• Bojovnosť aj v regionálnom kole

          • Dňa 30. 1. 2020 sa naši úspešní bedmintonisti z okresného kola zúčastnili regionálneho kola v bedmintone. Podujatie sa konalo v športovej hale na Základnej škole Andreja Sládkoviča v Sliači.

            Turnaja sa nezúčastnili družstvá z krupinského okresu, a tak v súťaži dievčat štartovali žiačky zo ZŠ Jána Drdoša Vígľaš a ZŠ M. Rázusa Zvolen a v súťaži chlapcov naša škola a žiaci domáceho Sliača.

            Na úvod naše hráčky, Lucia Žiaková a Katarína Kajanová, prehrali v štvrhre s dievčatami, ktoré sa venujú bedmintonu súťažne. Nasledovali dvojhry a v nich prehra Lucie, ale nečakané (a o to krajšie) víťazstvo Katky Kajanovej. Celkovo dievčatá prehrali 2:1 na zápasy a umiestnili sa na druhom mieste.

            V chlapčenskej časti turnaja nestačili naši hráči, Ján Melicherčík a Marián Mihál, na výborných žiakov zo Sliača, ktorí sa venujú bedmintonu dlhodobo a jeden z nich patrí k najväčším talentom na Slovensku. Napriek snahe a pekným výkonom prehrali celkovo 3:0 a skončili na druhom mieste.

            Víťazom gratulujeme a našim žiakom ďakujeme za ďalšiu výbornú reprezentáciu školy!

          • Šaliansky Maťko pokorený

          • Dňa 27. 1. 2020 sa žiaci Peter Murín z III. A, Pavol Ľupták zo IV. A a Timea Bartková zo VII. A zúčastnili v Detve okresného kola súťaže v umeleckom prednese Šaliansky Maťko. Petrovi Murínovi sa podarilo vybojovať krásne 1. miesto, čím si vybojoval postup do krajského kola súťaže, aby reprezentoval našu školu. Srdečne mu blahoželáme a držíme palce. Poďakovanie patrí aj ostatným zúčastneným za veľkú snahu a krásny prednes povestí.

          • Chlapci aj dievčatá prví v bedmintone

          • Dňa 21. 1. 2020 sa naši žiaci a žiačky 9. ročníka zúčastnili okresného kola v bedmintone.

            V súťaži dievčat štartovali žiačky zo ZŠ Jána Drdoša Vígľaš a ZŠ Školská Hriňová. Naše hráčky Lucia Žiaková a Katarína Kajanová nedali súperkám z Hriňovej žiadnu šancu, hladko ich porazili a postúpili do krajského kola.

            V chlapčenskej časti turnaja súperili školy - 3. ZŠ Detva, 4. ZŠ Detva, ZŠ Školská Hriňová a ZŠ Jána Drdoša Vígľaš. Organizátori sa rozhodli pre netradičnú zmenu, keď namiesto klasického turnajového systému pri štyroch účastníkoch „každý s každým“ vylosovali dvojice, ktoré sa stretli priamo v semifinále. Naši žiaci Ján Michálik a Erik Svitaň odohrali so súperom zo 4. ZŠ Detva vyrovnané dvojhry a o postupujúcom do finále rozhodovala až štvorhra. V nej nastúpili Michálik a Mihál a s prehľadom zvíťazili. Vo finále naši hráči v zložení Ján Melicherčík a Marián Mihál nastúpili proti 3. ZŠ Detva. Chlapci obidve dvojhry jednoznačne vyhrali, porazili súpera 2:0, a zvíťazili tak v celom turnaji. Vďaka prvému miestu si spolu s dievčatami zabezpečili postup do regionálneho kola. Na treťom mieste skončili hráči 4. ZŠ Detva po výhre nad ZŠ Školská Hriňová.

            Našich žiakov chválime za výbornú reprezentáciu školy a držíme im palce v krajskom kole!

