• PODPORTE AJ VY DEŇ NARCISOV 2022

          • Na Slovensku je veľa vzácnych zbierok. Pre ľudí s rakovinou je však zbierka narcisov tá najvzácnejšia. 28. APRÍLA JE DEŇ NARCISOV. Pripnite si malý kvietok na podporu onkologických pacientov opäť aj v uliciach. Viac o možnostiach prispenia i o tom, ako pomáha Liga proti rakovine, nájdete na www.dennarcisov.sk. Prispieť môžete do 6.5.

            Liga proti rakovine vám ďakuje.

          • Naša planéta je náš jediný domov

          • Každoročne, od roku 1970 si 22. apríla pripomíname Deň Zeme, ktorý vznikol ako reakcia na rozsiahle poškodzovanie životného prostredia.  Cieľom dňa je pripomenutie si našej závislosti na zdrojoch, ktoré nám naša Zem poskytuje, a preto je potrebné ich chrániť a venovať im náležitú pozornosť. Prostredníctvom sloganu „Investujme do našej planéty“ upriamuje tohtoročný Deň Zeme pozornosť na potrebu zmeny opatrení v oblasti klímy a apeluje na zodpovednosť nás všetkých. 

            Naša planéta je náš jediný domov, ktorý máme a je potrebné, aby sme sa do jej obnovy a ochrany zapojili všetci. Ako jednotlivci máme moc vyjadriť svoj hlas prostredníctvom našich rozhodnutí a našich činov. Po celom svete sa pri príležitosti Svetového dňa Zeme organizujú festivaly, koncerty, pochody za ochranu prírody a rôzne ekologické aktivity, ktorých cieľom je posilniť verejný záujem o problematiku životného prostredia a jeho ochranu.  

            Aj malé zmeny sa však rátajú a často majú dominový efekt na naše ekosystémy a zmenu myslenia nášho okolia. Existuje veľa možností, ako sa zapojiť a investovať tak do našej planéty. Tradičnou aktivitou v tomto jarnom období je organizácia čistenia a zberu odpadkov v našom okolí, a ani my sme nezaháľali. Veď posúďte sami...

          • Vitaj, jar!

          • Morena, staroslovanská vládkyňa zimy, už pomaly stráca svoju moc. A tak prišiel čas, aby odovzdala svoje žezlo a nechala vládnuť mladú pani Jar – Vesnu.

            Tradičným rituálom a aktom pálenia Moreny sme prichádzajúcu jar oslávili aj my, žiaci našej školy.  Aj napriek tomu, že tradícia velí vynášať Morenu vždy na Smrtnú nedeľu, teda dva týždne pred Veľkou nocou, my sme ju odohnali až o niekoľko dní neskôr. Nezabudli sme však na žiadne tradičné rituály. Už od samého rána sa ulicami Vígľaša niesli spevné melódie ľudových piesní a prekáračiek, ktoré vyvrcholili slávnostným pochodom obcou a rituálnym zapálením Moreny. Voda Slatiny nakoniec Morenu odniesla z obce, a my sme tak konečne mohli privítať jedno z najkrajších ročných období roka. Vitaj, jar!

          • Tešíme sa na vás v septembri

          • V dňoch 6. a 7. apríla sme privítali našich budúcich prváčikov, ktorí prichádzali na zápis s úsmevom na tvári, iskričkami v očiach a plní očakávaní. Bol to pre nich významný deň, keď prvýkrát prekročili školské dvere, keď si po prvýkrát sadli do školských lavíc. Skúsili si aspoň na malú chvíľku, ako je to byť ozajstným školákom. A môžeme potvrdiť, že sa im pri tom darilo. Hravo a šikovne zvládli rôzne neľahké úlohy, odvážne recitovali a spievali s veľkou chuťou a odhodlaním. Veríme, že tento deň pre nich navždy zostane krásnou spomienkou. Budúcim prváčikom želáme v našej škole hlavne veľa radosti, veľa chuti po vedomostiach, dobrých kamarátov a tešíme sa na stretnutie s nimi.
            Dovidenia v septembri!

