• Vítali sme spolu Mikuláša

          • Aj tento rok deti netrpezlivo čakali, či príde Mikuláš. Uvažovali, či robili viac dobrých skutkov ako tých zlých, či ich čaká sladká odmena. A dočkali sa. Prišiel, dokonca veselý a dobre naladený so zábavným čertom a krásnym anjelom. Deti to zvládli, prekonali svoj strach, samy seba, a ukázali sa teda v čo najlepšom svetle. Mali pripravené krásne básničky, pesničky, tance. A myslíme, že si zaslúžili aj vytúženú sladkú odmenu. Od čertíka však dostali aj trošku uhlia, aby nezabudli, že v každom z nás je aj kus zla, ale je len na nás, či necháme zvíťaziť dobro nad zlom.

          • Koľko lásky sa zmestí do škatule od topánok?

          • Čo myslíte, koľko? Na túto otázku chceli nájsť odpoveď aj žiaci 4. ročníka. Aj preto sa zapojili do tejto krásnej akcie a vytvorili darčeky pre starkých v domove dôchodcov. Naplnili ich rôznymi sladkosťami, čajom, kávou, voňavými mydielkami, teplými rukavicami či ponožkami... a dali tam aj niečo navyše, kúsok svojho srdiečka. Veríme, že darčeky adresátov potešia, povzbudia, vyčarujú úsmev na tvári a urobia im krajšie Vianoce.

          • Objavme spoločne talent

          • Členovia záujmového krúžku Žiacka rada vo svete médií v spolupráci so žiakmi záujmového krúžku Talentmánia si pre vás aj napriek dištančnej forme vzdelávania pripravili unikátny školský projekt. Podľa vzoru rôznych formátov talentových súťaží majú ambíciu vytvoriť interaktívnu a virtuálnu talentovú súťaž, sériu ôsmich súťažných kôl, ktorá bude ukážkou rôznorodých záujmov našich žiakov prvého stupňa.

            Napriek nepriazni protiepidemiologických opatrení a nástrahám dištančnej formy vzdelávania či technických obmedzení sme si pre žiakov, rodičov a pedagógov našej školy, ale v podstate aj pre širokú verejnosť pripravili vlastný formát talentovej súťaže s názvom Základka Drdoška má TALENT.

            Prvé inštruktážne videá sú už síce na svete, avšak dovoľte nám, aby sme Vás čo najsrdečnejšie pozvali na sledovanie jednotlivých tematicky ladených súťažných kôl, ktoré štartujú už 6. 12. 2020 o 20:00 hod. Váš záujem je totiž naším ocenením.

            Aby ste sa však lepšie zorientovali v pravidlách súťaže a v jej samotnom priebehu, ponúkame Vám niekoľko informácií.

            AKO NÁS SLEDOVAŤ?

            Stačí sledovať náš YouTube kanál TVV NOVINY - https://www.youtube.com/channel/UC_NsoYoCDMqSIr-nWmDRxkQ.

            Prvé vysielanie každej časti bude formou LIVE streamu (živé vysielanie) o 20:00 hod. v stanovenom termíne.

            S týždňovým odstupom sa v našom kanáli objaví repríza, ktorú je možné opakovane prehrávať.

            1. kolo súťaže môžete sledovať naživo prostredníctvom odkazu: https://www.youtube.com/watch?v=X6G66hRp59s&ab_channel=TVVNOVINY.

            AKÉ SÚ PRAVIDLÁ?

            1. Účasť žiakov je dobrovoľná a súťažiacim sa stáva žiak, ktorý sa zaregistroval do termínu 22. 11. 2020 zaslaním prvého súťažného videa.

            2. V prvých štyroch tematicky ladených kolách prideľuje body súťažiacim porota (3 pedagógovia, 2 žiaci). 

            3. Maximálny počet bodov za jedno súťažné kolo je 10 (teda 2 body na portcu). 

            4. Do zvyšných štyroch tematicky ladených kôl postupuje 10 súťažiacich s najvyšším počtom bodov (teda max. 40) a o ich víťazstve už rozhoduje hlasovanie žiakov, pedagógov a širokej verejnosti (spôsob hlasovania upresníme v samotných videách).

