• Spomienka na Vianoce

          • Vianočný čas sú krásne chvíle, čas znovu zažiť niečo milé, rodinu objať, stretnúť priateľov, spojenie duší cítiť aj bez slov...

            Takýmto krásnym prianím potešili a prekvapili žiaci štvrtého ročníka všetkých vyučujúcich. Deti si spolu s pani učiteľkami počas posledného dňa pred prázdninami urobili príjemné predvianočné posedenie. Tvorili, vyrábali krásne pozdravy a originálne svietniky, rozprávali sa o vianočných zvykoch a tradíciách, obdarovali sa navzájom, potešili, milo prekvapili svojho kamaráta darčekom. Celú čarovnú atmosféru umocnili tóny vianočných piesní, ktoré zneli v triedach aj na chodbe školy. Na deti čakalo aj prekvapenie, detský vianočný punč, za čo veľmi pekne ďakujeme pani kuchárkam. Do nového roka Vám tak všetci želáme hlavne veľa zdravia, šťastia, slnečné dni plné lásky a porozumenia, dni plné nezabudnuteľných zážitkov a splnených prianí... Do skorého videnia!

          • Školička sťa striebro svieti, príď, Mikuláš, prosia deti

          • A tak ako každý rok, aj tento rok deti netrpezlivo očakávali príchod Mikuláša. Dočkali sa. Mikuláš k nám zavítal aj s krásnym anjelom. Tento rok prišli bez čerta. To preto, že naše deti sa polepšili.

            Robili počas roka viac dobrých skutkov ako tých zlých. Mikuláš s anjelom rozveselil malé detské srdiečka, potešil a obdaroval sladkými dobrotami. Deti ho za to odmenili krásnymi básničkami a pesničkami. Niektorí s odvahou, niektorí nesmelí, ale zvládli to a nik nezostal zahanbený.

             

            Lúčili sa s Mikulášom a poďakovali za krásne chvíle, za darčeky, dobroty  a úsmevy milé.

            Stretneme sa o rok zas, v zdraví, v láske prežime tento predvianočný čas.


             

          • Koľko lásky sa zmestí do krabičky od topánok? A koľko do auta?

          • Hoc vlas Vám šedivie a zrak sa zakalí,
            prijmite od vígľašských detí najkrajšie pozdravy.
            Prijmite krabičku, čo slzou prevlhla,
            aj mne sa tískajú slzy tiež do hrdla.
            Nech sa Vám predĺži životná Vaša púť,
            želáme zo srdca, Vaša vnučka i vnuk.

            Vianočná nálada na školu sadá,
            šťastie, lásku a dobrotu
            do sŕdc nám všetkým vkladá.
            Nech Vás, starkí, zdravie, láska
            sprevádza na každom na kroku,
            cez Vianoce a v novom roku.

            Na dvere klopú najkrajšie sviatky v roku. Nie každý má šťastie oslavovať ich v kruhu svojich najbližších. Sú medzi nami aj osamelí seniori, ktorí nemajú nikoho. Prostredníctvom projektu Koľko lásky sa zmestí do krabičky od topánok sa aj žiaci našej školy spolu s pedagógmi, rodičmi, zapojili do projektu a spoločne pripravili 43 krabičiek pre starkých. V každej krabičke je zabalený aj pocit, že na nich niekto myslí. Všetkým, ktorí sa zapojili, patrí veľké ĎAKUJEM.

          • Bronzoví na technickej olympiáde

          • Dňa 25. 11. 2021 uskutočnilo SCVČ Majáčik okresné kolo technickej olympiády online. V kategórii A súťažilo 20 žiakov a v kategórii B 8 žiakov zo všetkých desiatich základných škôl okresu. Srdečne blahoželáme našim žiakom Michaele Svitaňovej (VIII. A) a Jakubovi Farbiakovi (VIII. A), ktorí sa umiestnili na 3. mieste.
             

          • Tradícia prijímania členov žiackej rady zachovaná

          • Aj napriek náročnému obdobiu a zvláštnej dobe sa na našej škole našla hŕstka odvážlivcov, ktorí sa rozhodli, že obetujú svoj čas pre blaho komunity, v ktorej dennodenne trávia svoj školský čas, pre blaho vás ostatných, žiakov našej základnej školy. Od začiatku školského roka 2021/2022 teda pôsobí v našej škole žiacka rada. Je to samosprávna skupina žiakov, ktorí, ako vaši zástupcovia, vyjadrujú vaše názory a záujmy na pôde školského parlamentu, predkladajú návrhy na nové aktivity v škole a hľadajú riešenia aktuálnych problémov. Verte, že už teraz intenzívne pracujú na nových projektoch, ktoré obohatia váš život v škole.