          • Projektovým vyučovaním k praktickému životu

          • Naša škola si už dlhodobo kladie za cieľ, aby si žiaci osvojili znalosti a zručnosti využiteľné v budúcom živote a aby dosiahli maximálne vzdelanie v rámci svojich individuálnych možností za pomoci využitia ich záujmov a schopností. Preto výchovno-vzdelávaciu činnosť smerujeme aj k príprave žiakov na život, ktorý od nich vyžaduje, aby boli schopní kriticky a tvorivo myslieť, rýchlo a účinne riešiť problémy, čím do života pripravujeme človeka-žiaka rozhľadeného, vytrvalého, schopného kooperovať a pracovať v tíme, schopného sebamotivácie k celoživotnému vzdelávaniu.

            Aj preto od marca zavádzame projektové vyučovanie informatiky zamerané na podporu algoritmického myslenia a technických zručností našich žiakov v oblasti robotiky, ktoré bolo finančne podporené aj Nadáciou Pontis v rámci projektu ENTER. Škola už v minulosti individuálne implementovala vyučovanie prostredníctvom mikropočítačov Micro:bit, avšak až finančná podpora nášho projektu Veľtrh IT nápadov umožnila plnohodnotnú realizáciu tohto typu vyučovania. Zo získaných zdrojov grantu tak bolo možné zakúpiť sady Micro:bit dosiek pre potreby všetkých triednych kolektívov, prídavné moduly a zariadenia, robotické hračky a inteligentné IoT senzory. Vzhľadom na univerzálny potenciál programovateľného mikropočítača Micro:bit  a robotických nástrojov  tak s radosťou oznamujeme, že sme aj my odštartovali praktickú výučbu programovania vo vyučovaní informatiky, ale rovnako aj rozvoj bádateľských zručností, algoritmického myslenia a logiky v ostatných predmetoch v rámci podpory medzipredmetových vzťahov.

            Náš projekt totiž spája integrované tematické vyučovanie a bádateľskú metódu prostredníctvom využívania BBC Micro:bit setov, ktoré svojou podstatou podporujú odhaľovanie vzájomných vzťahov v ktoromkoľvek učive, nachádzanie problémov a ich riešení, experimentovanie či dokazovanie. Prostredníctvom naplánovaných aktivít (Kurz IT zručnosti, projektové vyučovanie žiackych kolektívov, integrované tematické výučovanie) chceme podporiť tvorivú činnosť žiakov, rozvinúť ich kritické myslenie a prebudiť ich záujem o poznávanie. A vy sa už teraz môžete tešiť na výsledok našej činnosti. Realizácia projektu bude totiž zdokumentovaná pútavými videami a vytvorenými metodickými materiálmi. Výstupom nadobudnutých zručností žiakov bude tiež  slávnostná prezentácia triednych a žiackych projektov v rámci Veľtrhu IT nápadov, ktorý sa uskutoční 17. 6. 2022 na chodbách našej školy a na ktorý ste všetci srdečne pozvaní.

            Nateraz Vám ponúkame aspoň malú ochutnávku v podobe niekoľkých fotografií...

          • Štartujeme športovú udalosť školského roka!

          • Tak ako každý rok, aj tento rok (už tradične) pre Vás žiaci a členovia žiackej rady pripravili ďalšiu novinku, ktorá má za úlohu obrodiť každodenný školský život. 

            Už od 5. apríla 2022 pre Vás štartuje športová údalosť tohto školského roka v podobe žiackej školskej futbalovej ligy. Stačí, ak si (ako trieda či žiacky kolektív) vytvoríš svoj vlastný futbalový klub, logo a dresy a zaregistruješ sa prostredníctvom formulára, ktorý nájdeš u pána učiteľa Dindeša.

            Prihlásiť sa môže úplne každý tím, ktorý sa stihne zaregistrovať do 1. apríla 2022 a ktorý do svojho (4 + 1) družstva začlení aspoň jedno dievča.