            5. Víťazom sa stáva súťažiaci s najvyšším počtom bodov (od poroty) a hlasov (od verejnosti).

            AKÝ BUDE PRIEBEH SÚŤAŽE?

            Súťaž prebieha počas školského roka 2020/2021.

            Súťažiaci absolvujú 8 tematicky ladených kôl (1. kolo - voľná téma, 2. kolo - Vianoce, 3. kolo - retro, 4. kolo - moje NAJ, 5. kolo - folklór a tradície, 6. kolo - CRAZY téma, 7. kolo - láska, 8. téma - to najlepšie z kôl) v pravidelných (približne mesačných) intervaloch. Právo na zmenu tém si vyhradzujú samotní tvorcovia.

            V prvej polovici súťaže hodnotí súťažiacich porota a na základe svojho bodovania vyberie 10 súťažiacich s najvyšším počtom bodov, v druhej polovici o výsledkoch rozhoduje verejnosť formou hlasovania.

            Víťaz bude vyhlásený počas špeciálneho finálového kola (8. kolo súťaže), ktoré prebehne naživo (aj prostredníctvom živého streamu na internete) - samozrejme v závislosti od aktuálnych protipandemických opatrení.

            AKO PRACUJEME?

            Súťažné príspevky (realizované doma alebo v škole za prísnych protipandemických podmienok) žiaci zasielajú formou informačno-komunikačných prostriedkov (sociálne siete, mail, zdieľanie v úložisku a pod.) a vzhľadom na rôznorodé technické možnosti aj v ľubovoľnom prevedení (kvalitatívnom či technickom).

            Žiacke bodovanie a hodnotenie súťažiacich je realizované z domu a zasielané elektronicky počas dištančnej formy krúžkovej činnosti.

            Bodovanie a hodnotenie pedagógov je realizované v školskom prostredí za prísnych protipandemických podmienok.

            Súťažné príspevky, hodnotenia a pomocný audiovizuálny materiál sú ďalej spracované v strihovom programe prostredníctvom aktivít (v dištančnej forme) záujmového krúžku.

            Živé vysielanie a prezentácia hotových audiovizuálnych diel sa uskutočňuje prostredníctvom autorského kanála YouTube s názvom TVV NOVINY - https://www.youtube.com/channel/UC_NsoYoCDMqSIr-nWmDRxkQ.

            Na propagáciu využívame predovšetkým autorský YouTube kanál, ale aj iné dostupné informačné platformy - internetová stránka školy. 

          • Celoslovenský úspech našich strelcov

          • V úvode školského roka naši strelci nezaháľali. Cez víkend 18. - 20. 9. 2020 sa v Príbelciach odohrala prestížna súťaž v streľbe z guľových zbraní (Majstrovstvá SR) a my s hrdosťou hlásime, že naši strelci dosiahli krásne celoslovenské úspechy. Erich Šimo (žiak IX. A) v disciplíne Ma 60 (jednotlivci) obsadil 13. miesto a v súťaži družstiev sa ako člen výberu kraja Banská Bystrica stal majstrom SR pre rok 2020. Terézia Pálenkášová (žiačka VIII. A) v disciplíne Ma 60 (jednotlivci) obsadila 18. miesto a v súťaži družstiev ako členka ŠSK Kriváň obsadila 3. miesto. V disciplíne ŠpMa 3x20 si však vybojovala 8. miesto a v súťaži družstiev sa ako členka výberu kraja BB stala majsterkou SR pre rok 2020. Zároveň prebehlo aj vyhlásenie výsledkov Ligy talentovanej mládeže, pri ktorom Terézia Pálenkášová v disiplíne ŠpMa 3x20 obsadila fantastické 3. miesto, v disciplíne ŠpMa 60 11. miesto a Erich Šimo v disciplíne ŠpMa 60 obsadil skvelé 4. miesto. Za pozornosť stojí aj skutočnosť, že disciplína ŠpMa 3x20 (trojpolohový štandard) je olympijská disciplína. Našim žiakom preto srdečne blahoželáme a tešíme sa z ich úspechov. 