            Súčasťou tradície prijímania nových členov rady však býva aj skladanie slávnostného sľubu, ktorého súčasťou ste mohli byť 9. 11. 2021 aj vy prostredníctvom nášho rozhlasového vysielania.

            Aktuálnu žiacku radu teda tvoria títo žiaci:

            Petra Nina Macháčková, žiačka VII. A,

            Jarmila Pálenkášová, žiačka VII. A,

            Kristína Gáborová, žiačka VI. A,

            Alex Šimo, žiak V. A,

            Peter Murín, žiak V. A,

            Alexander Gonda, žiak V. A

            a Tobias Gajdoš, žiak V. A.

            Pevne veríme, že aj vďaka nim bude naša škola stále kvalitnejšia a lepšia.

          • Preventívne aktivity

          • V rámci preventívnych programov pre žiakov školy sme v tomto školskom roku nadviazali spoluprácu s Mestskou políciou vo Zvolene. V dňoch 4. 11. 2021 a 16. 11. 2021 bola začatá štafeta besied s príslušníkom Mestskej polície vo Zvolene. Pán policajt Jozef Michalík v triedach 3.A a 4.A zameral besedy na dopravnú výchovu a správanie sa účastníkov na cestách. Na druhom stupni sa venoval právnej zodpovednosti, dodržiavaniu zákonných noriem a zodpovednosti za porušovanie zákona. Podrobne so žiakmi rozoberal problematiku najčastejších priestupkov a trestnej činnosti. Hlavnú pozornosť sústredil na skupinu mladistvých,  porušovanie zákonov v školách aj mimo nich. Informoval žiakov aj o tom, aké tresty hrozia mladistvým za porušovanie zákonov. Pán policajt žiakom priblížil rôzne modelové situácie, ktoré žiaci so záujmom počúvali. Nakoniec ho zahrnuli svojimi otázkami, na ktoré im trpezlivo odpovedal.

            Veľké poďakovanie patrí pánovi Michalíkovi za jeho prístup k žiakom, za prednášky, ktoré viedol s ohľadom na vek žiaka primerane a zrozumiteľne, za množstvo príkladov z praxe a tiež za otvorenú diskusiu.

          • Terezka opäť nezaháľa, víťazí

          • Dňa 16. 10. 2021 ŠSK Liaz Veľký Krtíš na strelnici v Príbelciach usporiadal preteky 1. Slovenskej ligy v streľbe zo vzduchových zbraní. Zúčastnila sa ich aj Terezka Pálenkášová, ktorá vo svojej kategórii obsadila 2. miesto výkonom 390.0 bodu hneď za svojou klubovou partnerkou Ninou Václavíkovou.

            V dňoch 23. - 24. 10. 2021 usporiadal Mestský športový klub Žiar nad Hronom v prekrásnej aréne preteky Ligy talentovanej mládeže s celoslovenskou pôsobnosťou. Terezka medzi dorastenkami obsadila skvelé 2. miesto výkonom 389.7 bodu. Na druhý deň však zvíťazila výkonom 385.7 bodu.

            Terezka pokračuje vo svojich dobrých výkonoch, keďže z troch štartov si vybojovala jedno prvé a dve druhé miesta. Je veľmi dobre rozbehnutá a je len na škodu športovcov, že naplánované preteky Olympijské nádeje v Nitre sú zrušené z dôvodu protipandemických opatrení. My ale dúfame, že ju to v tréningovej činnosti nezastaví a bude sa pripravovať na ďalšie súťaže.

          • Strašidielka v škole

          • Posledný deň pred prázdninami 1. stupeň navštívili strašidielka. Do tried sa nám nasťahovali rôzne ježibaby, kostlivci a dokonca aj Harry Potter. Žiaci zažili zábavné vyučovanie. Postupne prešli do veselej zábavy v rámci ŠKD. Za odmenu každé strašidlo dostalo malý darček. Spokojní a plní krásnych zážitkov sa všetci vybrali na jesenné prázdniny.

