• Spoznali sme víťazov súťaže Základka Drdoška má Talent

          • V piatok popoludní (25. 6. 2021) ožilo nádvorie Vígľašského zámku, rozozvučali sa tóny, ozýval sa spev okolím. Finalisti súťaže Základka Drdoška má Talent si prišli zmerať sily, zabojovať a zvíťaziť. Spevákov sprevádzala Ľudová hudba ZUŠ Očová pod vedením Dominiky Luptákovej. O hodnotný program sa postarali aj hostia podujatia - heligonkári Martin Fajčík a Patrik Bartoš, Ľudová hudba pod vedením Miroslava Kapcaprimáš Ján Hronček z Hriňovej. Každý si prišiel na svoje, mali sme možnosť vidieť spevákov, tanečníkov v krásnych krojoch. Pripomenuli sme si tak naše tradície, zvyky. Súťažiaci sa nám predstavili so skutočne pestrým programom a počínali si veľmi dobre. A nakoniec sme spoznali víťaza.

            Porota sa nakoniec rozhodla udeliť cenu pre jednotlivca a aj pre kolektív. Víťazom súťaže Základka Drdoška má talent v kategórii jednotlivec sa stala gymnastka Nina Hanulíková a víťazom v kategórii kolektív sa stali bratia Gajdošovci. Porota sa rozhodla udeliť špeciálnu cenu pre všetkých finalistov súťaže, a to v podobe spoločného výletu do Bojníc, za čo patrí veľké poďakovanie pani riaditeľke školy.

            Naša súťaž je na konci. Niečo sa končí, niečo nové však začína a my veríme, že toto je len začiatok pre naše talenty, že sme im ukázali, akou cestou sa majú uberať, ukázali sme im smer, veríme, že ten správny. A preto dnes nie je podstatné, kto vyhral a kto bol porazený. Zvíťazí ten, kto svoj talent bude ďalej rozvíjať, pretože bez usilovnej pracovitosti, bez pokory by nebolo na svete ani talentov, ani géniov...

            ODKAZ NA ZÁZNAM Z VYSTÚPENIA: https://youtu.be/6llMtNjpFP8

          • Hron pokorený

          • Posledný školský výlet si žiaci deviateho ročníka užili naozaj netradične. 24. 6. 2021 sa vybrali na dobrodružnú plavbu po rieke Hron, aby overili svoje schopnosti v boji s vodným živlom v úseku Nemecká - Šalková. Splav zvládli bravúrne a v tomto horúcom počasí bola voda priam ideálnym prostredím. Počasie vyšlo na výbornú a deviataci zo splavu odchádzali plní emócií, zážitkov a vodáckych skúseností.

          • Tretiaci zrelaxovali

          • Dňa  23. 6. 2021 sa žiaci 3. A triedy vybrali na exkurziu do Detvy. Navštívili oblasť bývalého kameňolomu pod vrchom Ježová. Je to pekné vyhliadkové miesto a zároveň aj veľmi obľúbené oddychové miesto obyvateľov mesta Detva. Nachádza sa v jeho západnej časti a dnes má toto miesto charakter veľmi pekného prírodného parku. Prírodný park pod Ježovou predstavuje ideálne miesto pre relax v prírode. Počas chôdze sa deťom ponúkal pôsobivý výhľad na Detvu a južný svah PoľanyŽiakom sa páčil symbolický labyrint so stromami, jazierkom a drobnými stavbami z kameňov. Exkurziu žiaci ukončili sviežim ochladením – zmrzlinou. Veríme, že danú lokalitu, ktorú nepoznali, navštívia aj so svojimi rodičmi.

          • Projekt úspešne zavŕšený

          • Dňa 23. 6. 2021 bol úspešne ukončený projekt Nadácie Orange s názvom Vzájomne k zodpovednosti, ktorého súčasťou boli mnohé preventívne aktivity v priebehu celého druhého polroka. V tento deň sa konala Žiacka vedecká konferencia, ktorej úlohou bolo sprostredkovať naučené vedomosti pomocou PEER metódy - teda vzájomným učením sa. Žiacke tímy tak dostali možnosť netradične prezentovať spolužiakom svoje vedomosti z oblasti kybernetickej kriminality.  