          • Opäť sme hľadali les ukrytý v knihe

          • Sú knihy, ktoré hoja bolesti.
            Knihy pre verných i neverných čitateľov.
            Knihy na počúvanie. Na vzlietnutie.
            Knihy zažité a knihy ako pridaná hodnota bežnej knižnice.
            Knihy, ktoré milujeme po celý život, ale aj také, na ktoré zabudneme...
            A sú aj knihy, ktoré v sebe ukryli les...

            10. jubilejný ročník projektu Les ukrytý v knihe bol tento rok mimoriadny. Svet lesa a knižníc vystriedal virtuálny svet v online prostredí. Témou tohto ročníka bol les a história. Žiaci našej školy z 2. A, 3. A 4. A sa zapojili do projektu Les ukrytý v knihe a boli ocenení. Ich úlohou bolo prečítať si povesť, vypracovať pracovný list a zaslať fotografiu hradu, ktorí navštívili v rôznych kútoch Slovenska. Poďakovanie patrí aj rodičom, ktorí pomohli svojim deťom pri riešení pracovného listu. Teší nás, že deti sú vedené k láske k prírode, poznávajú krásy Slovenska, ku ktorým patria aj hrady.

          • ViglasJeDoma@TVVNoviny #04

          • Ste doma? Aj Vígľaš je v tom s vami...

            O tom, že aj naši učitelia trávia čas "v odlúčení" plnohodnotne, vás môže presvedčiť náš ďalší skromný príspevok, a to dokonca hneď trikrát.


            ,,Nech si hovoria čokoľvek, v skutočnosti majú žiaci i učitelia školu radi: sú tam prestávky."

            Eduard Bass ​​​​​​​

            Ďalšie príspevky radi privítame:

            1. tvvnoviny@gmail.com

            2. Facebook/Michal Dindeš

          • ViglasJeDoma@TVVNoviny #03

          • Ste doma? Nezúfajte! Aj Vígľaš je v tom s vami... Žiaci, rodičia i učitelia Základnej školy Jána Drdoša vo Vígľaši čas doma využívajú naozaj kreatívne.

            Katarzným procesom športu a umenia človek šľachtí svoju dušu, je to akási duchovná hygiena. Vedia to aj naši žiaci a svoju dávku športu, literatúry, hudby či tanca si vedia dožičiť aj v čase nútených prázdnin.

             

            ,,Potreba vztýčila tróny, vedy a umenia ich upevnili. Milujte nadanie mocipáni tohto sveta, a rozprestrite ochranné krídla nad duchmi, čo ho kultivujú.”                                                         

            Jean Jacques ROUSSEAU

            Ďalšie príspevky radi privítame:

            1. tvvnoviny@gmail.com

            2. Facebook/Michal Dindeš

          • ViglasJeDoma@TVVNoviny #02

          • Ste doma? Nezúfajte! Aj Vígľaš je v tom s vami... Žiaci, rodičia i učitelia Základnej školy Jána Drdoša vo Vígľaši čas doma využívajú naozaj kreatívne.

            Tentoraz nám do svojho súkromia dovolila nahliadnuť naša žiačka Peťa. Sami môžete vidieť, že svoj čas doma využíva naozaj plnohodnotne. Učenie veľmi vhodne dopĺňa o športové aktivity a starostlivosť o zvieratá. 
            Peťa (a mamina), veľmi pekne ďakujeme za príspevok.

            Ďalšie príspevky radi privítame na:

            1. tvvnoviny@gmail.com

            2. Facebook/Michal Dindeš

          • ViglasJeDoma@TVVNoviny #01

          • Ste doma? Nezúfajte! Aj Vígľaš je v tom s vami...

            Žiaci, rodičia i učitelia Základnej školy Jána Drdoša vo Vígľaši čas doma využívajú naozaj kreatívne. Veď posúďte sami! 