          • Galéria ako zážitkové učenie

          • Dňa 26. 10. 2021 zažili žiaci výtvarnú výchovu trochu inak. Siedmaci, ôsmaci a deviataci navštívili Galériu Jána Kulicha vo Zvolenskej Slatine. Okrem odborného výkladu lektorky boli pre žiakov pripravené aj workshopy a vedomostný test.  A pozrite sa, ako také zážitkové učenie vyzerá!

          • Terezke rastie forma

          • Terezka Pálenkášová absolvovala v dňoch 9. - 10. 10. 2021 dva preteky 1. Slovenskej streleckej ligy v streľbe zo vzduchovej pušky v Šali. V sobotu 9. 10. zvíťazila na preteku Memoriál Kromera a následne v nedeľu si vybojovala titul Majsterky Nitrianskeho kraja, keďže preteky boli otvorené pre všetkých strelcov. 

            Následne v sobotu 16. 10. 2021 absolvovala preteky 1.SSL aj v Príbelciach, kde v kategórii dorasteniek obsadila 2. miesto, a keďže boli vyhlasovaní spolu s dorastencami a seniormi, bola vyhlásená na celkovom 3. mieste. Všetky tri výsledky mali fantastickú hodnotu a sú zverejnené na www.shooting.sk

          • V technike výborne našliapnuté

          • Dňa 8. 10. 2021 sa uskutočnilo online kolo školskej technickej olympiády. V kategórii A sa zapojili 4 žiaci. Všetci zúčastnení boli z 8. A triedy. Úspešnými riešiteľmi sa stali: Michaela Svitáňová a Jakub Farbiak, ktorí nás budú reprezentovať v okresnom kole, a preto im držme palce. Ďakujeme všetkým za reprezentáciu školy a postupujúcim gratulujeme.

          • Bronzový štart školského roka

          • V dňoch 10. - 12. 9. 2021 usporiadal Slovenský strelecký zväz na strelnici v Príbelciach Majstrovstvá Slovenskej republiky v streľbe z guľových zbraní. Na majstrovstvá sa nominovala aj naša žiačka Terezka Pálenkášová.

            Prvý deň súťažila v olympijskej disciplíne trojpolohový štandard 3x20, kde výkonom 505 kruhov obsadila 9. miesto, avšak podstatnejšie je, že si potvrdila svoju výkonnosť cez 500 kruhov, s čím môžem byť spokojný a myslím si, že aj ona.

            Na druhý deň strieľala disciplínu Športová malokalibrovka 60 rán, kde ako členka tímu ŠSK Kriváň spolu s Emou Fungáčovou a Ninou Václavíkovou obsadila 3. miesto so stratou 0,8 bodu na druhé miesto.

            Jej výkon, roanko ako aj prístup k tréningovému procesu, si ako jej osobný tréner veľmi cením.

            Pavel Záchenský

          • Strelecky aktívni aj cez prázdniny

          • V dňoch 14. - 15. 8. 2021 Slovenský strelecký zväz usporiadal v spolupráci so ŠSK Liaz Veľký Krtíš na strelnici v Príbelciach Majstrovstvá kraja BB v streľbe z guľových zbraní

            V trojpolohovom štarte Terézia Pálenkášová obsadila 5. miesto vynikajúcim výsledkom 514 kruhov. Erich Šimo strieľal disciplínu Športová malokalibrovka 60 rán v ľahu a v kategórii dorastencov obsadil 4. miesto výkonom 580,1 bodu. 

            Od 3. 8. do 8. 8. Terezka Pálenkášová absolvovala aj sústredenie so svojou oddielovou partnerkou Emou Fungáčovou na strelnici v Košiciach. Celotýždňový tréning zakončili 3. kolom Extraligy, kde si Terezka v trojpolohovom štandarde strelila osobné maximum 529 kruhov. Tieto výsledky sa im započítavajú do nominácie na Majstrovstvá SR v streľbe z guľových zbraní, ktoré sa uskutočnia v septembri. Obidvom športovcom gratulujeme.