          • Hviezdny zážitok s teleskopmi

          • V pondelok, 13. 1. 2020, sme išli do hvezdárne v Žiari nad Hronom. Nastúpili sme do autobusu a všetci sa tešili na výlet. Dlho sme cestovali a prišli sme tam s tretiakmi a štvrtákmi. Vošli sme dnu, povyzliekali sme sa a nastúpili sme si. Išli sme hore schodmi a vošli sme do miestnosti, kde boli sedadlá. Niektoré boli sklopené, iné neboli. Sadli sme si, opreli sme sa a pozerali sme sa hore na kupolu. Pozerali sme film a naučili sme sa planéty, súhvezdia a tak ďalej. S ujom sme išli do ufosály a tam sme sa učili. Všetci sa pýtali na vesmír. Odišli sme do inej miestnosti, kde nám ujo rozprával o ďalekohľadoch. Pani učiteľky poprosili, či sa by sme sa nemohli pozrieť na veľký ďalekohľad. Bola tam zima. Niektorí si kupovali suveníry. Pri planetáriu sme sa všetci odfotili a nastúpili do autobusu. Bol to výborný zážitok a všetci sa tešili, že tam boli. Chcela by som tam ísť ešte raz.

            Nela Strhárska

            Bola som natešená. Boli sme vo hvezdárni. Boli sme tam hodinu. Najprv sme išli do kinosály a pozerali sme rozprávku o dvoch kamarátoch. Najviac sa mi páčilo, že sme išli po takých schodoch a tam sme mali možnosť vidieť teleskop a ako s ním pracujú. Bola tam aj pohyblivá strecha, aby mohli pozorovať Slnko, lebo ak je Slnko vzadu, tak musíme otočiť strechu. A bola tam aj miestnosť, ktorá sa volala ufosála. Tam nám ujo rozprával aj vtipy a rôzne zaujímavosti. Veľa som sa dozvedela. Bolo to zaujímavé, lebo ma zaujíma vesmír. Ja som bola ako v rozprávke. Zaujímalo ma hlavne, ako sa z hviezd robia obrázky. Aj tá rozprávka bola super, lebo bola 3D. To bol teda výlet! Veľmi sa mi to páčilo, čas ubehol tak rýchlo.

            Linda Bystrianska

            Najskôr nás ujo odprevadil do kinosály. Pozerali sme tam rozprávku a ujo nám tiež porozprával o planétach a mliečnych dráhach. Neskôr sme išli do ufosály, kde nám ujo povedal, že sa našlo päť nových planét a že Slnko má na povrchu 5500°C. Povedal nám tiež, že Zem má prstenec zo satelitov a družíc. Dozvedeli sme sa tiež, že poznáme osem planét, štyri sú plynné a štyri kamenné. Potom nám druhý ujo ukázal teleskop a aj sklíčko na pozorovanie Slnka. Ukázal nám kupolu, ktorá sa hýbala a špeciálne pohyblivé dvierka. Boli sme vo hvezdárni a v planetáriu v Žiari nad Hronom. Veľmi sa mi tam páčilo. A páčili sa mi tam aj schody.

            Patrícia Sliacka

            Boli sme vo hvezdárni v Žiari nad Hronom. Bolo tam dobre. Začínalo to tak, že sme išli do kinosály. Najprv sme pozerali animovaný film. Bol pekný. Potom nám ukazovali slnečnú sústavu. Neskôr sme išli do ufosály. Pýtali sme sa otázky a ukazovali nám ďalekohľady. Na stene premietali fotku s najväčším ďalekohľadom na svete. Mal priemer jeden meter. Potom sme išli pozrieť skutočný ďalekohľad. Ujo tam točil kupolou. Až nakoniec sme išli do autobusu. Mne sa tam páčilo a bolo to super.