            Jednotlivé zápasy ligy sa budú konať (samozrejme len v prípade dobrého počasia) každý utorok od 14:00 hod. a budú prebiehať až do októbra budúceho školského roka, kedy vyvrcholia štvrťfinálové, semifinálové a finálové zápasy. Víťaz ligy nezíska iba titul majstra, ale aj prestížnu putovnú trofej - VÍGĽAŠSKÝ PLAMEŇ!

            Informácie nájdete aj v priloženej upútavke: 

          • S umeleckým prednesom úspešní aj v okresnom kole

          • Dňa 23. 3. 2022 sme s víťazmi školského kola súťaže v umeleckom prednese Hviezdoslavov Kubín zabojovali aj v okresnom kole. A darilo sa nám. V konkurencii skvelých recitátorov a rétorov sme získali všetky tri pomyselné kovy. Na prvom mieste sa vo svojej kategórii umiestnil Dominik Hrčka (IV. A), ktorý obhájil svoj triumf zo školského kola. Druhé miesto v 2. kategórii získala Nikola Farbiaková (V. A) a tretie miesto v 3. kategórii si vybojovala Timea Bartková (IX. A), ktorá zaujala nielen výbornou interpretáciou klasického Sládkovičovho diela, ale aj svojím tematickým a tradičným odevom. 

            Konkurencia v regionálnom kole súťaže (25. 3. 2022 vo Zvolene) však nakoniec bola nad sily našich bojovníkov. Čo ale neznamená, že im ku kránym výkonom nemôžeme zablahoželať. Oceňujeme nielen ich výbornú interpretáciu, ale najmä ich elán, zanietenie a lásku ku kráse slova... Sme na vás všetkých hrdí!  

          • Každá kniha má dušu človeka

          • Každá kniha má dušu človeka, ktorý ju písal a dušu tých, ktorí ju čítali a snívali s ňou. Kniha nám dáva niečo výnimočné, niečo, čo nemožno ničím nahradiť. A aj preto sme si marec, Mesiac knihy, pripomenuli aj my so žiakmi prostredníctvom hodín čítania a detskej literatúry v našej školskej knižnici. Žiaci mali možnosť siahnuť po knihách, prečítať si rozprávky a príbehy, rozprávať sa o nich, spoznávať spisovateľov, detských autorov. Mali možnosť zistiť, že kniha môže rozveseliť, potešiť, upokojiť a v neposlednom rade človeka obohatiť. Veríme, že sme aspoň trošku prispeli k tomu, aby sa z našich žiakov stali čitatelia a že siahnu po knihe kedykoľvek a radi.

          • Vyslovujeme jedinečnosti svoje ÁNO

          • Dňa 21. 3. 2022 si žiaci našej školy pripomenuli Svetový deň Downovho syndrómu. Milou ponožkovou výzvou sme si pripomenuli týchto výnimočných ľudí, ktorých inakosť je obohatením pre celú našu spoločnosť. Tento deň sa už tradične na znak oslavy ľudskej jedinečnosti nosia dve rozdielne ponožky. Buďme vnímaví k potrebám týchto ľudí a nevytláčajme ich na okraj spoločnosti. Všetci patríme k sebe. Majme to na pamäti. Prijatie ľudí s Downovým syndrómom v spoločnosti, šanca na bežné vzdelávanie či príležitosť na prácu ešte stále nie sú samozrejmosťou. Každý z nás môže búrať predsudky. Spoločne tak svetu môžeme dokázať, že rešpektujeme iné názory, výzory, postoje. Obutím ponožiek vyslovujeme inklúzii ÁNO.