          • Terezka Pálenkášová na medzinárodnom podujatí Finále PARDINI Liga

          • Dňa 12. 6.2021 sa uskutočnilo po 16-tich kvalifikačných pretekoch Finále PARDINI SLOVAKIA On-line ligy 2020/2021. Zúčastnilo sa ho 167 pretekárov zo Slovenska, Čiech, Anglicka, Francúzska a Poľska. Do finále postúpilo 64 strelcov, ktorí súťažili vo dvojiciach, strelec z pušky + strelec z pištole. Terezku Pálenkášovú si za svoju "puškovú" partnerku vybral skúsený pištoliar, tretí na M-SR, Bolek Martin zo ŠSK PARDINI. Tento skúsený štyridsiatnik sa s Terezkou stretol prvýkrát na tomto podujatí a keď ju videl, najskôr pozeral, či to malé krásne dievča má byť jeho športová partnerka. Zastrieľali však výborne a skončili v prvej eliminácii so stratou 2.5 boda na postup do ďalšieho kola. Konkurencia bola veľká, keďže pretekov sa zúčastnili aj súčasní reprezentanti jednotlivých krajín a odstup od postupujúcich bol minimálny. Samotný Martin s uznaním Terezke poďakoval za jej výkon a konštatoval, že do roka až dvoch bude tá, čo vo svojej kategórii bude udávať smer. Terezke blahoželáme a ďakujeme za ukážkovú reprezentáciu klubu, ale aj školy.

          • Opäť sme mali výbornú mušku

          • V dňoch 4. až 6. júna strelecký klub usporiadal Majstrovstvá kraja Banská Bystrica mládeže pre rok 2021 v streľbe zo vzduchových zbraní. Súťažilo sa v priestoroch našej základnej školy.

            4. 6. sa stretli mladí strelci v disciplíne VzPu Slávia 30 rán, pri ktorej sa naši strelci skutočne vyznamenali.

            V sobotu sme testovali elektronické zariadenia InBand Scoring, ktorých obsluhu sme zvládli k maximálnej spokojnosti. Výsledky boli priebežné a takmer okamžite po vystrelení poslednej rany, takže terčové zariadenie InBand Scoring nás nesklamalo. Bolo vidieť, že rozhodcovia boli na tento druh hodnotenia dobre pripravení. Vo VzPu 40 ľah v kategórii dorasteniek obsadila Terézia Pálenkášová 3. miesto a v kategórii dorastencov Erich Šimo rovnako pekné 3. miesto a Marián Drdoš 5. miesto. V súťaži družstiev dorastenky obsadili 3. miesto, dorastenci 4. miesto. Vo VzPu 40 stoj sa naše dorastenky umiestnili na prvých troch miestach, Terézia Pálenkášová obsadila 2.miesto. V kategórii dorastenci zvíťazil Róbert Barta tesne pred Erichom Šimonom. V súťaži družstiev naše dievčenské trio Fungáčová, Václavíková, Pálenkášová obsadilo 1. miesto.

            V nedeľu sa strieľala najťažšia vzduchovková disciplína VzPu 3x20 (trojpolohový štandard), pri ktorej sa na 3. mieste umiestnila Terézia Pálenkášová. Dievčenské trio však v tejto disciplíne obsadilo 1. miesto v súťaži družstiev.

            Tento pretek bol generálkou pred nastávajúcimi Majstrovstvami Slovenskej republiky mládeže v streľbe zo vzduchových zbraní, ktoré sa uskutočnia 26. - 27. 6. 2021 v Brezne. Športovci, ktorí sa zúčastnili týchto pretekov nás budú reprezentovať na tomto podujatí.