            Peter Jaloviar

            Už ráno som sa tešil, lebo sme išli do hvezdárne v Žiari nad Hronom. Keď som prišiel do školy, tak bola zo začiatku nuda. Ale keď sme prišli do hvezdárne, boli tam super veci. Najprv sme išli do kinosály, kde sme pozerali animovanú rozprávku o vesmíre. Potom sme išli do ufosály. Dozvedel som sa, že štyri planéty sú plynné a štyri kamenné. Potom sme išli s druhým ujom do sály, kde nám ukazoval ďalekohľady. Dokonca sme išli aj do pozorovacej miestnosti. Ujo nám ukazoval ďalekohľady na pozorovanie nočnej oblohy. Ešte nám ukázal aj  kupolu, ktorá sa otáčala. Potom sme išli dolu a mali sme návleky. Mne sa vyzuli a pošmykol som sa. Bolelo to. Kúpil som si pohľadnicu. Deň bol super, aj keď bola v pozorovacej miestnosti poriadna zima.

            Peter Murín

            Na 13. 1. sme sa s pani učiteľkou dohodli, že pôjdeme na exkurziu do hvezdárne v Žiari nad Hronom. Škola nám objednala autobus, ktorý nás priviezol na miesto. Keď sme vošli dnu, bolo to tam obrovské. Najprv sme išli do veľkej sály, kde sme pozerali náučnú rozprávku o vesmíre. Ako ďalšie sme sa pozerali na vesmír a planéty. Pán nám hovoril o súhvezdiach a Slnku. Potom sme sa presunuli do ufosály, kde nám ukazoval, aké sú planéty veľké. Neskôr po nás prišiel iný zamestnanec a hovoril o teleskopoch, a nakoniec nás aj zobral k teleskopu. Mne sa tam veľmi páčilo, bolo to tam obrovské.

            Tomáš Jozef Matuška

          • Obzrime sa spolu späť

          • Hoci už vianočné sviatky pominuli, dovoľte nám, aby sme sa ešte s vami podelili o niekoľko krásnych aktivít z konca kalendárneho roka.

            18. 12. sa popoludní stretli malí aj veľkí, deti, rodičia, starí rodičia či súrodenci, aby spoločne oslávili najkrajšie sviatky v roku. Deti svojím pestrým programom (piesňami, vinšami, koledami, tančekmi) potešili nielen najbližších. Tónmi Tichej noci sme sa spoločne rozlúčili a zaželali si tie najkrajšie priania, aby aj ďalší rok stálo pri nás hlavne zdravie, láska a šťastie. Veľké ďakujem patrí aj šikovným pani kuchárkam, ktoré sa nám postarali o pohostenie.

            Posledný týždeň pred Vianocami nás čakala ešte súťaž v umeleckom prednese povestí Šaliansky Maťko. Žiaci sa naozaj dobre pripravili a svojimi ukážkami dokázali upútať. Bolo veľmi ťažké vybrať spomedzi toľkých súťažiacich len 3 víťazov. Nakoniec sa nám to podarilo. V 1. kategórii si 3. miesto vybojovala Nikola Farbiaková, 2. miesto získal Tobias Gajdoš a 1. miesto si zaslúžil Peter Murín. Pochvala patrí aj všetkým zúčastneným.

            V decembri bola ukončená aj súťaž v 3. A triede s názvom Čitateľský maratón. Žiaci sa od septembra snažili prečítať čo najviac rozprávkových kníh. Niektorí si čítanie skutočne zamilovali a vytvorili si návyk čítať pravidelne. Boli odmenení 5 najlepší a ich odmenou bola, ako inak, dobrá kniha. Všetkým srdečne blahoželáme.

            Naši šikovní prváci zasa na krúžku Šikovníček pre prvákov vyrobili a poslali pre kamarátov z krúžku Šikovníček zo ZŠ sv. Augustína v Považskej Bystrici malé darčeky, aby im tak spríjemnili krásne vianočné chvíle. Veríme, že ich potešili aspoň tak ako tie, ktoré aj oni poslali nám.