            Ďalšie príspevky radi privítame na:

            1. tvvnoviny@gmail.com

            2. Facebook/Michal Dindeš

          • Mesiac knihy štartujeme hravo i poučne

          • V dňoch 3. 3. a 5. 3. zavítali do našej školskej knižnice pani vychovávateľky spolu so žiakmi prvého stupňa, ktorí navštevujú školský klub. V knižnici ich privítala pani učiteľka Výbošťoková, ktorá si pre nich pripravila aktivity. Podľa obrázkov, ktoré si najskôr žiaci museli vymaľovať, prerozprávali rozprávky, vyrobili si záložky do knihy a prečítali si aj pekný príbeh z knihy. Nakoniec si žiaci vybrali knihy podľa vlastného výberu. Tešíme sa, že do školskej knižnice pribudli aj noví čitatelia.

            Aktivity k Mesiacu knihy pokračovali aj nasledujúce dni 6. 3. a 9. 3. Do I. A zavítala vzácna návšteva. Boli to mamičky našich prváčikov Peťka a Evičky - mamička Vierka a Katka. Prišli prváčikom prečítať rozprávočku O Maťkovi a Kubkovi, za čo im veľmi ďakujeme!

          • Kvalitný výkon žiačok v Kalinove

          • V piatok 21. 2. 2020 sa naše žiačky Miška Šusteková, Katarína Kajanová a Lucia Žiaková zúčastnili krajského kola v stolnom tenise. Na turnaji, ktorý sa konal v Kalinove, štartovalo 10 víťazov okresných kôl nášho kraja. Účastníci turnaja boli rozdelení do troch skupín, v ktorých sa hralo systémom každý s každým.

            Naše dievčatá odohrali svoje zápasy v silnej skupine „B“, kde ich súperkami boli žiačky z Veľkého Krtíša a domáce favoritky z Kalinova. V oboch stretnutiach podali naše hráčky dobré výkony, ale nedokázali zvíťaziť. V skupine obsadili tretie miesto a následne odohrali barážový zápas o postup do štvrťfinále. V ňom narazili na minuloročného víťaza zo Žiaru nad Hronom, ktorému podľahli 3:1. Celkovo tak náš tím aj vďaka náročnému žrebu obsadil deviate miesto, ktoré však nezodpovedá jeho kvalite.

            Víťazom turnaja sa stalo domáce družstvo zo ZŠ Kalinovo, ktorému touto cestou gratulujeme a našim dievčatám za výbornú reprezentáciu školy ďakujeme!

          • Vyučovanie v maskách potešilo všetkých

          • V piatok, v posledný školský deň pred jarnými prázdninami, sa deti zmenili na rôzne rozprávkové bytosti, vojakov, zvieratká či čarodejnice a vyučovalo sa naozaj netradične. Deti sa už nevedeli dočkať, kedy príde prehliadka masiek a súťaže. V súťažiach si zmerali sily medzi triedami a zažili kopec zábavy. Na záver ich čakala sladká odmena.

          • Naše umelecké predpoludnie s Hviezdoslavom

          • V stredu (19. 2. 2020) predpoludním sa žiaci prvého a druhého stupňa zapojili do školského kola súťaže v prednese umeleckého textu Hviezdoslavov Kubín a svojou krásnou interpretáciou poézie a prózy potešili či pobavili detských divákov. V I. kategórii si 3. miesto v prednese poézie vybojoval Tobias Gajdoš, 2. miesto Nikola Farbiaková1. miesto Linda Bystrianska. V prednese prózy zvíťazil Peter Murín. V II. kategórii si v prednese poézie 3. miesto podelili žiačky Ester Filčíková a Miška Svitaňová, 2. miesto získala Zuzana Žiaková a 1. miesto Barbora Luptáková. V III. kategórii si v prednese poézie vybojovali 3. miesto žiačky Laura Hrdličková a Denisa Farbiaková, 2. miesto pripadlo Nine Machalovej a 1. miesto získala Timea Bartková. III. kategória mala v próze zastúpenie iba dvoch žiačok. 2. miesto tak napokon pripadlo Daniele Fáberovej a 1. miesto si vybojovala Katarína Žiaková. Víťazom blahoželáme a držíme im palce v okresnom kole súťaže.