          • MDD naozaj rozmanito

          • Dnešný deň bol pre našich žiakov skutočne výnimočný. Spríjemnili im ho aktivity pripravené ich triednymi učiteľmi pri príležitosti Medzinárodného dňa detí. Decká si tak okrem hrejivého slniečka mohli užiť športové aktivity, kino s popcornom, opekačku na ohnisku, zmrzlinu, súťaže, prechádzky, nákupy i turistické výstupy. Jednoducho tak, ako sa na pravý MDD patrí.

          • Les sa opäť ukryl v knihe

          • Celoslovenská kampaň zameraná na zvýšenie čitateľskej a prírodovednej gramotnosti žiakov základných škôl prostredníctvom kníh sa v tomto roku opäť preniesla do ONLINE prostredia. V mesiaci apríl a máj 2021 sa deti 1. stupňa zapojili do tohto projektu. Aj tohto roku bola v rámci projektu Les ukrytý v knihe pripravená výzva pre deti na čítanie o lese z obľúbenej knihy v autentickom prostredí lesa. Za normálnych okolností by boli miestom realizácie projektu knižnice, kde žiakov základných škôl pozývali lesní pedagógovia a spolu objavovali tajomstvá lesa čítaním z kníh, hrami a aktivitami lesnej pedagogiky. Tohto roku prebehla realizácia projektu v modifikovanej podobe v online prostredí. Úlohou detí bolo vyplniť pracovný list online na základe prečítaného úryvku a zaslať fotografie „Čítanie o lese v lese“, na ktorej bude zachytený moment čítania z obľúbenej knihy s témou lesa v prírodnom prostredí. Všetkým deťom držíme palce a ďakujeme pani učiteľkám, že sa zapojili do projektu.

          • Úspešná reprezentácia aj v okresnom kole

          • Žiaci našej školy majú talent, o tom niet pochýb. A presvedčili o tom aj porotu v okresnom kole súťaže v umeleckom prednese Hviezdoslavov Kubín, kde si vybojovali postup do regionálneho kola súťaže. Srdečne gratulujeme Petrovi Murínovi zo IV. A  za krásne 2. miesto a taktiež Timei Bartkovej z VIII. A, ktorá tiež získala 2. miesto vo svojej kategórii.

          • Vzájomne sa učíme o zodpovednosti

          • Aj po obnovení prezenčnej výučby nezabudáme na realizáciu rôznych netradičných aktivít, ktoré vychádzajú z cieľov projektu Vzájomne k zodpovednosti (podporený grantom Nadácie Ornage) a majú žiakov viesť k zodpovednému správaniu sa v online priestore. V minulom týždni (3. 5.  - 7. 5. 2021) sa nám tak podarilo zorganizovať hneď niekoľko workshopov, ktorých ambíciou bolo prostredníctvom moderných zážitkových metód zasiať do žiakov vedomosti o rizikách, hrozbách či nástrahách internetu.

            Žiaci 5. ročníka viedli živú diskusiu s preventistami Centra pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie a príslušníkmi Mestskej polície v Detve o nebezpečenstvách nezodpovedného správania sa na internete a o právnych následkoch porušovania (aj nevedomého) zákona.

            Žiaci 7. ročníka zase prostredníctvom tímovej práce odhaľovali špecifiká ,,správania sa" počítačového vírusu. Vzájomným porovnávaním biologického a počítačového vírusu (spôsob šírenia, replikácia, deštrukčné mechanizmy) tak dospeli k záveru, že najdôležitejšou obranou pred napadnutím vírusom (a to akýmkoľvek) je správna a dôsledná prevencia.  

            Pre žiakov 8. ročníka bol pripravený preventívny workshop zameraný na odhaľovanie dezinformácií a hoaxov. Žiaci sa vďaka horlivej prednáške Mgr. Martina Baláža dozvedeli o rôznych zaujímavostiach z dejín dezinformácií, o sile propagandy a jej hrôzostrašných následkoch. Diskutovali tiež spoločne o mediálnej manipulácii a o potrebe kritického myslenia v súčasnej informačnej dobe. 