          • Tvoriví aj cez Vianoce

          • Posledný deň v škole sa niesol v duchu Vianoc. Štvrtaci sa prekonali vo svojej tvorivosti a vyrobili si nádherné ikebany. Veď posúďte sami. Potom sa navzájom obdarili malými darčekmi a očká sa im zaiskrili od radosti. Za pomoc a spoluprácu ďakujeme aj rodičom a všetkým želáme krásne a požehnané sviatky.

          • Vianočná besiedka v 3. A

          • Predvianočná atmosféra nás vždy správne naladí na najkrajšie sviatky v roku, a podobne to bolo aj počas besiedky v 3. A, kde spev vianočných piesní, kolied, vinšov umocnil čaro Vianoc. Práve takéto chvíle strávené spolu  bývajú pre rodičov a ich deti vždy veľmi výnimočným a nezabudnuteľným zážitkom. Veľké ďakujem patrí všetkým rodičom aj starým rodičom, ktorí sa nám postarali o pohostenie.

          • Mikuláš v divadle

          • Ako to už býva zvykom aj po iné roky, počas Mikuláša smerujú naše kroky do Divadla J. G. Tajovského vo Zvolene, aby boli žiaci vedení ku kultúre a umeniu. Boli sme svedkami krásneho divadelného predstavenia Pompomove rozprávky a na záver nechýbal ani Mikuláš, ktorý prišiel netradične na lyžiach a so svojím humorom prekonal  strach aj u tých najmenších. Deti odchádzali domov so sladkou maškrtou a úsmevom na tvári.

          • Aj Tajovský bol človek z mäsa a kostí

          • Deň svätej Lucie (13. 12. 2019) plnohodnotne naplnili aj žiaci 6. a 7. ročníka. Zúčastnili sa prednášky venovanej osobnosti, životu, dielu a odkazu Jozefa Gregora-Tajovského, ktorú lektorsky zabezpečila pani Mgr. Zlata Troligová z Literárneho a hudobného múzea v Banskej Bystrici. Prostredníctvom cenného archívu súkromnej korešpondencie bol žiakom Tajovský predstavený nielen ako vnímavý a citlivý literát, ale aj ako uvedomelý učiteľ, pracovitý úradník, chápajúci a podporujúci manžel či prísny, no spravodlivý otec. Žiaci tak mali možnosť Tajovského vnímať nielen ako pojem z učebníc literatúry, ale predovšetkým ako človeka z mäsa a kostí, človeka so svojimi ambíciami a snami, so svojimi prehrami a víťazstvami, so svojimi starosťami a radosťami, ako človeka neobyčajne obyčajného.   

          • Nemajme srdce z kameňa

          • Dňa 13. 12. sa žiaci 1. - 5. ročníka zúčastnili výchovno-vzdelávacieho programu s názvom Vianoce slávime kvôli kameňom. Žiaci sa nielen veľa dozvedeli, ale mohli si zasúťažiť vo vedomostnom kvíze, vypočuť si vianočný príbeh, zaspievať piesne a zapojiť sa do aktivít. Vianoce svojím vyžarovaním otvárajú naše srdcia tak, aby sme boli k sebe ľudskí, nápomocní a nemali srdcia z kameňa.

          • Nepresnosti pri streľbe zmarili nádej na úspech

          • Dňa 11. 12. 2019 sa žiaci druhého stupňa zúčastnili Okresného kola v basketbale žiakov ZŠ. Podujatie sa konalo v telocvični Základnej školy v Hriňovej a zúčastnilo sa ho 6 družstiev nášho okresu. Tie boli rozdelené do dvoch skupín po troch. V skupine „A“ štartovali - 1.ZŠ Hriňová, ZŠ Hriňová - Krivec a ZŠ Jána Drdoša Vígľaš. V skupine „B“ medzi sebou súperili – 1. ZŠ Detva, 3. ZŠ Detva a 4. ZŠ Detva. V skupine sa hralo systémom „každý s každým“ s hracím časom zápasov 2x7 minút. Víťazi skupín postúpili do finále a tímy, ktoré skončili v skupine na druhom mieste, odohrali zápas o celkové tretie miesto. Chlapci našej školy odohrali vyrovnané zápasy proti obom súperom, ale katastrofálna streľba bola hlavnou príčinou, že prehrali oba zápasy. Víťazom turnaja sa stalo družstvo 4. ZŠ Detva. Blahoželáme.