          • Každý potrebuje nehu a mäkký pohľad

          • V piatok sme spoločne vytvorili neopakovateľnú atmosféru. Úsmevy, priateľské slová a radosť kypeli zo všetkých kútov školského priestoru. Odhaliť, že sa v škole slávil sviatok všetkých zamilovaných, bolo veľmi jednoduché. Už od samého rána bol každý dobrosrdečný školák označený srdiečkom na líce a učitelia (hoci neoznačení) boli odrazu akísi prívetivejší. Čaviarnička Zámočka už tradične pohostila žiakov sladkými dobrotami či upokojujúcim čajom a naopak mnohí žiaci si pre svojich spolužiakov pripravili milé prekvapenia. Jedno z nich čakalo aj na žiakov IV. A v podobe prekrásnych perníkových srdiečok od pani Žiakovej. Aj touto cestou jej všetci potešení jedáci ďakujú.

            V priestoroch čaviarničky bolo tiež možné zanechať svoj valentínsky odkaz a prejaviť dôveru žiackej distribučnej službe. Valentínky boli  srdcovými dámami doručené do rúk konkrétneho príjemcu alebo zverejnené formou rozhlasového vysielania počas veľkej (obedovej) prestávky.

            Pripomíname, že členovia žiackej rady sa rozhodli venovať výťažok z predaja na nákup krmiva a hračiek pre Karanténnu stanicu a psí útulok vo Zvolene. Veríme totiž, že aj tieto nemé tvory si zaslúžia našu pozornosť a prejav lásky. Najmä v povianočnom období, keď ich počet v útulkoch radikálne rastie. V najbližšom období tak svoj dar odovzdajú a my sa už teraz tešíme na radosť, ktorú tým chlpatým maznákom urobia.

            Vieme, že každý z nás k životu potrebuje lásku a priateľstvo. Každý potrebuje nehu, mäkký pohľad, bozk, objatie či pohladenie. Prečo teda neosláviť deň, kedy môžeme prežívať lásku ešte o čosi  intenzívnejšie? No nie?

          • Obhajkyne prvenstva opäť úspešné

          • Dňa 14. 2. 2020 sa naši žiaci a žiačky deviateho ročníka zúčastnili okresného kola v stolnom tenise. Turnaj sa konal v telocvični Základnej školy Obrancov mieru v Detve.              

            Na podujatí  štartovali družstvá škôl - ZŠ Obrancov mieru Detva, ZŠ Kukučínova Detva, ZŠ Jána Drdoša Vígľaš, ZŠ A. Vagača Detva a ZŠ J. J. Thurzu Detva.

            V súťaži chlapcov štartovalo 5 družstiev, ktoré odohrali zápasy „každý s každým“ v skrátenej forme na dva víťazné zápasy. Naši chlapci prehrali všetky zápasy a obsadili konečné piate miesto. Víťazmi sa stali žiaci zo ZŠ A. Vagača Detva.

            Dievčenského turnaja sa zúčastnili (okrem našej školy) aj dievčatá zo ZŠ Kukučínova Detva a domáce hráčky zo ZŠ Obrancov mieru Detva. Naše dievčatá v zložení M. Šusteková, L. Žiaková, K. Kajanová a B. Ľuptáková hladko porazili oboch súperov, obhájili tak dvojnásobné prvenstvo v okresnom kole a opäť postúpili do krajského kola, ktoré sa bude konať 21. 2. 2020 v Kalinove.

            Naši žiaci si za predvedené výkony a slušné správanie zaslúžia pochvalu!

          • Bod od striebra

          • Dňa 12. 2. 2020 sa naše dievčatá z druhého stupňa zúčastnili okresného kola vo florbale žiačok ZŠ. Podujatie sa konalo v Mestskej športovej hale v Detve a zúčastnilo sa ho 5 družstiev. Okrem našej školy boli účastníkmi turnaja 1. ZŠ Detva, 3. ZŠ Detva, 4. ZŠ Detva a ZŠ Detvianska Huta. Turnaj sa odohral systémom „každý s každým“ s hracím časom zápasov 2x7 minút.