          • Naši strelci opäť ukázali svoje kvality

          • V dňoch 8. a 9. mája 2021 Mestský športový klub Martin usporiadal Majstrovstvá Slovenskej republiky v streľbe zo vzduchových zbraní. V nedeľu sa strieľali puškové disciplíny, ktorých sa účastnili aj Tereza Pálenkášová (VIII. A) a Erich Šimo (IX. A), žiaci našej školy. Tereza si viedla veľmi dobre, aj keď skončila v súťaži jednotlivcov na nepopulárnom 4. mieste, avšak v súťaži družstiev ako členka Športového strediska mládeže Kriváň spolu s Emou Fungáčovou a Ninou Václavíkovou zvíťazili. V tej istej súťaži Erich Šimo ako člen tímu "Výber kraja Banská Bystrica" obsadil 3. miesto. V súťaži jednotlivcov sa umiestnil na 10. mieste. 

          • Súboj v umeleckom prednese spoznal svojich víťazov

          • V utorok (27. 4. 2021) predpoludním sa žiaci prvého stupňa zapojili do školského kola súťaže v prednese umeleckého textu Hviezdoslavov Kubín a svojou krásnou interpretáciou poézie a prózy potešili detských divákov i porotu. V I. kategórii si 3. miesto v prednese poézie vybojovali Tobias Gajdoš (IV. A) a Martin Maliniak (II. A)2. miesto Jarmila Hanesová (II. A) a Gabriela Virguľová (III. A)1. miesto Diana Gáborová (III. A). V prednese prózy opäť zvíťazil Peter Murín (IV. A) a 2. miesto si vybojovala Nikola Farbiaková (IV. A). Víťazom blahoželáme a držíme im palce v okresnom kole súťaže.

          • Blahoželáme úspešnej olympioničke

          • Dňa 9. 2. 2021 sa konalo v Banskej Bystrici online krajské kolo olympiády v nemeckom jazyku, na ktorom sa žiačka našej školy, Michaela Svitaňová (VII. A), umiestnila na prvom miestepostúpila do celoslovenského kola, ktoré sa konalo dňa 22. 3. 2021 v Bratislave, opäť online. Michaela Svitaňová po absolvovaní tohto kola skončila na šiestom mieste. Michaele Svitaňovej sa chceme v mene celej našej školy poďakovať za jej úspešnú prezentáciu školy v tomto školskom roku a dúfame, že sa naplnia slová, ktorými oznámila svoj výsledok: „Som na šiestom mieste, ale budúci rok budem lepšia.“ Miška, gratulujeme Ti k úžasnému výkonu, ktorý si podala a tešíme sa spolu s Tebou.

          • ČITATEĽSKÁ VÝZVA 2021

          • Pri príležitosti mesiaca kníh si pre Vás žiaci žiackej rady a členovia redakčnej rady školského časopisu Vígľašský školák opäť pripravili súťaž. Stačí, ak do 9. apríla 2021 prečítaš 10 kníh podľa zadanej témy v zozname a ich názvy spolu s menom prinesieš pánovi učiteľovi Dindešovi. Žrebovanie víťazov sa uskutoční 30. apríla 2021.

            Prajeme pekný čitateľský zážitok.

             

            ZOZNAM ZADANÝCH TÉM

            (jedna kniha = jedna téma)

            Kniha, ktorú mi niekto odporučil.

            Kniha, ktorú mám už príliš dlho na poličke.

            Kniha po prvýkrát vydaná v roku 2021.

            Kniha, ktorej dej sa odohráva v budúcnosti.

            Kniha o kráľovskej rodine (fiktívnej/historickej/aktuálnej).

            Kniha, ktorá má v názve iný znak ako písmeno.

            Kniha, ktorá má v názve spojku „a“ (príp. „a“ v iných jazykoch).

            Druhý diel série/trilógie.

            Kniha, ktorá má na obálke zelenú farbu.

            Kniha, ktorej hlavným hrdinom je babka.

          • Kto zachráni svet?