          • Cena pre najlepšiu brankárku turnaja získala Katka

          • Dňa 10. 12. 2019 sa žiačky 6., 7., 8. a 9. ročníka zúčastnili Vianočného turnaja vo florbale dievčat. Podujatie sa konalo v telocvični bývalého osemročného gymnázia na Sekieri vo Zvolene. Podujatia sa zúčastnili tri družstvá - ZŠ J. Alexyho Zvolen, ZŠ D. Sávia Zvolen a ZŠ Jána Drdoša Vígľaš. Turnaj sa odohral systémom „každý s každým“ s hracím časom zápasov 2x20 minút. Naše dievčatá predviedli oduševnený bojovný výkon, ale na kvalitné súperky nestačili a pripísali si dve prehry. Víťazom sa stali hráčky ZŠ D. Sávia Zvolen, ktoré boli pred dvomi rokmi školskými majsterkami Slovenska vo florbale. Na turnaji však organizátori ocenili aj individuálne výkony a cenu za najlepšiu brankárku získala zaslúžene naša Katka Kajanová. Dievčatám za predvedenú hru, snahu, bojovnosť a vzorné správanie patrí pochvala.

          • Deti deťom

          • Prvý decembrový týždeň žiakov 3. A čakala krásna akcia, pri ktorej sa žiaci vzdali svojich hračiek či oblečenia a vytvorili krásne prekvapenie, darčeky, ktoré potešili deti z detského domova. Celý november sa niesol v duchu balenia a pripravovania darčekov. 6. decembra konečne nadišiel ten deň, keď sme vycestovali do Detvy. Čakalo nás naozaj milé prekvapenie a pohostenie čajíkom či koláčikmi. Obdarovali sme deti darčekmi a pomáhali aj pri rozbaľovaní. Ich úsmev na tvári hovoril za všetko. Spoločne sme si zaspievali a zatancovali, videli sme, ako tieto detičky bývajú. Nazreli sme do ich izbičiek, do ich života. Zistili sme, že by nám mohli byť kamaráti a vzájomne sme sa dohodli na opätovnom stretnutí v lete. Veríme, že sme niekomu urobili krajšie Vianoce.

          • My a vy

          • V školskom roku 2018/2019 sa naša škola zapojila do programu Škola inkluzionistov, ktorý organizovala Nadácia pre deti Slovenska, a do ktorého sme boli vybraní z viacerých prihlásených škôl. V rámci projektu MY A VY sme získali finančný príspevok, pomocou ktorého sme pokryla časť výdavkov na vzdelávanie našich učiteľov, týkajúce sa práve integrácie detí s poruchami učenia, správania, detí s postihnutím alebo s pervazívnymi poruchami, a aj detí chorých, zdravotne oslabených. Mohli sme si dovoliť zakúpiť materiál na krúžkovú činnosť, ktorý využívajú deti integrované, ale aj všetky tie deti, ktoré chcú na krúžok chodiť. Po ukončení programu sme sa ako škola rozhodli v projekte pokračovať a naďalej sa inklúzii aktívne venovať. Chceme, aby sa aj deti, ktoré sa ,,dívajú na svet možno trochu inými očami“, cítili v našej škole dobre. Veľká vďaka patrí žiačkam deviateho ročníka, a to hlavne Kataríne Kajanovej, Simone Fábryovej a Lucii Žiakovej. Svojím bezprostredným prístupom a ochotou robia každý deň o kúsok krajší svojej spolužiačke, sebe samým a určite aj nám všetkým.