          • Stolný tenis odštartoval športové podujatia úspešne

          • Dňa 17. 3. 2022 sa naši žiaci a žiačky po dlhých mesiacoch zúčastnili športového podujatia. V telocvični školy ZŠ Obrancov mieru v Detve sa uskutočnilo okresné kolo v stolnom tenise žiakov a žiačok. Našu školu reprezentovali výbery chlapcov aj dievčat v zložení: Timea Bartková, Silvia Gáborová, Michaela Svitaňová, Zuzana Žiaková, Marek Dubšík, Juraj Dianiška, Adam Mühlberger a David Vaslík.
            V súťaži chlapcov štartovalo 6 družstiev, ktoré sa rozdelili do dvoch skupín. V skupine „A“ bojovali o postup do semifinále turnaja školy - 1.ZŠ Školská Hriňová, ZŠ Obrancov mieru Detva a ZŠ J.J. Thurzu Detva. V skupine „B“ si sily zmerali ZŠ Hriňová Krivec, ŽS Kukučínova Detva a ZŠ Jána Drdoša Vígľaš. Naši chlapci prehrali prvý zápas s Hriňovou, v druhom zápase zvíťazili nad ZŠ Kukučínova Detva, a zabezpečili si tak postup do semifinále. V ňom však nestačili na súpera zo ZŠ Obrancov mieru Detva, a čakal ich tak zápas o konečné tretie miesto. Zápas o bronz sa už pre nedostatok času nekonal, a organizátori tak udelili dve tretie miesta. Naši chlapci si tak po dlhej dobe odviezli domov cenné pódiové umiestnenie za tretie miesto.
            Dievčenského turnaja sa zúčastnili okrem našej školy aj dievčatá zo ZŠ Kukučínova Detva a domáce hráčky zo ZŠ Obrancov mieru Detva. Naše dievčatá prehrali prvý zápas so ZŠ Obrancov mieru. V druhom zápase porazili ZŠ Kukučínova Detva a obsadili tak konečné druhé miesto.
            Napriek obmedzenej a krátkej príprave na turnaj sa nové zloženia našich družstiev predviedli vo veľmi dobrom svetle a patrí im pochvala.

          • Pasovanie prvákov

          • 17. marec bol výnimočný deň pre našich prváčikov. Čakalo ich pasovanie a prijatie do kolektívu žiakov našej školy. Niektorí boli odvážni, niektorí nesmelí, ale všetci to zvládli. Splnili úlohy, ktoré ich čakali v rozprávkových krajinách. Ukázali, čo všetko už vedia a ukázali aj odhodlanie, že chcú vedieť viac. A my im na tejto ceste poznania želáme veľa úspechov, nech kráčajú vždy tou správnou cestou a nezabudnú na svoje detské sny.

          • Do boja vysielame tých najlepších

          • Láska k poézii či k umeleckému prednesu ani tento rok neochladla. Dňa 14. 3. 2022 sme totiž boli svedkami krásnych výkonov súťažacich školského kola súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy s názvom Hviezdoslavov Kubín. A že bolo z čoho vyberať! Zapotili sa nielen samotní recitátori, ale pri rozhodovaní aj porota. My však veríme, že vybrala tých najlepších, ktorí už budúci týždeň zabojujú o titul toho najtalentovanejšieho v okresnom kole súťaze. Veď posúďte sami:

            I. kategória

            Poézia

            1. miesto: Dominik Hrčka (IV. A)

            2. miesto: Martina Šlobárová (III. A)

            3. miesto: Martin Maliniak (III. A)

            Próza

            2. miesto: Lucia Šlobárová (III. A)

            3. miesto: Dominika Šumná (IV. A)

             

            II. kategória

            Poézia

            1. miesto: Nikola Farbiaková (V. A)

            2. miesto: Linda Bystrianska (V. A)

            3. miesto: Patrícia Sliacka (V. A)

            Próza

            1. miesto: Peter Murín (V. A)

             

            III. kategória

            Poézia

            1. miesto: Timea Bartková (IX. A)

          • 2x2 v Šali

          • Dňa 5. 3. 2022 Športovo-strelecký klub Šaľa usporiadal kvalifikačný pretek na MSR v streľbe zo vzduchových zbraní pod záštitou primátora Šale p. Belického. Pretekov sa zúčastnila aj Terezka  Pálenkášová (IX. A), ktorá si vybojovala skvelé 2. miesto. Následne dňa 6. 3. 2022 sa na tom istom mieste uskutočnila aj Extraliga a Liga talentovanej mládeže, kde Terezka opäť obsadila 2.miesto. Neustále tak potvrdzuje svoju výkonnosť aj v celoslovenskej konkurencii.