          • Združenie Slatinka obnovilo v roku 2020 po dvadsiatich rokoch cyklus verejných diskusií o aktuálnych problémoch životného prostredia v meste Zvolen - ZVOLEN NAHLAS. Tak ako v rokoch 2000 – 2001, aj teraz sú stretnutia organizované v spolupráci s Mestom Zvolen a odborníkmi.

            Ambíciou organizátorov je vytvoriť priestor pre kultivovanú odbornú diskusiu, v rámci ktorej budú pozvaní experti a dôležití zainteresovaní ,,hráči" diskutovať o aktuálnych problémoch aj návrhoch na ich riešenia, budú hľadať zásadné argumenty a hodnotiť rôzne prístupy k rozhodovaniu.

            Základnou filozofiou združenia je tiež názor, že životné prostredie sa nezlepší, ak sa o jeho ochranu budú usilovať iba vedci či ekológovia. Aktívni musia byť aj ,,bežní" obyvatelia, vrátane detí a mladých ľudí.

            Pre nedávnom tak boli naši žiaci (Natália Szépová, Jakub Kapec) oslovení ako hostia najnovšej online diskusie ZVOLEN NAHLAS, aby zdieľali svoje skúsenosti s projektom Roots & Shoots. Počas diskusie tiež porozprávali o tom, čo všetko sa počas projektu naučili a ako vnímajú svoj úspech s odstupom času. 

            Samotná diskusia bude zverejnená 18. 2. 2021 (vo štvrtok) o 18:00 hod. na FB Združenia Slatinka a klubu Wake-up (Wake Up On Air). Moderátorom diskusie bol Ing. Martin Tóčik zo Združenia Slatinka, ktorý pred mesiacom odpovedal ako hosť na otázky týkajúce sa dopadov klimatickej zmeny na mesto Zvolen.

            Typickým prvkom cyklu diskusií ZVOLEN NAHLAS je tiež štafetový spôsob vedenia diskusií: hosť sa stáva moderátorom. Preto sa už teraz tešíme na našich žiakov ako na moderátorov marcovej online diskusie, ktorej hosťom bude Andrea Uherková z CEEV Živica.

          • Vzájomne k zodpovednosti s Miroslavom Drobným

          • Bezpečnosť žiakov na internete v súčasnosti (najmä v čase online/dištančného vzdelávania) nadobúda úplne nový rozmer. Čas, ktorý v online priestore spoločne trávime, sa aj vďaka aktuálnej situácii znásobuje, a preto si myslíme, že je dôležité hovoriť aj o témach, ktoré vyplývajú zo zásad zodpovedného správania sa na internete.

            Naša škola preto vypracovala preventívny program/projekt s názvom Vzájomne k zodpovednosti (podporený grantom Nadácie Orange), ktorý má za úlohu netradičným a inovatívnym spôsobom podporiť digitálne kompetencie a zručnosti našich žiakov v oblasti online bezpečnosti a prevencie sociálno-patologických javov (ochrana osobných údajov, sociálne siete a kyberšikana, kybernetická bezpečnosť, škodlivé programy, hoaxy a dezinformácie). V priebehu druhého polroka tak žiaci druhého stupňa absolvujú sériu workshopov, webinárov a online diskusií, ktoré im pomôžu zorientovať sa vo svete nástrah internetu.

            A tak sme radi, že sa nám (10. 2. 2021) aj napriek dištančnej forme vzdelávania podarilo pre žiakov 6. ročníka zorganizovať prvý zo série online webinárov s Miroslavom Drobným (člen Rady vlády SR pre informatiku, tvorca projektov Ovce.sk a Zodpovedne.sk, režisér a scenárista filmov Kto je ďalší? a Rytmus: sídliskový sen a v neposlednom rade realizátor preventívnych podujatí na tému kyberšikana a online bezpečnosť). Žiaci sa zoznámili s rôznymi podobami digitálneho nátlaku, šikany a kyberšikany, flexovania či sociálneho inžinierstva, aby rozšírili svoje vedomosti z oblasti online bezpečnosti. A to všetko netradične, prostredníctvom hier, dramatizácií, modelových situácií a rozprávok. 