            ,,Priateľstvo je tak potrebné ako ľudskosť sama. A šťastný je, kto ho nájde, lebo vie, že už nie je sám.“
            Thomas Large

          • Koľko šťastia sa zmestí do škatule od topánok?

          • Žiaci 1.  a 2. stupňa sa zapojili do krásnej predvianočnej akcie, ktorej cieľom bolo pripraviť balíčky pre dedkov a babičky, ktorí už darček od nikoho nečakajú. Aj naši najmenší ukázali, že v ich srdiečkach je veľa lásky a pripravili nádherné balíčky. Veríme, že sme niekomu urobili krajšie Vianoce.

          • Úspech technikov aj vo Zvolene

          • 29. 11. 2019 si naši žiaci Beáta Ľuptáková, Jakub Mašlej, Ján Michálik, Ján Melicherčík a Erik Svitáň zmerali sily v súťaži Technický talent. Súťaž prebiehala na Technickej akadémii vo Zvolene. Naši mladí technici skončili na peknom druhom mieste. Ďakujeme za reprezentáciu a gratulujeme.

          • Úspešná reprezentácia našich technikov

          • 28. 11. 2019 sa žiaci 2. stupňa zúčastnili Technickej olympiády v Detve. Žiaci si sily zmerali v teoretickej, ale aj praktickej časti. V A kategórii súťažili žiaci 9. ročníka Ján Michálik a Ján Melicherčík. V B kategórii súťažil Jakub Farbiak. V tomto čase a na rovnakom mieste prebiehala aj súťaž Talenty pre firmy. Naši žiaci skončili na prvom mieste. V družstvách súťažili Jakub Mašlej, Jakub Ľupták a Erik Svitaň. Na prvom mieste v kategórii jednotlivcov skončil aj Jakub Mašlej. Ďakujeme za reprezentáciu a gratulujeme.

          • Zaspomínali sme si

          • Dňa 28. 11. 2019 nás v I. A a v III. A navštívila stará mama Anna Klimová, bývalá riaditeľka našej školy. Svojím rozprávaním deti preniesla do jej školských čias, a tak mali deti možnosť porovnať život v škole dnes a v minulosti. Svoje zážitky doplnila fotografiami aj vysvedčeniami a deťom prečítala úryvok textu o Vígľašskom zámku. Pre žiakov to bol skutočne zážitok a budeme radi, keď nás navštívi opäť.

          • Naši olympionici

          • Minulý týždeň sa v našej škole uskutočnilo školské kolo olympiády v anglickom jazyku, ktorého sa zúčastnilo 18 žiakov druhého stupňa . Víťazom kategórie 1A sa stal žiak 6. A triedy Jakub Farbiak a víťazkou kategórie 1B sa stala žiačka 9. A triedy Kristína Kubíniová. Víťazi školského kola postupujú do okresného kola OAJ, ktoré sa uskutoční v januári 2020 v Detve.

            Po víťazstve v školskom kole olympiády zo slovenského jazyka nás však už tento týždeň (27. 11. 2019) obhajovala v okresnom kole žiačka 8. A triedy Nina Pirošová. Po náročnom teste, trnasformácii textu a rečníckom prejave si nakoniec vybojovala krásne tretie miesto.  

            Úspešným súťažiacim gratulujeme a všetkým zúčastneným prajeme veľa chuti do ďalšieho štúdia angličtiny a slovenčiny.