          • Naša pani učiteľka medzi tými najobľúbenejšími - Zlatý Amos 2021

          • Aj v čase prázdnin pre vás máme milú správu z diania našej školy. S pani učiteľkou Grgičovou sme sa v dňoch 25. 7. - 27. 7. 2021 zúčastnili finále súťaže o najobľúbenejšieho učiteľa Slovenska - Zlatý Amos 2021. Našimi žiakmi bola nominovaná už v predchádzajúcom školskom roku, ale kvôli protipandemickým opatreniam bolo finále súťaže presunuté až na tento neskorý prázdninový termín. Spolu s päticou našich žiačok sme sa tak vybrali do Košíc, aby sme ju podporili v boji o titul toho najobľúbenejšieho učiteľa. Vo finále sa ocitlo 8 inšpiratívnych učiteliek a musíme uznať, že každá z finalistiek bola živým dôkazom toho, že v našom školstve máme stále množstvo inšpirujúcich osobností, ktoré generáciám žiakov odovzdajú nielen vedomosti, ale aj trvalé hodnoty. Víťazkou sa nakoniec stala pani učiteľka Martina Miškovová, no pre našich žiakov a stovky žiakov starších generácií našej školy navždy zostane tou najobľúbenejšou práve naša Alenka. Zo srdca jej tak ĎAKUJEME za množstvo zasiatych poznatkov, zručností, rád a skúseností, ktoré tak vytrvalo a húževnato odovzdáva už viac ako 50 rokov.  

          • Oslávili sme 50 rokov!

          • Každá škola je živý organizmus. Dýcha vedomosťami a tepnami jej chodieb prúdi poznanie. Raduje sa z úspechov, plače pri sklamaniach. Keď treba, materinsky pohladí, inokedy zas otcovsky napomína. A žije pre okamih zrodenia. Zrodenia osobnosti, ktorá ako nepokreslené plátno či surová hlina postupne nadobúda jasné kontúry. A rodí sa človek. Škola však pribúdajúcim vekom nestarne, ale zreje a dospieva. Stáva sa hodnotnejšou, odolnejšou a skúsenejšou.

            A my sme veľmi hrdí, že sme mohli v závere školského roka osláviť krásne životné jubileum aj našej školy, 50 rokov jej existencie. V dôsledku protipandemických opatrení sme sa však 2. 7. 2021 zišli na oslavách okrúhleho výročia len v úzkom kruhu pozvaných hostí, zamestnancov a podporovateľov.

            Aj napriek tomu však vládla príjemná atmosféra, dobrá nálada a množstvo povznášajúcej nostalgie, ktorú umocnil aj alternatívny program súčasných a bývalých žiakov školy v podobe spomienkového videa, ktoré vzniklo pri príležitosti 50. výročia založenia školy.

          • Lúčili sme sa

          • Postoj chvíľa, lebo si krásna,
            keby sme tak mohli zastaviť čas.
            Spoločné zážitky sú to, čo nás spája,
            a to zostáva už navždy v nás...

            Aj týmito slovami sa lúčili žiaci štvrtého ročníka s prvým stupňom, lúčili sa so svojimi mladšími kamarátmi, s pani učiteľkami. V krátkom programe pesničkami, tancami, básňami a krásnym poďakovaním potešili všetkých prítomných. Zaspomínali si na chvíle, ktoré spolu prežili, na prvé čiarky a písmená, ale aj na veľa veselých zážitkov. A my im zo srdca želáme veľa úspechov na druhom stupni.

            Už tradične sa deň pred koncom školského roka lúčili v rytierskej sieni Vígľašského zámku aj žiaci deviateho ročníka. Veríme, že ich ďalšia životná cesta bude lemovaná len samými úspechmi a správnymi životnými rozhodnutiami.    

          • Svet peňazí

          • Dňa 29. 6. 2021 sa školským areálom rozliehala hneď zrána hudba. Zúčastnili sme sa hudobno-výchovného koncertu Svet peňazí. V dnešnej dobe je veľmi dôležitá finančná gramotnosť a aj porozumenie financiám, správne zaobchádzanie s nimi. Obsah koncertu bol obohatený zaujímavými príbehmi ľudí, ktorí zbohatli svojou šikovnosťou, ale aj o príbehy ľudí, ktorých náhle zbohatnutie pripravilo o všetko.