            Ďalší zo série webinárov s Miroslavom Drobným nás čaká už po prázdninách, 24. 2. 2021 a my sa už teraz tešíme na stretnutie s ním (a s avizovaným hosťom, speváčkou a raperkou Aless) a tiež na to, čo zaujímavé si pre nás pripraví/pripravia.    

          • Dnes sme otvorili školský klub detí

          • Po vzájomnej dohode so zriaďovateľom, ktorý v pandemickej situácii využil možnosť školskej dochádzky, rozhodol o otvorení našej prevádzky. Navštevovať ju však môžu iba deti rodičov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a deti rodičov, ktorým povaha práce neumožňuje vykonávať ju formou home office.  

            Školský klub je otvorený od 7:00 do 16:00 hod. V dopoludňajších hodinách prebieha v školskom klube dištančné vzdelávanie. Žiaci sa zo školy pripájajú na jednotlivé online hodiny vedené p. učiteľkami z domu, podľa upraveného triedneho rozvrhu. Samostatne si vypracovávajú zadané úlohy, v prípade potreby ich usmernia a navigujú pani vychovávateľky. Popoludnie majú spestrené rôznymi aktivitami. To všetko samozrejme prebieha pri dodržiavaní všetkých hygienicko-epidemiologických opatrení a usmernení ministerstva školstva a úradu verejného zdravotníctva.  

            Ráno 11. 1. 2021 nastúpilo do školského klubu osem žiakov z rôznych ročníkov prvého stupňa, ktorých rodičia pracujú v prvej línii alebo nemôžu prácu vykonávať z domu. Umiestnením detí do nášho školského zariadenia chceme aspoň takto prispieť k uľahčeniu situácie rodičom pri plnení si ich ľudských a pracovných činností v tejto zložitej situácii.  

          • Vítali sme spolu Mikuláša

          • Aj tento rok deti netrpezlivo čakali, či príde Mikuláš. Uvažovali, či robili viac dobrých skutkov ako tých zlých, či ich čaká sladká odmena. A dočkali sa. Prišiel, dokonca veselý a dobre naladený so zábavným čertom a krásnym anjelom. Deti to zvládli, prekonali svoj strach, samy seba, a ukázali sa teda v čo najlepšom svetle. Mali pripravené krásne básničky, pesničky, tance. A myslíme, že si zaslúžili aj vytúženú sladkú odmenu. Od čertíka však dostali aj trošku uhlia, aby nezabudli, že v každom z nás je aj kus zla, ale je len na nás, či necháme zvíťaziť dobro nad zlom.

          • Koľko lásky sa zmestí do škatule od topánok?

          • Čo myslíte, koľko? Na túto otázku chceli nájsť odpoveď aj žiaci 4. ročníka. Aj preto sa zapojili do tejto krásnej akcie a vytvorili darčeky pre starkých v domove dôchodcov. Naplnili ich rôznymi sladkosťami, čajom, kávou, voňavými mydielkami, teplými rukavicami či ponožkami... a dali tam aj niečo navyše, kúsok svojho srdiečka. Veríme, že darčeky adresátov potešia, povzbudia, vyčarujú úsmev na tvári a urobia im krajšie Vianoce.

          • Objavme spoločne talent

          • Členovia záujmového krúžku Žiacka rada vo svete médií v spolupráci so žiakmi záujmového krúžku Talentmánia si pre vás aj napriek dištančnej forme vzdelávania pripravili unikátny školský projekt. Podľa vzoru rôznych formátov talentových súťaží majú ambíciu vytvoriť interaktívnu a virtuálnu talentovú súťaž, sériu ôsmich súťažných kôl, ktorá bude ukážkou rôznorodých záujmov našich žiakov prvého stupňa.

            Napriek nepriazni protiepidemiologických opatrení a nástrahám dištančnej formy vzdelávania či technických obmedzení sme si pre žiakov, rodičov a pedagógov našej školy, ale v podstate aj pre širokú verejnosť pripravili vlastný formát talentovej súťaže s názvom Základka Drdoška má TALENT.

