bystrici, neprialo počasie, na čo doplatil aj náš bežec, keďže proti súperom pretekajúcim v atletických tretrách bol značne hendikepovaný. Napriek tomu v daždivom počasí obsadil výborné desiate miesto a len o kúsok mu ušla účasť vo finále.

            V piatok naše dievčatá štartovali v Okresnom kole v malom futbale v Detve. Turnaja sa zúčastnili družstvá 1. ZŠ Detva,  3. ZŠ Detva, 4. ZŠ Detva, ZŠ Školská Hriňová, ZŠ Detvianska Huta a ZŠ Jána Drdoša Vígľaš. Naše hráčky v skupine nastúpili proti tímom z Hriňovej a 3. ZŠ Detva.

            Prvý zápas sme porazili Detvianky 6:5, no v druhom sme podľahli Hriňovej 3:1 napriek tomu, že sme boli na ihrisku lepším družstvom. V poslednom zápase našej skupiny zvíťazila 3. ZŠ Detva nad Hriňovou, a tak o postupe do finálového zápasu a do zápasu o tretie miesto rozhodovalo, pri rovnakom počte bodov všetkých troch tímov, skóre. To sme mali, bohužiaľ, najhoršie a ostal nám v rukách „čierny Peter“. Jediný gól tak naše hráčky delil od postupu do finále, resp. do zápasu o tretie miesto.

            Počas celého týždňa naši žiaci podali pekné výkony a ich správanie, ako už tradične, bolo veľmi dobré.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Vígľaš 436
      • Riaditeľka školy: 045/5380228; Školská jedáleň : 045/5380301
      • 962 02 Vígľaš Slovakia
      • ŠDK: balaz.m@zsviglas.sk
      • IČO: 54856418
      • DIČ: 2121807435
      • No-one, s.r.o. IČO: 47 519 029 Sídlo: Frankovská 1/F, 831 01 Bratislava Telefón: +421 905 701050 E-mail: gdpr@no-one.sk
      • Všeobecné právne podmienky Prístupom na webovú stránku zsviglas.edupage.org a prehliadaním jej obsahov dávate súhlas s uvedenými podmienkami. Ak s týmito podmienkami nesúhlasíte, neotvárajte, prosím našu webovú stránku! Všeobecné informácie Správca stránky vyvinul maximálne úsilie v záujme zabezpečenia toho, aby všetky informácie, uverejňované na webovej stránke a podstránkach webovej adresy zsviglas.edupage.org, boli správne a platné v momente ich uvedenia na týchto stránkach. Napriek tomu správca ani výslovne, ani implicitne neručí za informácie, poskytované prostredníctvom tejto webovej stránky a vyhradzuje si právo kedykoľvek, bez predchádzajúceho oznámenia vykonať úpravy a opravy. Správca nezodpovedá za žiadne nepresnosti alebo nedostatky na tejto webovej stránke. Akékoľvek rozhodnutie, založené na informáciách uvedených na webovej stránke zsviglas.edupage.org patrí do výlučnej zodpovednosti používateľa. Správca nepreberá zodpovednosť za žiadne straty alebo škody, vyplývajúce z prístupu k webovej stránke alebo jej informáciám, resp. z ich neprístupnosti alebo ich použitia. Správca nepreberá žiadnu zodpovednosť za obsah web serverov tretích strán, na ktoré existujú prepojenia z tohto web servera. Správca nezodpovedá za tie prípadné škody, straty a náklady, ktoré vzniknú následkom používania webovej stránky, jej prípadnej nefunkčnosti, nesprávneho fungovania, prevádzkovej poruchy, nepovolenej zmeny údajov kýmkoľvek, ani za škody pochádzajúce z oneskorenia prenosu informácií, pôsobenia počítačového vírusu, poruchy linky alebo systému, alebo z iných podobných príčin. Autorské práva Na webovej stránke zsviglas.edupage.org, akýkoľvek uvedený obrazový, zvukový či textový obsah, resp. ich umiestnenie sú chránené v zmysle autorského zákona. Ich akékoľvek použitie je možné výlučne len s predchádzajúcim výslovným písomným súhlasom správcu. Pri preberaní a šírení údajov z webovej stránky zsviglas.edupage.org a jej podstránok musí byť uvedený ako zdroj informácií zsviglas.edupage.org a príslušný elektronický súbor nesmie byť v tejto súvislosti obsahovo ani inak pozmeňovaný. Dovoľujeme si Vás upozorniť, že používanie v protiklade s uvedenými podmienkami, resp. od nich odlišné môže mať za následok občianskoprávne, trestnoprávne a autorskoprávne postihy. Správca bude vystupovať proti každému porušeniu práv, o ktorom získa informácie. Ochrana osobných údajov Pri vypĺňaní formulárov môžu byť požadované niektoré informácie, ktoré môžu byť potrebné na vybavenie požiadaviek používateľov stránky. Správca okrem týchto vedome poskytnutých údajov nespracováva ani nezískava žiadne ďalšie informácie o používateľovi.
    • Prihlásenie