          • ZÁPIS PRVÁKOV

          • Riaditeľstvo Základnej školy Jána Drdoša vo Vígľaši pozýva budúcich prváčikov a ich rodičov na zápis pre školský rok 2022/2023.

            Pred zápisom je potrebné vyplniť a odoslať elektronickú prihlášku, ktorú nájdete na stránke: https://zsviglas.edupage.org/register/.

            Zápis bude prebiehať s prítomnosťou dieťaťa 6. apríla 2022  od 13.30 hod. do 18.00 hod. a 7. apríla 2022 od 13.30 hod. do 17.00 hod. v budove I. stupňa ZŠ.

            V prípade, že s budúcim prváčikom príde iba jeden zákonný zástupca, je potrebné, aby ste odoslanú elektronickú prihlášku vytlačili a podpísanú obidvomi rodičmi priniesli so sebou.

            Nezabudnite priniesť rodný list dieťaťa, občiansky preukaz rodiča a 20 € príspevok OZ RZ pri ZŠ Vígľaš na nákup pracovných zošitov a pomôcok.

            Tešíme sa na Vás!

             

            Tel.č.: 045/538 02 28    e-mail: riaditel@zsviglas.sk   www.zsviglas.edupage.org

          • Veselé vyučovanie v maskách

          • Obdobie fašiangov sa predovšetkým spájalo s maskami, ktoré mali rozveseliť ľudí. A aj my sme si toto obdobie pripomenuli tak trošku netradične. V pondelok ráno začalo veselé učenie v maskách. Deti sa premenili na rôzne zvieratká, princezné a mali sme možnosť vidieť aj rôznych rozprávkových hrdinov, športovcov či čarodejnice. Veľkú pozornosť pútali aj masky vlastnoručne vyrobené. V závere dňa mali deti v triedach rôzne súťaže a aktivity, pri ktorých sa spoločne zabavili, zatancovali si. Tento deň priniesol do každej triedy veľa pozitívnej energie a radosti, vyčaroval úsmev a zanechal krásne spomienky.

          • Bilancia 3 + 1

          • V dňoch 19. -20. 2. 2022 ŠSK Brezno v spolupráci s KV SSZ Banská Bystrica usporiadali v hale na Mazorníkove Otvorené majstrovstvá kraja Banská Bystrica v streľbe zo vzduchových zbraní mládeže. Zúčastnila sa ich aj Terezka Pálenkášová (IX. A), ktorá bojovala nielen so strelcami Banskobystrického kraja, ale aj s krajmi Žilina a Prešov. Za účasti slušného počtu pretekárov si vybojovala v disciplíne VzPu stoj 40 rán prvé miesto a takisto prvé miesto v súťaži družstiev ako členka tímu ŠSK Kriváň. V druhej disciplíne, trojpolohový štandard 3x20 rán, si vybojovala druhé miesto za svojou oddielovou partnerkou Ninou Václavíkovou, avšak v súťaži družstiev nemali konkurenciu (prvé miesto) aj napriek tomu, že táto disciplína patrí medzi tie najobtiažnejšie.
            Gratulujeme ku skvelému výkonu.

          • Deň lásky už tradične aj v našich triedach

          •  

            Deň svätého Valentína,

            lásky čas nám pripomína.

            Srdiečko maj otvorené,

            pre cit lásky je stvorené.

            Lásku daruj každý deň,

            možno splníš iným sen...