            Prvé inštruktážne videá sú už síce na svete, avšak dovoľte nám, aby sme Vás čo najsrdečnejšie pozvali na sledovanie jednotlivých tematicky ladených súťažných kôl, ktoré štartujú už 6. 12. 2020 o 20:00 hod. Váš záujem je totiž naším ocenením.

            Aby ste sa však lepšie zorientovali v pravidlách súťaže a v jej samotnom priebehu, ponúkame Vám niekoľko informácií.

            AKO NÁS SLEDOVAŤ?

            Stačí sledovať náš YouTube kanál TVV NOVINY - https://www.youtube.com/channel/UC_NsoYoCDMqSIr-nWmDRxkQ.

            Prvé vysielanie každej časti bude formou LIVE streamu (živé vysielanie) o 20:00 hod. v stanovenom termíne.

            S týždňovým odstupom sa v našom kanáli objaví repríza, ktorú je možné opakovane prehrávať.

            1. kolo súťaže môžete sledovať naživo prostredníctvom odkazu: https://www.youtube.com/watch?v=X6G66hRp59s&ab_channel=TVVNOVINY.

            AKÉ SÚ PRAVIDLÁ?

            1. Účasť žiakov je dobrovoľná a súťažiacim sa stáva žiak, ktorý sa zaregistroval do termínu 22. 11. 2020 zaslaním prvého súťažného videa.

            2. V prvých štyroch tematicky ladených kolách prideľuje body súťažiacim porota (3 pedagógovia, 2 žiaci). 

            3. Maximálny počet bodov za jedno súťažné kolo je 10 (teda 2 body na portcu). 

            4. Do zvyšných štyroch tematicky ladených kôl postupuje 10 súťažiacich s najvyšším počtom bodov (teda max. 40) a o ich víťazstve už rozhoduje hlasovanie žiakov, pedagógov a širokej verejnosti (spôsob hlasovania upresníme v samotných videách).

            5. Víťazom sa stáva súťažiaci s najvyšším počtom bodov (od poroty) a hlasov (od verejnosti).

            AKÝ BUDE PRIEBEH SÚŤAŽE?

            Súťaž prebieha počas školského roka 2020/2021.

            Súťažiaci absolvujú 8 tematicky ladených kôl (1. kolo - voľná téma, 2. kolo - Vianoce, 3. kolo - retro, 4. kolo - moje NAJ, 5. kolo - folklór a tradície, 6. kolo - CRAZY téma, 7. kolo - láska, 8. téma - to najlepšie z kôl) v pravidelných (približne mesačných) intervaloch. Právo na zmenu tém si vyhradzujú samotní tvorcovia.

            V prvej polovici súťaže hodnotí súťažiacich porota a na základe svojho bodovania vyberie 10 súťažiacich s najvyšším počtom bodov, v druhej polovici o výsledkoch rozhoduje verejnosť formou hlasovania.

            Víťaz bude vyhlásený počas špeciálneho finálového kola (8. kolo súťaže), ktoré prebehne naživo (aj prostredníctvom živého streamu na internete) - samozrejme v závislosti od aktuálnych protipandemických opatrení.

            AKO PRACUJEME?

            Súťažné príspevky (realizované doma alebo v škole za prísnych protipandemických podmienok) žiaci zasielajú formou informačno-komunikačných prostriedkov (sociálne siete, mail, zdieľanie v úložisku a pod.) a vzhľadom na rôznorodé technické možnosti aj v ľubovoľnom prevedení (kvalitatívnom či technickom).

            Žiacke bodovanie a hodnotenie súťažiacich je realizované z domu a zasielané elektronicky počas dištančnej formy krúžkovej činnosti.

            Bodovanie a hodnotenie pedagógov je realizované v školskom prostredí za prísnych protipandemických podmienok.

            Súťažné príspevky, hodnotenia a pomocný audiovizuálny materiál sú ďalej spracované v strihovom programe prostredníctvom aktivít (v dištančnej forme) záujmového krúžku.