          • Vlastiveda trochu inak

          • Hodiny vlastivedy vôbec nemusia byť nudné. Žiaci prvého stupňa s nadšením prezentovali Slovensko v minulosti a dnes. Mali tak možnosť vcítiť sa do kože rôznych slávnych panovnikov, dejateľov či hrdinov slovenského národa. Nechýbali Svätopluk, Cyril a Metod, Tatári a Turci, Mária Terezia, Milan Rastislav Štefánik, Tomáš Garrigue Masaryk, Ľudovít Štúr či občania súčasnej Slovenskej republiky. Atmosféra bola úžasná. Veď posúďte sami!

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Vígľaš 436
      • Riaditeľka školy: 045/5380228; Školská jedáleň : 045/5380301
      • 962 02 Vígľaš Slovakia
      • ŠDK: balaz.m@zsviglas.sk
      • IČO: 54856418
      • DIČ: 2121807435
      • No-one, s.r.o. IČO: 47 519 029 Sídlo: Frankovská 1/F, 831 01 Bratislava Telefón: +421 905 701050 E-mail: gdpr@no-one.sk
      • Všeobecné právne podmienky Prístupom na webovú stránku zsviglas.edupage.org a prehliadaním jej obsahov dávate súhlas s uvedenými podmienkami. Ak s týmito podmienkami nesúhlasíte, neotvárajte, prosím našu webovú stránku! Všeobecné informácie Správca stránky vyvinul maximálne úsilie v záujme zabezpečenia toho, aby všetky informácie, uverejňované na webovej stránke a podstránkach webovej adresy zsviglas.edupage.org, boli správne a platné v momente ich uvedenia na týchto stránkach. Napriek tomu správca ani výslovne, ani implicitne neručí za informácie, poskytované prostredníctvom tejto webovej stránky a vyhradzuje si právo kedykoľvek, bez predchádzajúceho oznámenia vykonať úpravy a opravy. Správca nezodpovedá za žiadne nepresnosti alebo nedostatky na tejto webovej stránke. Akékoľvek rozhodnutie, založené na informáciách uvedených na webovej stránke zsviglas.edupage.org patrí do výlučnej zodpovednosti používateľa. Správca nepreberá zodpovednosť za žiadne straty alebo škody, vyplývajúce z prístupu k webovej stránke alebo jej informáciám, resp. z ich neprístupnosti alebo ich použitia. Správca nepreberá žiadnu zodpovednosť za obsah web serverov tretích strán, na ktoré existujú prepojenia z tohto web servera. Správca nezodpovedá za tie prípadné škody, straty a náklady, ktoré vzniknú následkom používania webovej stránky, jej prípadnej nefunkčnosti, nesprávneho fungovania, prevádzkovej poruchy, nepovolenej zmeny údajov kýmkoľvek, ani za škody pochádzajúce z oneskorenia prenosu informácií, pôsobenia počítačového vírusu, poruchy linky alebo systému, alebo z iných podobných príčin. Autorské práva Na webovej stránke zsviglas.edupage.org, akýkoľvek uvedený obrazový, zvukový či textový obsah, resp. ich umiestnenie sú chránené v zmysle autorského zákona. Ich akékoľvek použitie je možné výlučne len s predchádzajúcim výslovným písomným súhlasom správcu. Pri preberaní a šírení údajov z webovej stránky zsviglas.edupage.org a jej podstránok musí byť uvedený ako zdroj informácií zsviglas.edupage.org a príslušný elektronický súbor nesmie byť v tejto súvislosti obsahovo ani inak pozmeňovaný. Dovoľujeme si Vás upozorniť, že používanie v protiklade s uvedenými podmienkami, resp. od nich odlišné môže mať za následok občianskoprávne, trestnoprávne a autorskoprávne postihy. Správca bude vystupovať proti každému porušeniu práv, o ktorom získa informácie. Ochrana osobných údajov Pri vypĺňaní formulárov môžu byť požadované niektoré informácie, ktoré môžu byť potrebné na vybavenie požiadaviek používateľov stránky. Správca okrem týchto vedome poskytnutých údajov nespracováva ani nezískava žiadne ďalšie informácie o používateľovi.
    • Prihlásenie