            A aj my so žiakmi sme si dnes pripomenuli tento sviatok. O tom, že láska môže mať aj viac podôb, nás presvedčili deti tým, ako krásne rozprávali a svojich najbližších, o svojich kamarátoch, pre ktorých vyrobili krásne srdiečka a pozdravy, napísali valentínky a darovali si navzájom sladké dobroty. Pochopili, že najkrajšie chvíle sú tie, ktoré strávime s tými, ktorých milujeme a že nie sú dôležité drahé dary, ale oveľa väčšiu hodnotu má čas, pozornosť a láska, ktorú si navzájom darujeme.

          • Ani nervozita jej nestála v ceste

          • V dňoch 12. - 13. 2. 2022 sa v Martine po dlhej dobe (v dôsledku pandémie) uskutočnila Extraliga v streľbe zo vzduchových zbraní. Zúčastnila sa ich aj Terezka Pálenkášová, ktorá počas obmedzení trénovala a súťažila v online projektoch, a tak nečudo, že sa na tento priamy konfrontačný pretek s celoslovenskou účasťou tešila. Aj keď zo začiatku sa trošku prejavila nervozita, záver zvládla na výbornú a vybojovala si prvé miesto. Gratulujeme.

          • Sprichst du Deutsch? Yes, of course...

          • Vysoká úroveň výučby cudzích jazykov na našej škole bola na sklonku polroka odmenená vynikajúcimi výkonmi našich žiakov v predmetových olympiádach.
            Dňa 13. 1. 2022 sa uskutočnilo okresné kolo olympiády v anglickom jazyku, ktorého sa zúčastnili dvaja žiaci našej školy - Hanka Valkošáková (VII. A) a Jakub Farbiak (VIII. A). V kategórii 1B sa Jakub Farbiak umiestnil na druhom mieste

            Dňa 19. 1. 2022 nadviazala na Jakubov výkon aj jeho spolužiačka Michaela Svitaňová (VIII. A). Tá v okresnom kole olympiády z nemeckého jazyka získala 1. miesto a zaručila si tak postup do krajského kola súťaže.

            Všetkým účastníkom ďakujeme za reprezentáciu školy a Michaele s Jakubom gratulujeme ku krásnemu výsledku. 

          • Umenie a kultúra zážitkovo

          • ,,Chladné januárové ráno (18. 1. 2022) ani poľadovica neodradili žiakov ZŠ Vígľaš zabubnovať si. Začali sme hneď prvou hodinou a postup a obsah výučby bol identický ako v iných základných školách. Viac sa totiž do vyučovacej hodiny ani nezmestí. Čo však bolo milým prekvapením, bol počet žiakov, ktorí sa v ZŠ Vígľaš venujú hre na hudobných nástrojoch (dokonca aj hre na viole či heligonke). Čo však bolo pre mňa ešte milším prekvapením, bol záujem mladých ľudí o perkusie, a to hneď od začiatku. Žiaci sa vôbec nehanbili pýtať, nehanbili sa hovoriť a už vôbec nie rozdeliť si medzi seba hudobné nástroje. Dokonca padlo aj veľmi nečakané gesto, a to: „Nech si dievčatá vyberú prvé.“ A takáto galantnosť sa veru hocikde nevidí! A čo nasledovalo? 7. ročník bol veľmi dobrý a zvládol všetko, čo sa očakávalo. 8. ročník so sebou priniesol veľmi dobrú náladu a disciplínu a ku koncu hodiny hrali všetci spolu, akoby to pre nich nebolo nič nové. A to na začiatku hodiny veľká väčšina z nich tieto hudobné nástroje vôbec nepoznala. Ale deviataci zdvihli latku ešte o čosi vyššie! Tí nielenže zvládli všetky údery bez problémov, ale mali tendenciu hrať v podstatne rýchlejšom tempe, ako bolo od nich očakávané, všetci spolu, akoby to bola kapelová skúška, a hlavne nemali problém s rôznymi variáciami či obmenami, čo už prekvapilo aj mňa. Veľký záujem o hru na perkusiách bol aj zo strany učiteľského zboru a pani riaditeľky. Čosi sa šepká aj o možnosti otvorenia krúžku priamo v ZŠ Vígľaš. Čo z toho bude? Uvidíme. Každopádne, ďakujeme, toto bol jednoznačne vzájomne obohacujúci zážitok."