            Živé vysielanie a prezentácia hotových audiovizuálnych diel sa uskutočňuje prostredníctvom autorského kanála YouTube s názvom TVV NOVINY - https://www.youtube.com/channel/UC_NsoYoCDMqSIr-nWmDRxkQ.

            Na propagáciu využívame predovšetkým autorský YouTube kanál, ale aj iné dostupné informačné platformy - internetová stránka školy. 

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Vígľaš 436
      • Riaditeľka školy: 045/5380228; Školská jedáleň : 045/5380301
      • 962 02 Vígľaš Slovakia
      • ŠDK: balaz.m@zsviglas.sk
      • IČO: 54856418
      • DIČ: 2121807435
      • No-one, s.r.o. IČO: 47 519 029 Sídlo: Frankovská 1/F, 831 01 Bratislava Telefón: +421 905 701050 E-mail: gdpr@no-one.sk
      • Všeobecné právne podmienky Prístupom na webovú stránku zsviglas.edupage.org a prehliadaním jej obsahov dávate súhlas s uvedenými podmienkami. Ak s týmito podmienkami nesúhlasíte, neotvárajte, prosím našu webovú stránku! Všeobecné informácie Správca stránky vyvinul maximálne úsilie v záujme zabezpečenia toho, aby všetky informácie, uverejňované na webovej stránke a podstránkach webovej adresy zsviglas.edupage.org, boli správne a platné v momente ich uvedenia na týchto stránkach. Napriek tomu správca ani výslovne, ani implicitne neručí za informácie, poskytované prostredníctvom tejto webovej stránky a vyhradzuje si právo kedykoľvek, bez predchádzajúceho oznámenia vykonať úpravy a opravy. Správca nezodpovedá za žiadne nepresnosti alebo nedostatky na tejto webovej stránke. Akékoľvek rozhodnutie, založené na informáciách uvedených na webovej stránke zsviglas.edupage.org patrí do výlučnej zodpovednosti používateľa. Správca nepreberá zodpovednosť za žiadne straty alebo škody, vyplývajúce z prístupu k webovej stránke alebo jej informáciám, resp. z ich neprístupnosti alebo ich použitia. Správca nepreberá žiadnu zodpovednosť za obsah web serverov tretích strán, na ktoré existujú prepojenia z tohto web servera. Správca nezodpovedá za tie prípadné škody, straty a náklady, ktoré vzniknú následkom používania webovej stránky, jej prípadnej nefunkčnosti, nesprávneho fungovania, prevádzkovej poruchy, nepovolenej zmeny údajov kýmkoľvek, ani za škody pochádzajúce z oneskorenia prenosu informácií, pôsobenia počítačového vírusu, poruchy linky alebo systému, alebo z iných podobných príčin. Autorské práva Na webovej stránke zsviglas.edupage.org, akýkoľvek uvedený obrazový, zvukový či textový obsah, resp. ich umiestnenie sú chránené v zmysle autorského zákona. Ich akékoľvek použitie je možné výlučne len s predchádzajúcim výslovným písomným súhlasom správcu. Pri preberaní a šírení údajov z webovej stránky zsviglas.edupage.org a jej podstránok musí byť uvedený ako zdroj informácií zsviglas.edupage.org a príslušný elektronický súbor nesmie byť v tejto súvislosti obsahovo ani inak pozmeňovaný. Dovoľujeme si Vás upozorniť, že používanie v protiklade s uvedenými podmienkami, resp. od nich odlišné môže mať za následok občianskoprávne, trestnoprávne a autorskoprávne postihy. Správca bude vystupovať proti každému porušeniu práv, o ktorom získa informácie. Ochrana osobných údajov Pri vypĺňaní formulárov môžu byť požadované niektoré informácie, ktoré môžu byť potrebné na vybavenie požiadaviek používateľov stránky. Správca okrem týchto vedome poskytnutých údajov nespracováva ani nezískava žiadne ďalšie informácie o používateľovi.
    • Prihlásenie