            Naše dievčatá v prvom zápase porazili Detviansku Hutu. V druhom súboji mal súper z 3. ZŠ Detva veľké šťastie, keďže naše hráčky nepremenili niekoľko gólových príležitostí, inkasovali smolný vlastný gól a prehrali 1:0. V treťom zápase podľahli najlepšiemu tímu a celkovému víťazovi okresného kola zo 4. ZŠ Detva a na záver hladko porazili 1. ZŠ Detva 5:0.

            Celkovo tak obsadili pekné tretie miesto, keď ich od druhej priečky delil jediný bod.

            Dievčatám za predvedenú hru, snahu, bojovnosť a vzorné správanie patrí pochvala.

          • Bezgólovo v okresnom kole florbalu

          • Dňa 7. 2. 2020 sa konalo okresné kolo vo florbale žiakov ZŠ. Turnaja sa zúčastnilo 7 základných škôl nášho okresu, ktoré organizátori rozdelili do dvoch skupín. V skupinách sa hralo systémom „každý s každým“ s hracím časom zápasov 2x7 minút.

            V skupine „A“ si sily zmerali školy – ZŠ Kukučínova Detva, ZŠ A. Vagača Detva, ZŠ Obrancov mieru Detva a ZŠ Detvianska Huta. V skupine „B“ bojovali tímy základných škôl ZŠ J. J.Thurzu Detva, 1. ZŠ Hriňová a ZŠ Jána Drdoša Vígľaš.

            Naši chlapci po prehrách v oboch zápasoch nepostúpili zo skupiny, keď sa im nepodarilo ani raz skórovať a obsadili tak konečné šieste miesto. Pochvala patrí nášmu brankárovi, iba šiestakovi, Adamovi Műhlbergerovi, ktorý v zápasoch predviedol bravúrne zákroky. Prvé miesto v okresnom kole si vybojovali žiaci ZŠ Obrancov mieru Detva.

            Víťazovi blahoželáme a žiakom našej školy za snahu a vzorné správanie ďakujeme.

          • Aj my máme svojich všetkovedkov

          • Pri vydávaní výpisov polročného hodnotenia sme mali ešte jednu milú povinnosť: vyhodnotiť súťaž Všetkovedko.  Všetci,  čo sa do súťaže zapojili, môžu povedať, že úlohy boli pomerne náročné a vyžadovali si najmä bystré hlavičky. A to, že my tie bystré hlavičky máme, sa nám aj potvrdilo: 4 žiaci získali titul Všetkovedko  a zaradili sa tak medzi 30% najmúdrejších žiakov spomedzi všetkých škôl. Boli to žiačky z 2. A Michaela Drdošová, Dominika Šumná a žiaci z 3. A Martina Veličová a Peter Murín, ktorý zároveň získal aj titul Všetkovedko školy. Všetkým srdečne blahoželáme.

          • Výnimočný deň prváčikov

          • Stať sa prvákom je veľká vec. Prichádza množstvo nových povinností, pravidiel i vedomostí. Aby na túto etapu života deťom zostali pekné spomienky, čakal ich slávnostný deň. 

            V piatok 31. januára 2020 sa naši prváčikovia stali naozajstnými žiakmi školy. S nadšením a s radosťou recitovali a predvádzali básničky na písmená a číslice, ktoré sa doteraz v škole naučili. Pred všetkými prítomnými sľúbili, že na vyučovacích hodinách na všetko pozor dajú, do školy každý deň pripravia sa riadne, desiatu zjedia každopádne, písmenka naklonia správnym smerom, pravidlá slušného správania dodržia radi a so všetkými budú kamaráti. 

            Veľkou ceruzkou do cechu školského ich pasovali naše žiačky z 8. A triedy - Lucka Kravecová, Zuzka Jaloviarová a Adrianka Ľuptáková. Slávnostnú  atmosféru si deti patrične užili o to viac, že sa jej zúčastnili aj ich rodičia, starí rodičia či súrodenci. 

            Keďže to bol pre prváčikov výnimočný deň, boli odmenení sladkou odmenou a pamätným listom. 

          • Hurá, na korčule!