            Lukáš Koncz (lektor projektu Zaježovňa) 

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Vígľaš 436
      • Riaditeľka školy: 045/5380228; Školská jedáleň : 045/5380301
      • 962 02 Vígľaš Slovakia
      • ŠDK: balaz.m@zsviglas.sk
      • IČO: 54856418
      • DIČ: 2121807435
      • No-one, s.r.o. IČO: 47 519 029 Sídlo: Frankovská 1/F, 831 01 Bratislava Telefón: +421 905 701050 E-mail: gdpr@no-one.sk
      • Všeobecné právne podmienky Prístupom na webovú stránku zsviglas.edupage.org a prehliadaním jej obsahov dávate súhlas s uvedenými podmienkami. Ak s týmito podmienkami nesúhlasíte, neotvárajte, prosím našu webovú stránku! Všeobecné informácie Správca stránky vyvinul maximálne úsilie v záujme zabezpečenia toho, aby všetky informácie, uverejňované na webovej stránke a podstránkach webovej adresy zsviglas.edupage.org, boli správne a platné v momente ich uvedenia na týchto stránkach. Napriek tomu správca ani výslovne, ani implicitne neručí za informácie, poskytované prostredníctvom tejto webovej stránky a vyhradzuje si právo kedykoľvek, bez predchádzajúceho oznámenia vykonať úpravy a opravy. Správca nezodpovedá za žiadne nepresnosti alebo nedostatky na tejto webovej stránke. Akékoľvek rozhodnutie, založené na informáciách uvedených na webovej stránke zsviglas.edupage.org patrí do výlučnej zodpovednosti používateľa. Správca nepreberá zodpovednosť za žiadne straty alebo škody, vyplývajúce z prístupu k webovej stránke alebo jej informáciám, resp. z ich neprístupnosti alebo ich použitia. Správca nepreberá žiadnu zodpovednosť za obsah web serverov tretích strán, na ktoré existujú prepojenia z tohto web servera. Správca nezodpovedá za tie prípadné škody, straty a náklady, ktoré vzniknú následkom používania webovej stránky, jej prípadnej nefunkčnosti, nesprávneho fungovania, prevádzkovej poruchy, nepovolenej zmeny údajov kýmkoľvek, ani za škody pochádzajúce z oneskorenia prenosu informácií, pôsobenia počítačového vírusu, poruchy linky alebo systému, alebo z iných podobných príčin. Autorské práva Na webovej stránke zsviglas.edupage.org, akýkoľvek uvedený obrazový, zvukový či textový obsah, resp. ich umiestnenie sú chránené v zmysle autorského zákona. Ich akékoľvek použitie je možné výlučne len s predchádzajúcim výslovným písomným súhlasom správcu. Pri preberaní a šírení údajov z webovej stránky zsviglas.edupage.org a jej podstránok musí byť uvedený ako zdroj informácií zsviglas.edupage.org a príslušný elektronický súbor nesmie byť v tejto súvislosti obsahovo ani inak pozmeňovaný. Dovoľujeme si Vás upozorniť, že používanie v protiklade s uvedenými podmienkami, resp. od nich odlišné môže mať za následok občianskoprávne, trestnoprávne a autorskoprávne postihy. Správca bude vystupovať proti každému porušeniu práv, o ktorom získa informácie. Ochrana osobných údajov Pri vypĺňaní formulárov môžu byť požadované niektoré informácie, ktoré môžu byť potrebné na vybavenie požiadaviek používateľov stránky. Správca okrem týchto vedome poskytnutých údajov nespracováva ani nezískava žiadne ďalšie informácie o používateľovi.
    • Prihlásenie