          • Výlet ako dar

          • Návšteva zoologickej záhrady je pre deti vždy radostnou udalosťou. Potvrdili to aj deti z našej základnej školy, ktoré sa 28. júna 2021 zúčastnili výletu. Autobus cestoval v zložení žiakov, ktorí získali výlet ako odmenu v súťaži Základka Drdoška má talent a žiakov 3. A triedy. Už samotná cesta autobusom do Bojníc bola veselým zážitkom, pretože mnohé deti necestujú často autobusom. Cestou k ZOO sme prechádzali popri krásnom Bojnickom zámku. Pozorovali sme rôzne zvieratá a živočíchy, navštívili sme viaceré pavilóny s exotických zvieratami. Deti veľmi zaujalo terárium s vodnými živočíchmi, obojživelníkmi a plazmi, aj pavilón s nezbednými opicami. Počas výletu získali žiaci veľa nových poznatkov a do školy sa vracali všetci veselí a spokojní. Ďakujeme pani riaditeľke za odmenu, ktorá všetkých súťažiacich veľmi potešila.

          • Ôsmaci sa chladili v Tatrách

          • Horúca druhá polovica júna spôsobila, že sme sa rozhodli trošku sa schladiť vo Vysokých Tatrách. Pokorili sme svetový rekord v organizácii trojdňového výletu a predĺžený víkend od 26. - 28. 6. 2021patril iba nám, ôsmakom. Tatry nás privítali úžasným ozónom a počasím ako na objednávku. Hneď po príchode na Štrbské Pleso sme sa odfotili pri Poseidonovi a postupovali sme na Popradské pleso. Keďže nám už muzikanti vyhrávali v žalúdku, bolo treba dobiť baterky v reštaurácii na Majlátovej chate. Odtiaľ sme putovali na Symbolický cintorín a Ostrvu, pred ktorou mala väčšina veľký rešpekt. Nakoniec sa nám podarilo vyjsť takmer úplne na vrchol. Chýbalo nám veľmi málo. Odradila nás blížiaca sabúrka, z ktorej napokon nebolo nič. Druhý deň sme začali jazdou na boboch v Tatranskej Lomnici. Kto chcel, zajazdil si a bol spokojný. Odtiaľ sme sa presunuli do Tatranského múzea, kde sme mohli toho vidieť veľmi veľa. Vyzbrojení vedomosťami o tatranskej faune a flóre sme sa TEŽ odviezli do Starého Smokovca, odkiaľ sme sa po vlastných dostali na Hrebienok a popri Bílikovej chate k Studenovodským vodopádom. Vody bolo veľa, pretože každý deň nejaký čas pršalo. Dážď v Tatrách trvá len niekoľko minút a neskôr sa vyčasí. A tak aj bolo. Po výstupe k Veľkému vodopádu popri Rainerovej útulni sme sa pohli späť. Spiatočnú cestu nám spríjemnila nádherná dúha. Čo viac sme si mohli želať? Dar nebies! Nuž a takto utrmácaní a "vyzážitkovaní" sme sa vrátili na ubytovňu. Do rána sme spali ako dudky. Posledný deň sme už nič neriskovali a stavili na zábavu. Čakala na nás Tricklandia v Starom Smokovci a bolo nad čím žasnúť. Väčšina z nás také niečo ešte nezažila. Ocitli sme sa v rozprávkovom svete krivých zrkadiel a rôznych optických klamov. Zážitok! Záver pobytu v Tatrách patril ešte LAKES LOVE na Štrbskom Plese, kde pod hladinou jedného z jazierok môžete zhliadnuť slovenský dvojkríž. Konečnou bodkou bola spoločná fotka pri  vile našej významnej poetky Maše Haľamovej na brehu Štrbského plesa. Ďakujeme našim mini veľhorám za nádherné tri dni a sľubujeme, že sa na návštevu určite dakedy vrátime...