          • S týmto pokrikom odchádzali žiaci prvého stupňa vo štvrtok (30. 1. 2020) do Zvolena na klzisko. Počasie bolo nádherné, slniečko nás príjemne zohrievalo a my sme si mohli užiť krásny deň. Niektorí stáli na korčuliach po prvýkrát, ale osmelili sa. Ostatní žiaci im pomáhali a učili ich korčuľovať. Bola to skutočne zábava, vykorčuľovali sme sa až-až, niektorých aj nohy boleli a niektorí mali aj otlaky. Ale otázka na druhý deň hovorila za všetko: ,,Kedy pôjdeme znova?" Nebojte, určite ešte pôjdeme a zopakujeme si tento nádherný deň...

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Vígľaš 436
      • Riaditeľka školy: 045/5380228; Školská jedáleň : 045/5380301
      • 962 02 Vígľaš Slovakia
      • ŠDK: balaz.m@zsviglas.sk
      • IČO: 54856418
      • DIČ: 2121807435
      • No-one, s.r.o. IČO: 47 519 029 Sídlo: Frankovská 1/F, 831 01 Bratislava Telefón: +421 905 701050 E-mail: gdpr@no-one.sk
      • Všeobecné právne podmienky Prístupom na webovú stránku zsviglas.edupage.org a prehliadaním jej obsahov dávate súhlas s uvedenými podmienkami. Ak s týmito podmienkami nesúhlasíte, neotvárajte, prosím našu webovú stránku! Všeobecné informácie Správca stránky vyvinul maximálne úsilie v záujme zabezpečenia toho, aby všetky informácie, uverejňované na webovej stránke a podstránkach webovej adresy zsviglas.edupage.org, boli správne a platné v momente ich uvedenia na týchto stránkach. Napriek tomu správca ani výslovne, ani implicitne neručí za informácie, poskytované prostredníctvom tejto webovej stránky a vyhradzuje si právo kedykoľvek, bez predchádzajúceho oznámenia vykonať úpravy a opravy. Správca nezodpovedá za žiadne nepresnosti alebo nedostatky na tejto webovej stránke. Akékoľvek rozhodnutie, založené na informáciách uvedených na webovej stránke zsviglas.edupage.org patrí do výlučnej zodpovednosti používateľa. Správca nepreberá zodpovednosť za žiadne straty alebo škody, vyplývajúce z prístupu k webovej stránke alebo jej informáciám, resp. z ich neprístupnosti alebo ich použitia. Správca nepreberá žiadnu zodpovednosť za obsah web serverov tretích strán, na ktoré existujú prepojenia z tohto web servera. Správca nezodpovedá za tie prípadné škody, straty a náklady, ktoré vzniknú následkom používania webovej stránky, jej prípadnej nefunkčnosti, nesprávneho fungovania, prevádzkovej poruchy, nepovolenej zmeny údajov kýmkoľvek, ani za škody pochádzajúce z oneskorenia prenosu informácií, pôsobenia počítačového vírusu, poruchy linky alebo systému, alebo z iných podobných príčin. Autorské práva Na webovej stránke zsviglas.edupage.org, akýkoľvek uvedený obrazový, zvukový či textový obsah, resp. ich umiestnenie sú chránené v zmysle autorského zákona. Ich akékoľvek použitie je možné výlučne len s predchádzajúcim výslovným písomným súhlasom správcu. Pri preberaní a šírení údajov z webovej stránky zsviglas.edupage.org a jej podstránok musí byť uvedený ako zdroj informácií zsviglas.edupage.org a príslušný elektronický súbor nesmie byť v tejto súvislosti obsahovo ani inak pozmeňovaný. Dovoľujeme si Vás upozorniť, že používanie v protiklade s uvedenými podmienkami, resp. od nich odlišné môže mať za následok občianskoprávne, trestnoprávne a autorskoprávne postihy. Správca bude vystupovať proti každému porušeniu práv, o ktorom získa informácie. Ochrana osobných údajov Pri vypĺňaní formulárov môžu byť požadované niektoré informácie, ktoré môžu byť potrebné na vybavenie požiadaviek používateľov stránky. Správca okrem týchto vedome poskytnutých údajov nespracováva ani nezískava žiadne ďalšie informácie o používateľovi.
    • Prihlásenie