          • Zásahom do čierneho k zaslúženým výsledkom

          • Mestský športový klub Brezno usporiadal v dňoch 25. - 27. 6. 2021 v športovej hale na plavárni otvorené Majstrovstvá SR v streľbe zo vzduchových zbraní. Týchto majstrovstiev sa zúčastnili aj dvaja strelci zo ZŠ J. Drdoša Vígľaš, a to Terézia Pálenkášová a Šimo Erich. Hneď prvý deň Terezka zastrieľala vynikajúco a obsadila fantastické 3. miesto v kategórii Vzduchová puška 3x20 (trojpolohový štandard). Ako členka tímu Športového strediska Kriváň sa stala majsterkou republiky. Vo Vzduchovej puške 40 ľah medzi dorastencami si Šimo Erich vybojoval 12. miesto. Terezka v kategórii dorasteniek obsadila 7. miestoako členka tímu 2. miesto so stratou iba dvoch bodov na víťazný tím zo Svätého Petra. Táto disciplína bola najpočetnejšie zastúpená, do súťaže sa zapojilo 13 tímov. V disciplíne Vzduchová puška 40 stoj si Terezka vybojovala 6.miesto, rovnako ako Erich Šimo. Terezka ako členka tímu si vybojovala skvelé 2. miesto so stratou 9 desatín bodu na víťazný tím. Bolo to veľmi skvelé vystúpenie našich športovcov.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Vígľaš 436
      • Riaditeľka školy: 045/5380228; Školská jedáleň : 045/5380301
      • 962 02 Vígľaš Slovakia
      • ŠDK: balaz.m@zsviglas.sk
      • IČO: 54856418
      • DIČ: 2121807435
      • No-one, s.r.o. IČO: 47 519 029 Sídlo: Frankovská 1/F, 831 01 Bratislava Telefón: +421 905 701050 E-mail: gdpr@no-one.sk
      • Všeobecné právne podmienky Prístupom na webovú stránku zsviglas.edupage.org a prehliadaním jej obsahov dávate súhlas s uvedenými podmienkami. Ak s týmito podmienkami nesúhlasíte, neotvárajte, prosím našu webovú stránku! Všeobecné informácie Správca stránky vyvinul maximálne úsilie v záujme zabezpečenia toho, aby všetky informácie, uverejňované na webovej stránke a podstránkach webovej adresy zsviglas.edupage.org, boli správne a platné v momente ich uvedenia na týchto stránkach. Napriek tomu správca ani výslovne, ani implicitne neručí za informácie, poskytované prostredníctvom tejto webovej stránky a vyhradzuje si právo kedykoľvek, bez predchádzajúceho oznámenia vykonať úpravy a opravy. Správca nezodpovedá za žiadne nepresnosti alebo nedostatky na tejto webovej stránke. Akékoľvek rozhodnutie, založené na informáciách uvedených na webovej stránke zsviglas.edupage.org patrí do výlučnej zodpovednosti používateľa. Správca nepreberá zodpovednosť za žiadne straty alebo škody, vyplývajúce z prístupu k webovej stránke alebo jej informáciám, resp. z ich neprístupnosti alebo ich použitia. Správca nepreberá žiadnu zodpovednosť za obsah web serverov tretích strán, na ktoré existujú prepojenia z tohto web servera. Správca nezodpovedá za tie prípadné škody, straty a náklady, ktoré vzniknú následkom používania webovej stránky, jej prípadnej nefunkčnosti, nesprávneho fungovania, prevádzkovej poruchy, nepovolenej zmeny údajov kýmkoľvek, ani za škody pochádzajúce z oneskorenia prenosu informácií, pôsobenia počítačového vírusu, poruchy linky alebo systému, alebo z iných podobných príčin. Autorské práva Na webovej stránke zsviglas.edupage.org, akýkoľvek uvedený obrazový, zvukový či textový obsah, resp. ich umiestnenie sú chránené v zmysle autorského zákona. Ich akékoľvek použitie je možné výlučne len s predchádzajúcim výslovným písomným súhlasom správcu. Pri preberaní a šírení údajov z webovej stránky zsviglas.edupage.org a jej podstránok musí byť uvedený ako zdroj informácií zsviglas.edupage.org a príslušný elektronický súbor nesmie byť v tejto súvislosti obsahovo ani inak pozmeňovaný. Dovoľujeme si Vás upozorniť, že používanie v protiklade s uvedenými podmienkami, resp. od nich odlišné môže mať za následok občianskoprávne, trestnoprávne a autorskoprávne postihy. Správca bude vystupovať proti každému porušeniu práv, o ktorom získa informácie. Ochrana osobných údajov Pri vypĺňaní formulárov môžu byť požadované niektoré informácie, ktoré môžu byť potrebné na vybavenie požiadaviek používateľov stránky. Správca okrem týchto vedome poskytnutých údajov nespracováva ani nezískava žiadne ďalšie informácie o používateľovi.
    • Prihlásenie